Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μηχανικοί χωρίς νόημα πια!


aginor

Recommended Posts

κρατιεμαι, κρατιεμαι αλλα εσκασα. και τα τει και τα αει σε ενα μεγαλο ποσοστο βγαζουν ασχετους. και σε αυτο δεν σηκωνω αντιρισεις. και πιασμενος μηχανικος δεν ειναι αυτος που ξερει να βαζει σφραγιδες!

ελεος, διτε τα θεματα του foroum. λιγο ακομα και θα το κανουμε sfragidas.gr . αυτο το κανει και μια εξυπνη γραματεας!

ναι δεν ειναι ευκολο, ναι δεν μπορουν να το κανουν ολοι. αλλα αυτο δεν ειναι η δουλεια που κανει περιφανους τους μηχανικους. ειναι ψευδεσθηση.

μηχανικος ειναι αυτος που δινει λυσεις σε τεχνικα προβληματα. αυτος που εφαρμοζει τεχνικες και θεωριες και βλεπει τις ιδεες του να γινονται πραξη. που σχεδιασε ενα μηχανιμα και το μηχανιμα δουλεψε. που σχεδιασε μια θερμανση και καταφερε να κανει και οικονομια ενεργειας. που εστησε μια οικοδομη και η οικοδομη σταθηκε, οχι απο υπερδιαστασιολογιση αλλα ξερει τι κανει!

δειτε τα νηματα. ιδικα στους μηχανολογους! που ειναι μια ερωτηση για μια μηχανη? για μια κατασκευη?? για μια τεχνικη δυσκολια? καντε αναζητηση και δειτε ποσες φορες εχουν γραφτει εδω μεσα οι λεξεις: τορνος, μηχανουργειο, κτλ.

και ο καζαντζιδης και ο περικληε τραγουδανε. ναι ειναι τραγουδιστες, αλλα μην εχουν και οι δυο την εντυπωση οτι ειναι το ιδιο πραγμα. Μαγκες, χαμιλα την μπαλα. οι πραγματικοι μηχανικοι ειναι λιγοι. και δεν τους κανει η σχολη.....

αυτοι που εκαναν το πρωτο αεροπλανο με κινητηρα ηταν ποδηλαταδες, το κτηριο που επεσε το καλοκαιρι στην κινα το εκαναν μηχανικοι με πτυχια. πιος απο τους δυο αξιζει να εχει τον τιτλο μηχανικος???

τον τιτλο δεν τον περνεις απο το πτυχιο αλλα απο τα εργα σου. το πτυχιο ειναι απλα μια συμβαση με το δημοσιο που πρεπει να σου δωσει ενα τιτλο για να σου δωσει το δικαιομα να σφραγιζεις. ε, αυτο το κανει και σε ενα σφαγειο ο χασαπης.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ειναι ενα βημα κατω απο τον θεο(του ενως μονο η υπαρξη αμβισβητητε). ειναι ο μονος που πρεπει να κανει κατι που λειτουργει που υπαρχει. που εχει μια υποσταση. που αμα το κανεις πιο βαρυ δεν μπορει να δουλεψει και αμα το κανεις πιο ελαφρυ μπορει να σπασει.

ειναι αυτος που θα παρει ενα ματσο σιδερα και θα το κανει κατι χρησιμο.

την χαρα της διμιουργειας ποσοι απο εμας εδω στο φορουμ την εχουν γευτει? ειναι αυτη η φατσα που εχουν τα μορα οταν κανουν κατι. ειτε κακο ειτε καλο. μετα γελανε. το χερονται. κατι εκαναν. ισως η χαρα της διμιουργειας ειναι η δευτερη μεγαλυτερη. η πρωτη ειναι αυτη που εχουν οι γονεις οταν διμιουγουν τα παιδια τους!

εδω μας εχει φαει η μιζερια. οχι ο πανω νομος οχι ο κατω νομος. δουλεια ειναι και αυτη και μαγκια του οποιος την κανει. αλλα διμιουργια, μηχανιματα, μηχανουργεια, μουτζουρα, δεν υπαρχει εδω μεσα?

ουφ, τα ειπα και ξαλαφρωσα. τωρα χτυπιθητε οσο θελετε απο κατω. αλλα τα ειπα. τα σκεφτομαι και τα γραφω. εχω την λευθερια.

(σταθειτε στο νοημα και οχι στον τροπο. αν προσβαλω καποιον με τον τροπο που το γραφω πειτε μου να το αλλαξω)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

+1000 , aginor μπραβο ρε!ΓΙα να προσθεσω στη σκεψη του ,τα υπουργια και οι εκαστοτε διαπλεκομενοι κομματαρχιδες και καρεκλοκενταυροι στα ΤΕΕ που λογω πολιτικων γραμμων και συμφεροντων κρατανε τους μηχανικους πισω,βαζουν τους μηχανικους να τσακωνονται συμφωνα με θεματα πολιτικης και δικαιωματων και χωριζουν τους πολιτες σε ολα τα επιπεδα και φερνει τους μηχανικους και γενικοτερα τους πολιτες αντιπαλους,ενω ολα κρινονται στην εργασια και στη συνεργασια των μηχανικων και εκει υπαρχει και ο υγιης ανταγωνισμος και μονο συμφωνα με αυτα τα κριτιρια κρινεται ενας μηχανικος και με το να προσδιδει λυσεις συμφωνα με την εμπειρια του και το backround του και οχι στο τι λεει μια σφραγιδα απο ενα ΑΕΙ η ΤΕΙ.

