Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συντήρηση σωμάτων θέρμανσης


Sandro

Recommended Posts

Ασχολούμαι με ανακαινίσεις και συχνά προχωράμε στην αντικατάσταση των σωμάτων θέρμανσης τα οποία, για λόγους αισθητικής (παλιά με "φέτες¨), οι ιδιοκτήτες απαιτούν να αντικατασταθούν με νέα τύπου panel. Πώς μπορούν να συντηρηθούν αυτά τα σώματα (τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχεδόν καινούρια...), για να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση τους, μετά απο αρκετό καιρό, και να μήν καταλήξουν στην χωματερή ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Πώς μπορούν να συντηρηθούν αυτά τα σώματα (τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχεδόν καινούρια...), για να είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση τους, μετά απο αρκετό καιρό, και να μήν καταλήξουν στην χωματερή ?

Ευχαριστώ.

 

Τα στέλνεις για βαφή σε κάποιο σχετικό συνεργείο που ασχολείται και φαίνονται σαν καινούργια...(κάνεις και έναν έλεγχο πριν στα μέρη των συσφίξεων των ταπών τους και τα μέρη των συγκολλήσεών τους)...

 

Κάτι άλλο δεν γνωρίζω...

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Με απασχολεί κυρίως εσωτερικά πώς συντηρούνται π.χ. σκουριά, άλατα και δέν ξέρω τί άλλο... Εξωτερικά πολλές φορές είναι σάν καινούρια.

Link to comment
Share on other sites

Τα σώματα με φέτες συνήθως σκουριάζουν και τρυπάνε εκεί που έχουν τάπες, εξαεριστικό ή όπου έχουν ρακόρ. Εσωτερικά σε κάποια άλλη τυχαία θέση συνήθως δεν σκουριάζουν. Αν έχουν αδειάσει τελείως δεν υπάρχει θέμα.

Ένα καλό βάψιμο με προσοχή στα παραπάνω σημεία είναι αρκετό.

Επίσης ένας έλεγχος των ρακόρ καλό κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Να τα πας για να στα πιέσουν (πρεσσάρουν) ώστε να φανεί που υπάρχει πρόβλημα. Αν είναι εντάξει, όπως είπαν και οι συνάδελφοι, ένα βάψιμο εξωτερικά. Αλλά προσοχή, καλό είναι να τα έχεις γεμάτα νερό ή άδεια αλλά οποσδήποτε ταπωμένα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Δεν πρέπει να εισέρχετε νέος αέρα(οξυγόνο) στο εσωτερικό των σωμάτων, είναι η κύρια αιτία οξείδωσης και καταστροφής των σωμάτων.

Link to comment
Share on other sites

όπως ακριβώς τα λέει ο fraafr!καλό είναι να τα έχεις γεμάτα με νερό και ταπωμένα!είναι ότι το καλύτερο!αλλιώς άδειασμα και τάπωμα πάλι, αλλά θα έχεις μια μικρή οξείδωση πάλι!

και όσο γρηγορότερα πούλημα με χαμηλότερη τιμή για να τα δώσεις άμεσα να μην έχεις προβλήματα!

Link to comment
Share on other sites

Α....

...και να θυμάσαι πως όσες λιγότερες φορές έχει αλλαχθεί το νερό στο εσωτερικό των σωμάτων (τόσο κατά τη λειτουργία όσο και κατά τη συντήρησή τους) τόσο καλύτερα είναι, όπως προανέφεραν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι...

 

λιγότερο νέο νερό-λιγότερη οξείδωση...

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Καλημέρα , λόγω ανακαίνισης ειχαν αφαιρεθεί  2 σωματα απο την εγκατασταση και αποθηκευτηκαν σε καποιο δωματιο. Αδειαστηκαν απο νερο αλλα δε ταπωθηκαν ποτε, τωρα μετα απο 10 μηνες υπαρχει περιπτωση να εχουν διαβρωθει στο εσωτερικο τους?

Edited by gatokratoras
Link to comment
Share on other sites

Η σκουριά χρειάζεται ΚΑΙ νερό ΚΑΙ οξυγόνο για να σχηματιστεί. 

Θεωρητικά δεν νομίζω να έχεις κάποια ουσιώδη διάβρωση μέσα σε 10 μήνες. Πιο σημαντικό είναι να βγάλεις την λάσπη απο τα σώματα. Όταν βγάζουμε ένα σώμα ΠΡΕΠΕΙ να το ξεπλένουμε με αφθονο νερό για να φύγουν όλα τα σωματίδια που υπάρχουν μέσα, κυρίως στο κάτω μέρος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.