Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με αλλαγή λειτουργικού, HP Pavilion ed 6500


chironis

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι ,λοιπον το πρόβλημα μου ειναι το εξής, πριν δυο

χρόνια (στραβώθηκα) και αγόρασα το HP Pavilion ed 6500 ev λαπτοπ με προεγκαστημένα τα Vista, τώρα θέλω τα παλιά καλά ΧΡ , αλλα με τους

drivers τι γίνεται; Kάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για μένα .

Υπ΄οψιν εκανα αναζήτηση στο google αλλά μπερδεμένα πράγματα (εννοώ

για εμένα),και να περάσω στα windows 7 δεν θέλω ακόμα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε κάπου είχε ξανασυζητηθεί το θέμα (για άλλο laptop διαφορετικής εταιρίας) νομίζω και υπήρχε ένα link από το pcmagazine με όλους τους διαθέσιμους drivers. το θέμα είναι ότι θα πρέπει να κάνεις μια λίστα με τους drivers όλων των εξαρτημάτων του laptopίδιου που κατέχεις, να τους βρείς στο net και να είσαι σε θέση να τους εγκαταστήσεις. βέβαια ακόμα και γνωστοί μου που το καταφέρανε με τον α ή β τρόπο κάτι δεν δούλευε μετα (π.χ. camera, μικρό το κακό)

Αν έχεις τα business νομίζω μπορείς να κάνεις downgrade

Link to comment
Share on other sites

Για την Ελληνική αγορά προοριζόταν το μοντέλο που έχεις? Απο εδώ το αγόρασες? Το μοντέλο που αναγράφεις είναι σωστό? Κοίτα το αυτοκόλητο στο κάτω μέρος του υπολογιστή.

 

Εδω http://h20180.www2.hp.com/apps/Nav?h_pagetype=s-001&h_lang=el&h_cc=gr&h_product=1842152&h_client=S-A-R867-1&h_page=hpcom&lang=el&cc=gr είναι όλη η σειρά 6000 της ΗΡ. Κοίτα να δεις ποιό είναι το δικό σου.

 

Προσωπικά βρήκα από το σάιτ της Toshiba παλιότερα μηχανήματα με ίδια υποσυστήματα με του φορητού μου, κατέβασα οδηγούς και έβαλα ΧΡ χωρίς πρόβλημα.

 

Γράψε τον κωδικό του υπολογιστή σου ακριβώς, κάτι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δύο τρόποι:

1) Μπαίνεις στο bios και αλλάζεις το mode του σκληρού από AHCI ή RAID σε IDE. Έτσι μπορούν πλέον τα XP να "δουν" τον σκληρό σου δίσκο και μπαίνουν κανονικά αλλά χάνεις το command queue του SATA.

 

2) Δεν αλλάζεις τίποτα στο bios. Βρίσκεις μέσω των vista ποιος είναι ο controller του σκληρού, κατεβάζεις τους αντίστοιχους drivers και τους αντιγράφεις σε δισκέτα. Ξεκινάς την εγκατάσταση των XP. Κάποια στιγμή στην πρώτη οθόνη γράφει κάτω: Press F5 (αν θυμάμαι καλά) if you want to install another SCSI or RAID driver... Πατάς το αντίστοιχο πλήκτρο και στην επόμενη οθόνη σου ζητά να του υποδείξεις πού είναι οι οδηγοί. Το οδηγείς στην δισκέτα αλλά θα πρέπει να του δείξεις και τους 2 οδηγούς. Μετά από αυτά η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά.

 

Τα παραπάνω ισχύουν στην περίπτωση που η εγκατάσταση των XP κολλάει. Συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στα laptop για να αναγκάζουν τους χρήστες να έχουν εγκατεστημένο το προεπιλεγμένο λειτουργικό. Τους υπόλοιπους drivers μπορείς να τους βρεις στο internet.

