Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;


ZaXoYs

Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;  

902 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Έχετε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης;

    • Ναι
      371
    • Όχι
      531


Recommended Posts

εδώ δε γίνονται καταγγελίες για τους εμπειροτέχνες που δηλώνουν μηχανικοί

ξέρετε τους λεγόμενους εμπ και όχι Ε.Μ.Π.

ή

για όλους τους διακοσμητές που ξαφνικά δηλώνουν Αρχιτέκτονες (εσωτερικού χώρου) το οποίο και πάλι μπορει να το ξεχάσουν

τα ΤΕΙ ανθοκομίας που δηλώνουν Αρχιτέκτονες Τοπίου

τα ΤΕΙ ανακαίνισης και αποκατάστασης που δηλώνουν επίσης Αρχιτέκτονες

κλπ

 

θα γίνει κάτι για το μεταπτυχιακό;

 

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες ειδικά για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων έχει πέσει στα χέρια μου ένα σχέδιο κάτοψη κατοικίας με υπογραφή και σφραγίδα της λες και ήταν αρχιτέκτονας.:P

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το μεταπτυχιακό είναι αξιόλογο αν σε βοηθάει σε πρακτικά θέματα στη δουλειά σου ή αν σου δίνει τη δυνατότητα να εξειδικευτείς σε ένα τομέα που είναι επάγγελμα από μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ όσον αφορά την εξειδίκευση που αποκτά κάποιος με τον μεταπτυχιακό τίτλο γιά αυτό απαιτεί προσεκτική μελέτη των αναγκών και τάσεων της αγοράς. Σύμφωνα όμως με την προσωπική μου εμπειρία θεωρώ ότι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν μηχανικό είναι η παρακολούθηση ενός ΜΒΑ προγράμματος ώστε να αποκομίσει γρήγορα γνώσεις που δεν του δόθηκαν στο Πολυτεχνείο και για τις οποίες θα απαιτηθούν αρκετά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας μέχρι να τις αποκτήσει.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν πολλοι λογοι για τους οποιους μπορει να επιλεξει καποιος να κανει ενα(η και παραπανω) μεταπτυχιακο αλλα το σημαντικο ειναι οτι καποιοι λογοι ισχυουν ετσι κι αλλιως,ακομα κ αν επιλεξουμε να το κανουμε για αλλο λογο.

Αρχικα,το οτι το μεταπτυχιακο μετραει σαν βιτρινα και μονο,ειναι αναντιρρητο και επειδη δεν βλεπω κανεναν απο αυτους που εχθρευονται αυτην την αποψη να προσπαθουν να κανουν κατι γιαυτο(λαικη επιτροπη αγωνα κλπ,να σπασουμε τα δεσμα του "δηθεν"),επειδη σ αυτη την αγορα ζουμε και μ αυτους τους κανονες θα "χορεψουμε",ενας καλος μεταπτυχιακος τιτλος σπουδων,βοηθαει πρωτογενως στην αναγνωριση μας,στα πρωτα μας εργασιακα βηματα,ακομα κ αν τις συγκεκριμενες γνωσεις δεν τις εφαρμοσουμε ΠΟΤΕ.

 

Δευτερον,ενα καλο μεταπτυχιακο μπορει να μας παρεχει εξειδικευση σε εναν τομεα στον οποιο ασχολουμαστε και θελουμε να γινουμε ακομα καλυτεροι,η μπορει να μας δωσει περισσοτερες επιλογες για τομεις που απαιτουν εξειδικευμενες γνωσεις.Αν τελικα η απασχοληση μας ειναι σε αλλο τομεα,δεν σημαινει απαραιτητα οτι το μεταπτυχιακο ηταν "αχρηστο" ,γτ αλλο ειναι να σου "κατσει" το 1 στα 10 και αλλο το 1 στα 6 ,λογω καλυτερου "πλασαρισματος" με το μεταπτυχιακο.Εγω για παραδειγμα κατα πασα βεβαιοτητα θα κανω μεταπτυχιακο στο AI στο Εδιμβουργο,το οποιο διαθετει ενα απο τα καλυτερα MSc in AI παγκοσμιως...και σαν ηλεκτρολογος να συνεχισω να δουλευω,αντι να μου χρησιμευσει αμεσα,χαμενο δεν θα παει σε καμια περιπτωση.και το μυαλο μου θα ακονισω ακομα πιο πολυ και θα δω την φιλοσοφια εκπαιδευσης μιας παραδοσιακης εκπαιδευτικης δυναμης και το "credit" θα παρω οτι τελειωσα ενα δυσκολο προγραμμα και οχι φρου-φρου κ αρωματα και αν μου "κατσει" τοτε θα ειναι και το ιδανικο.

 

Τριτον,για ενα μηχανικο που θελει καποτε να γινει στελεχος(ολοι θελουμε,αλλα μιλαμε για τυπικες προυποθεσεις,οχι για μπαρμπα στην κορωνη),ενα MBa ειναι αναγκαστικο...κ εγω συμφωνω οτι εκει μαθαινεις μπουρδες κατα βαση,τις οποιες εχεις μαθει και κατα τη διαρκεια των ετων αλλα εφοσον εμπιπτει στην κατηγορια των απαραιτητων τυπικων προσοντων,θεωρειται χρησιμο,οχι ακαδημαικα αλλα εργασιακα.

 

Τεταρτον ,καθε επιπλεον γνωση ειναι δυναμη,οποτε "μαζευε κ ας ειναι ρωγες".Αρα για εμενα το να εχει καποιος την δυνατοτητα να κανει μεταπτυχιακο και δεν το κανει προβαλλοντας δικαιολογιες που εντασσονται στην γενικη κατηγορια "δεν αξιζει μωρε..." ,ας το ξανασκεφτει καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.