 

Παρατήρηση:

Συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ.

acnt

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σου aginor, πρεπει ορισμένοι να καταλάβουν γιατί είναι μηχανικοί και πρεπει να δινουν λύσεις κ όχι σε κάθε topic να διαφωνούν για τα επαγγελματικά δικαιωματα!

Link to comment
Share on other sites

Aginor , μία φιλική συμβουλή (μην παρεξηγηθείς).Πρόσεξε λίγο την ορθογραφία.Με edit διορθώνεται.Τώρα επί του θέματος, σκέψου με τι ασχολούνται οι μηχανικοί στην Ελλάδα.Νομοθεσίες (ΓΟΚ ,Κτηριοδομικός,εκτός σχεδίου κτλ..) , γραφειοκρατία (βλ. πολεοδομία,άδειες εγκατάστασης ....) , ηλεκτροδοτήσεις όπου γίνεσαι και λογιστής , δημόσιες σχέσεις κτλ......

'Αντε μετά να βρεις χρόνο να εξασκήσεις την επιστήμη σου.

Link to comment
Share on other sites

.Τώρα επί του θέματος, σκέψου με τι ασχολούνται οι μηχανικοί στην Ελλάδα.Νομοθεσίες (ΓΟΚ ,Κτηριοδομικός,εκτός σχεδίου κτλ..) , γραφειοκρατία (βλ. πολεοδομία,άδειες εγκατάστασης ....) , ηλεκτροδοτήσεις όπου γίνεσαι και λογιστής , δημόσιες σχέσεις κτλ......

'Αντε μετά να βρεις χρόνο να εξασκήσεις την επιστήμη σου.

 

 

 

+100000

 

Τι να λεμε τωρα για επιστημη....

 

Επιστημη μονο στα πανεπιστημιακα ιδρυματα (και εκει αμφιβολο ειναι...)

Link to comment
Share on other sites

Άκουσα για μουτζούρα και είπα να περάσω λίγο και απο εδώ σαν πρώην παιδί εργοταξίου :) :) Με έφαγε ο τροχός, η φρέζα και το σφυροκλειδο κάθε καλοκαίρι :) :)

Link to comment
Share on other sites

Να αισθανθούμε επιστήμονες/μηχανικοί.

Μα την στιγμή που παίρνεις λευκό χαρτί/οικόπεδο και δημιουργείς, μπορείς να μην αισθάνεσαι μηχανικός?

Την στιγμή που δίνεις λύσεις σε ένα δύσκολο θέμα, όπως είναι η στατική μελέτη μιας αρχιτεκτονικής λύσης, μπορείς να μην αισθάνεσαι μηχανικός?

Σαφώς και δεν αισθάνομαι μηχανικός σε όλα όσα κάνω.

Δεν αισθάνομαι μηχανικός όταν μου λέει κάποιος πως θέλει να εκδώσει μια οικοδομική άδεια περίφραξης με συρματόπλεγμα.

Δεν αισθάνομαι μηχανικός όταν μου λέει κάποιος πως θέλει να εκδώσει οικοδομική άδεια προσθήκης μιας 2ριχτης στέγης.

Εκτός από επιστήμονες, είμαστε και επαγγελματίες. Ακόμα και ο ζωγράφος για να επιζήσει κάνει έργα που του ζητάνε και όχι ότι αυτός έχει έμπνευση. Δεν είναι δημιουργός/καλλιτέχνης δηλαδή?

Αλλά υπάρχουν στιγμές που πραγματικά αισθάνομαι μηχανικός.

Κάθε δύσκολο πρόβλημα ή μάλλον κάθε πρόβλημα, που δίνω λύση με κάνει και αισθάνομαι μηχανικός.

Ακόμα και η σωστή τοποθέτηση του οπλισμού υπό τις οδηγίες μου, με κάνει και αισθάνομαι μηχανικός.

Μπορεί να είναι λίγες αυτές οι στιγμές αλλά υπάρχουν.

Και είμαι χαρούμενος που εκεί που έχω βαρεθεί και λέω "μα τι μηχανικός σπούδασα και @@" τσουπ έρχεται κάτι και μου δίνει ξανά την χαρά της δημιουργίας.....

Link to comment
Share on other sites

εγω που το αισθανομαι σε καθημερινη βαση ως επιβλεπων μηχανικος και κυριως εργοδηγος πολυ μεγαλου εργου πρεπει να αισθανομαι ιδιαιτερη ικανοποιηση;

μου τυχε σπανια ευκαιρια;

 

 

:D

 

δεν νομιζω,παρα πολλοι φιλοι και γνωστοι δουλεουν στο αντικειμενο που σπουδασαν παραγουν επιβλεπουν καθοδηγουν.

 

νομιζω εισαι υπερβολικος aginor

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.