Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψευτόκασες κουφωμάτων


Liselef

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι, διότι θα με τρελλάνουν. Έχω να βάλω σε μία ανακαίνιση ανοιγόμενα κουφώματα τα οποία είναι περασιά με τον εσωτερικό τοίχο. Ήρθε το συνεργείο που θα βάλει τα κουφώματα να τοποθετήσει τις ψευτόκασες και όπου υπήρχε μπαλκονόπορτα μου έβαλαν την ψευτόκασα περασιά με το τούβλο και όχι πιο έξω για οδηγό του σοβά.

 

Όταν μίλησα με τον υπεύθυνο, μου είπε πως έτσι πρέπει να μπει και να έρθει ο σοβατζής να σταματήσει το σοβά μπροστά από την ψευτόκασα καλύπτοντάς την εσωτερικά, αντί να είναι η κάσα αυτή που θα σταματήσει το σοβά.

Σας φαίνεται λογικό αυτό, ή μήπως βαρέθηκε να τραβήξει ράμα και να ευθυγραμμίσει τις κάσες ώστε να είναι ίσιο το σοβάντισμα μετά?

Ποιος ο λόγος να βάλω την ψευτόκασα αν δεν είναι οδηγός για τους σοβάδες μου? Εκτός αν στα ανοιγόμενα παίζει κάτι άλλο, που δεν νομίζω...

 

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Liselef, γειά σου.

Υπήρχαν οι οδηγοί όταν έβαλε τις ψευτόκασσες? Από την άλλη μη σκάς. Ζήτησε να σου εξηγήσει αναλυτικά τι πάει να κάνει και πες του κι εσύ τί θέλεις να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

καταρχάς οι ψευτόκασες ΔΕΝ είναι οδηγοί για το σοβά. ήμαρτον.

 

Είναι οδηγοί πάνω στους οποίους βιδώνεται το κούφωμα για να μην παίζει. Αν πας να το βιδώσεις κατευθείαν στο τούβλο θα παίξει κάποια στιγμή.

 

Από κει και έπειτα στις συνήθεις κατασκευές λόγω της σειράς των εργασιών ο αλουμινάς βάζει τις ψευτόκασες μετά τον τουβλά. Και προφανώς δεν θα κάτσει να χαντρώσει τις ψευτόκασες μέσα στο τούβλο αλλά θα τις βάλει μπροστά από τον λαμπά. Ο σοβατζής μετά θα σοβατίσει περασιά με την ψευτόκασα για να την κρύψει. Γιαυτό και όταν το σχέδιο έχει ένα άνοιγμα α για κούφωμα στα τούβλα το μεγαλώνουμε προσθέτοντας και το πλάτος των ψευτόκασων.

 

Ο λαμπάς αν δεν σοβατιστεί μπορεί πολύ εύκολα να σπατουλαριστεί και τελείωσε η υπόθεση. Τώρα αν εσωτερικά η ψευτόκασα βγαίνει πολύ μέσα στο τοίχο και πρέπει να φάει πολύ σοβά για να έρθει περασιά τότε ναι έχουν κάνει λάθος. Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εγώ δεν χρησιμοποιώ ψευτόκασες, δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε ανακαίνιση... Μπορείς εφόσον το κούφωμα είναί πλέον ένα κουτί, πόρτα και ρολό και κάσα, και τα πιάνεις σωστά και δυνατά με μεγάλα UPAT...Τώρα, αν ο άλλος γυμνάζεται στη πόρτα επάνω κακό δικό του... Δηλαδή, δεν κατάλαβα, στη στράντζα του 1.5 χιλ πως πιάνει καλύτερα η βίδα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

...Τώρα, αν ο άλλος γυμνάζεται στη πόρτα επάνω κακό δικό του...

 

Αυτό δεν είναι σωστό. Οχι, ο άλλος θα πρέπει και να μπορεί να γυμνάζεται πάνω στην πόρτα και να μην παθαίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, το εννοούσα με υπερβολή... Αλλά δεν μου απαντάς στο 2ο σκέλος... Στη στράντζα γιατί να πιάνει καλύτερα η βιδούλα...

Link to comment
Share on other sites

"Σωστά, το εννοούσα με υπερβολή... Αλλά δεν μου απαντάς στο 2ο σκέλος... Στη στράντζα γιατί να πιάνει καλύτερα η βιδούλα... "

 

 

Δεν διαφωνώ με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

σωστός ο JTB! ποιος είπε οτι χρειάζονται ψευτόκασες?

ίσα-ίσα που υπάρχουν θέματα σε περίπτωση που έχεις χάλυβα-αλουμίνιο...κανονικά εάν βλέπεις τέτοια εφαρμογή πρέπει να παρεμβάλλονται και μόνωση των δύο μετάλλων για να είσαι σωστός. Αλλά ...έλα μωρέ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σαφώς και η ψεύδοκασα χρησιμοποιείται για την στήριξη του κουφώματος. Βέβαια μπορεί να βοηθήσει στις αλφαδίες του σοβά. Πρέπει να είναι από γαλβανισμένο στρατζαριστό και είναι καλύτερη από την στερέωση με ουπατ γιατί με την χρήση ούπατ μπορεί να πέσεις σε κάποιο κενό στο τοίχο όπου το ούπατ δεν μπορεί να σταθεί, τι κάνεις τότε με την τρύπα που έχει κάνει στο κούφωμα στο σημείο αυτό? Απλά βάζει μια βίδα που δεν κάνει τίποτα και πας αλλού να κάνει μια νέα τρύπα (πιθανό να κάνει την κάσα του κουφώματος σουρωτήρι).

Παρόλα αυτά το κούφωμα δεν πρέπει να έχει άμεση επαφή με την ψευδόκασα

  1. Γιατί πρέπει να μένει ένας αρμός διαστολής
  2. Η επαφή σιδήρου με αλουμίνιο μπορεί να επιφέρει το φαινόμενο της νηματοειδούς διάβρωσης
  3. Αν το κουφώμα μας είναι ενεργειακό, πιθανή επαφή κάσας - ψευδόκασας δημιουργεί θερμογέφυρα.

Το κενό στο αρμό μπορεί να δημιουργηθεί με την χρήση ειδικών ελαστικών ή ειδικών αποστατών.

 

Με την χρήση της ψευδόκασας γίνεται εύκολη η μη καταστροφική αντικατάσταση των κουφωμάτων μετά από πολλά χρόνια, σε αντίθεση με την στερέωση με την χρήση αφρού πολυουραιθάνης όπου πρέπει το παλαιό κούφωμα να καταστραφεί όπως και να γίνουν μερεμέτια στον τοίχο αφού είναι πιθανό να ξεκολλήσουν κομμάτια σοβά-πολυουραιθάνης κατά την απεγκατάσταση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.