Link to comment
Share on other sites

cna αν κατάλαβα καλά ο chironis ψάχνει να μαζέψει οδηγούς για κάρτα γραφικών, ήχου, δικτύου, wifi, κάμερα κτλ. Η διαδικασία που γράφεις είναι άλλο πράγμα που μάλλον δεν πρόκειται να τον απασχολήσει. Θα μας διευκρινήσει τι ακριβώς εννοούσε όταν ξαναεπισκεφτεί το φόρουμ.
Link to comment
Share on other sites

ckiriako μετά το κατάλαβα γι' αυτό και πρόσθεσα την τελευταία παράγραφο. Μάλλον όμως δεν προσπάθησε ακόμα να κάνει την διαδικασία αλλαγής λειτουργικού οπότε σίγουρα θα του φανεί χρήσιμο. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι χρήσιμο θα του φανεί πιθανότατα καλά έκανες και το έγραψες ,να αναφέρω οτί σε ένα HP-530 που είχε πέσει στα χέρια μου όταν έβαλα xp (σε άλλο partition με dual boot) παροτι είχα "μαζέψει" όλους τους drivers από το site της εταιρείας ,δεν μου ζήτησαν ΤΙΠΟΤΑ τα xp ,τα βρήκαν΄ΟΛΑ μόνα τους !

Στην συνέχεια έβαλα 1-2 drivers που ήταν πιο νέοι μήπως είχαν τίποτα bug-fixes αλλά αυτό που θέλω να πω είναι οτι το μηχάνημα δούλευει μια χαρά χωρίς τίποτα επιπλέον

Link to comment
Share on other sites

Για XP drivers, πας εδώ:

http://welcome.hp.com/country/gr/el/welcome.html#Support

βάζεις το μοντέλο σου και κατεβάζεις τους drivers που θες...

 

Πάντως, από προσωπική εμπειρία , έχοντας ένα Pavilion dv6, τα XP μου αναγνώρισαν σχεδόν τα πάντα. Τα δε 7 που έβαλα αργότερα δεν είχαν σχεδόν κανένα πρόβλημα πλην της κάμερας (είναι ο σύνηθες μπελάς σε όλα τα laptop). :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ συναδελφοι για τις απαντήσεις σας, οσο για το μοντελο είναι επακριβως το εξής

Product: HP Pavilion ed 6500 και λίγο παρακάτω γραφει με μικρά γραμματα

ed 6650 ev.Μάλλον ειναι καποιο επιλεγμένο μοντέλο της παραπάνω σειράς. Τι να πω μάλλον εμπλεξα!!

Link to comment
Share on other sites

Μην σαστίζεις! Οδηγοί για το μηχανημά σου βρίσκονται εδώ:Λογισμικό και Προγράμματα οδήγησης

Για διάφορα λειτουργικά:

» Microsoft Windows 7 (32-bit)

» Microsoft Windows 7 (64-bit)

» Microsoft Windows Vista

» Microsoft Windows Vista (64-bit)

» Microsoft Windows XP

» Microsoft Windows 2000

 

Το θέμα είναι οτι ενώ για Vista έχει οδηγούς για τα πάντα, για ΧΡ έχει πολύ λιγότερους.. Δεν έχει για κάρτα ήχου, για κάρτα γραφικών κτλ

Σίγουρα υπάρχουν λύσεις, βρίσκοντας τα μοντέλα των υποσυστημάτων βρίσκεις οδηγούς από τις κατασκευάστριες εταιρίες. Αυτό προυποθέτει ψάξιμο βέβαια..

 

Αν και εφόσον έχεις αποφασίσει οτι δεν πάει άλλο (εγώ είχα αγανακτήσει) κάνεις backup τα χρήσιμα αρχεία σου, βάζεις ΧΡ, έχεις κατεβάσει τους παραπάνω οδηγούς σε ένα στικ usb, και αν δεν σε ικανοποιεί κάτι ψάχνεις να το διορθώσεις. Μερικούς οδηγούς είναι πιθανόν να τους βρουν αυτόματα τα ΧΡ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.