Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βασικές λειτουργίες του φόρουμ


Engineer

Recommended Posts

Καλώς ήρθατε,

 

Το παρόν θέμα περιγράφει ορισμένες οδηγίες για τις βασικές λειτουργίες του φόρουμ, έτσι ώστε να διευκολύνει την πλοήγησή σας σε αυτό, φροντίζοντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία του και διευκολύνοντας το έργο των συντονιστών.

 

Για εξοικείωση με τις βασικές λειτουργίες της νέας πλατφόρμας δείτε το θέμα: Νέα πλατφόρμα, μια πρώτη βοήθεια.

 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ

 

1. Πως ανεβάζουμε αρχεία στα Downloads .::. Ανέβασμα αρχείων μεγάλου μεγέθους σε άλλο server

2. Πως κατεβάζουμε αρχεία από τα Downloads

3. Πως κάνουμε αναζήτηση

4. Πως μετατρέπουμε greeklish σε Ελληνικά

5. Πως προσθέτουμε ετικέτες-σύννεφο ετικετών

6. Ανέβασμα φωτογραφιών στο φόρουμ

 

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

 

Κατά την εγγραφή σας, θα λάβετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώσατε, ένα μήνυμα που περιέχει τον σύνδεσμο ενεργοποίησης. Επιλέγοντάς τον ο λογαριασμός σας θα καταστεί ενεργός ώστε να μπορείτε να δημοσιεύετε τα μηνύματά σας και να κατεβάσετε αρχεία από τα downloads. Προσοχή, ορισμένες φορές το email ενεργοποίησης βρίσκεται στο φάκελο "κάδος απορριμμάτων" (spam/junk) του ηλεκτρονικού σας γραμματοκιβωτίου (mailbox)! Αν χάσατε αυτό το e-mail ζητήστε ένα νέο από εδώ: http://www.michaniko...ection=lostpass

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Αφού ενεργοποιήσατε το λογαριασμό σας και πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο κάντε τον κόπο και ξοδέψτε λίγο από τον χρόνο σας για να διαβάσετε προσεχτικά τους "Κανόνες Συμμετοχής" που θα τους βρείτε εδώ: http://www.michaniko...tion=boardrules. Τώρα ξέρετε τι επιτρέπεται και τι όχι.

 

Ορίστε και ένας χρήσιμος οδηγός για το Πώς να κάνετε σωστά μία ερώτηση και με ποιον τρόπο είναι καλό να μπαίνουν οι Τίτλοι θεμάτων.

 

Θέλετε να εισάγετε φωτογραφίες στις δημοσιεύσεις σας; Δείτε το

Πώς εισάγουμε φωτογραφίες στη δημοσίευσή μας.

 

Αν έχετε πρόβλημα με την ορθογραφία και θέλετε να γράφετε χωρίς ορθογραφικά λάθη κοιτάξτε το θέμα Ορθογραφία.

 

DOWNLOADS

 

Για να μάθετε πως θα ανεβάσετε ή θα κατεβάσετε αρχεία από τα "Downloads" διαβάστε τα θέματα Πώς κατεβάζουμε/ανεβάζουμε αρχεία από τα "Downloads".

 

Αν δεν μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία επειδή δεν έχετε επαρκή δικαιώματα ελέγξτε αν κάνατε το βήμα που αφορά την Ενεργοποίηση Λογαριασμού.

 

Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα αρχείο και έχει μέγεθος που δεν επιτρέπεται από το φόρουμ, διαβάστε στο "Ανέβασμα" αρχείων στο διαδίκτυο ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 

Πριν όμως ανοίξετε ένα νέο θέμα για να ρωτήσετε κάτι ή να θέσετε ένα θέμα προς συζήτηση χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση". Πολύ πιθανόν το ερώτημά σας να έχει ήδη απαντηθεί οπότε θα βρείτε πολύ γρηγορότερα αυτό που ψάχνετε. Αν βρείτε ένα παραπλήσιο θέμα συνεχίστε εκεί με τα δικά σας ερωτήματα, τις δικές σας απόψεις.

 

Χάσατε το θέμα που μόλις δημοσιεύσατε;

 

Είτε έχει διαγραφεί από τους συντονιστές γιατί ανοίξατε το ίδιο ακριβώς θέμα σε πολλές θεματικές ενότητες και έχει μείνει μόνο σε μία απ' αυτές, είτε το πιθανότερο έχει μεταφερθεί στην κατάλληλη θεματική κατηγορία. Να υπενθυμίσω ότι τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών".

 

Για να βρείτε λοιπόν εύκολα και γρήγορα το θέμα που μόλις δημοσιεύσατε, κάντε χρήση της λειτουργίας "Αναζήτηση". Περισσότερα για το πώς γίνεται θα βρείτε στο θέμα Πώς κάνουμε αναζήτηση. Επίσης μπορείτε μέσα από το προφίλ σας και την καρτέλα στατιστικά να βρείτε τα θέματα που έχετε δημοσιεύσει. Αν και πάλι δεν τα καταφέρατε στείλτε π.μ. σε κάποιον Συντονιστή (mod).

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

 

Αν θέλετε στην πρώτη σας δημοσίευση να πείτε ένα απλό "Γεια σας, είμαι ο/η τάδε και..." το θέμα Χαιρετισμός είναι ο κατάλληλος χώρος.

 

Για θέματα σχετικά με τη λειτουργία του forum η κατηγορία Michanikos.gr είναι η κατάλληλη. Θα χαρούμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για τη βελτίωση του.

 

Tα όποια παράπονά σας, τις ενστάσεις σας καθώς και προτάσεις για την βελτίωση του φόρουμ μπορείτε να τις εκφράσετε Προτάσεις για βελτίωση του forum.

 

Αν όμως αφορούν συγκεκριμένες δημοσιεύσεις ή μέλη ακόμα και εμάς τους ίδιους τους Συντονιστές (ελπίζουμε βέβαια να μην έχει κανείς παράπονο από κανέναν), δεν έχετε παρά να διαβάσετε το θέμα Αναφορά παραπόνων - δημοσιεύσεων λόγω παράβασης των Κανόνων Συμμετοχής και να δράσετε ανάλογα.

 

Για θέματα που δεν κατατάσσονται σε καμιά θεματική κατηγορία η Κουβέντα είναι ο κατάλληλος τόπος.

 

Τέλος, στις συνήθεις ερωτήσεις - FAQ πιστεύουμε ότι θα βρείτε αρκετές από τις απαντήσεις που ψάχνατε.

 

Επισημαίνουμε πως ερωτήσεις σχετικές με θέματα και ζητήματα μηχανικών δεν απαντώνται από τους Διαχειριστές/Συντονιστές μέσω e-mail ή π.μ. (προσωπικών μηνυμάτων) αλλά με ερωτήσεις στο forum.

 

Καλή εξερεύνηση...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.