Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aκρίβεια γεωδαιτικού σταθμού


Recommended Posts

Πόσο ρόλο παίζει η ακρίβεια του γεωδαιτικού σταθμού?

 

Οι συνήθεις είναι 2'', 5'', 7''.

 

Πόση διαφορά έχουν και με τι κριτήρια επιλέγει κάποιος?

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά η υψηλή γωνιακή ακρίβεια έχει αξία πλέον μόνο σε μεγάλης έκτασης εργασίες, όπου δεν μπορεί να στηθεί αρκετά πυκνό τριγωνομετρικό δίκτυο με χρήση gps και αναγκαστικά όλες οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν με γωνίες και αποστάσεις, πχ σήραγγες, πυκνοδομημένα Ο.Τ., περιοχές με ψηλή βλάστηση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Sundance,

Σε εσενα ενα όργανο ύψηλης ακριβειας μπορεί να σου χρειαστεί μονο για χαραξη αγκυρίων.

Σε όλα τα υπολοιπα (τοπογραφικά αδείας, μεταβιβασεων) ενα φθηνοτερο νομιζω θα σε καλυψει, γιατι υπαρχει αρκετη διαφορα στην τιμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Των 7" συνήθως άποκλείονται όταν υπάρχουν προδιαγραφές για το γεωδαιτικό σταθμό που θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο δημόσιο έργο για παράδειγμα, αν και κανείς δεν το ελέγχει αυτό στην πράξη.

Link to comment
Share on other sites

τι 7'' τι 5'' τι 3''.εχω 25 χρονια εμπειρία,οι διαφορες αυτες ειναι ανευ λογου και σημασιας σε συνηθη εργα-συμπεριλαμβανομενων των μελετων του δημοσιου.πολυ περισοτερη και πραγματικη σημασια εχει ο σταδιοφορος.με καλό σταδιοφόρο κλεινω με απιστευτη ακριβεια ,με κακο με απιστευτα μεγαλο λαθος.

μετα εχει σημασια ποσο ρυθμισμενο ειναι.τι να το κανω να ειναι ακριβειας 1'' (που λεει ο λογος)και να το στελνεις καθε πεντε χρονια για ρυθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι σας πληροφορω οτι επανειλημμένα σε έργα δημοσιίου ζητάνε όργανα με ακριβεια ίδια ή καλύτερη των 3" (10cc) και μάλιστα ζητάνε να προσκομίσεις και τιμολόγιο αγοράς για να αποδείξεις οτι έχεις στην κατοχή σου τέτοιο όργανο για να μπορέσει να σου ανατεθεί το έργο. Ασχετα αν δεν πρόκειται να την πιάσεις αυτή την ακρίβεια στο πεδίο, παρά μόνο σε ειδικές εφαρμογές.

Link to comment
Share on other sites

πρώτη φορα το ακουω,αν και ασχολούμε με μελετες.

ποια Υπηρεσία σε ποια περιοχή το ζητησε?

και απο που προκύπτει?ποιος νόμος το λεει?

Link to comment
Share on other sites

Τις προδιαγραφές του τοπογραφικού και γενικότερα του εξοπλισμου του κατασκευαστή στη δημοπρασία κάποιου έργου δεν τις καθορίζει κάποιος νόμος. Τις καθορίζει απλά ο κύριος του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.