Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ερωτήσεις από Κύπρο


georgeone

Recommended Posts

Μετά της πολλές απαντήσεις σας και εφόσον υπάρχουν ερωτήματα απο φίλους εδώ.

 

1.Το 6% είναι η εκπόνησει των αρχιτεκτονικών σχεδίων από το μηδέν + την επίβλεψη του έργου + 1 μελέτη θερμομόνωσης είναι μέσα (συγκέντρωση όλων των προσφορών για όλα κλπ)

 

2.Η μελέτες όχι δεν είναι μέσα ηλεκτρομηχανολογικες μελέτες κοστος 1000 ευρώ για κάθε άλλοι μελέτη που θα θέλουμε + 1000 ευρώ υδραυλικη κλπ κλπ (υπάρχει και τέτοια?)

 

3. Το κόστος για την Αρχιτέκτονα δηλαδή μας το βγάζει από το συνήθες κόστος για κατασκευή που υπάρχει στην αγορά δηλαδή 1100 ευρώ το τμ. για όλα .

Αρα αν το σπίτι έχει συνολικό εμβαδο γ'υρω στα 300 τμ με υπόγειο θα βγεί βάση των λεγόμενων τις γύρω στα 330.000 ευρώ το 6% ειναι 19800 ευρώ.

Και εδώ ρωτώ εσάς γιατί να κοστολογεί και το κόστος της κουζίνας πχ. που θα μπεί μέσα για τα πλακάκια κοκ κλπ.

 

4.Επειδή δέν έχω και πολύ ιδέα από όλα αυτά σκέφτικα και διωρθώστε μου αν κάνω λάθος......( Να πάρω την άδεια που την περιμένω απο τον Δήμο και να μην σκάσω άλλα 3% εφόσον που τα κοστολογεί όπως είπα πιό πάνω, και αντί αυτού να πάρω κάποιον πολιτικό μηχανικό για να μου κάνει και την επίβλεψη)

Τι λέτε ?

 

5. Ρώτησα κάποια εταιρία που κάτασκευάζει προκάτ έτοιμα τσιμεντένια μπλόκ και η τιμές τους είναι 380 ευρώ το τμ χωρίς τα τελέιωματα για τα τελειώματα αλλα 300 το τμ παιζει η τιμή ανάλογα τα υλικά , τους ρώτησα για της επιβλέψεις και μου είπαν ότι θα χρειαστουν 4 επιβλεψεις απο μηχανικό και οι επιβλέψεις του αρχιτέκτονα θα γίνετε στην φάση των τελειωμάτων και αυτό λεει είναι θέμα καθαρά δικό μου .

Ποιά η γνώμη σας .

 

6.Τι θα επιβλέψη ο αρχιτέκτων δηλαδή στα τελειώματα αν ο τοίχος είναι εκεί που πρέπει να είναι ποιά η χρισιμότητα.???

 

7. Αυριο μεθαυριο δηλαδή αν στάζει το ταβάνι μου ποιόν θα κυνηγίσω ???

 

Είμαι εντελώς εκτός της ειδικότητας και δεν έχω ιδέα χρειάζομε τα φώτα σας !!!

 

Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς απο Κύπρο

 

Γιώργος Ε

Link to comment
Share on other sites

Το λυπηρό σε όλη αυτή την υπόθεση, ειδικά στην Κύπρο, είναι ότι κτίζετε 300τμ κατοικία που μπορεί να είναι και εξοχική, αλλά τον άνθρωπο που κάνει όλη τη δουλέιά και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη τον βάζετε στην 'πρέσα' όταν έρθει η ώρα της πληρωμής του...

Δεν είναι εύκολο έτσι απλά, να πετάξεις έξω τον Αρχιτέκτονα και να πάρεις Πολ. Μηχανικό, χωρίς την έγκριση του. Θα καταγγελθείς απο το ΕΤΕΚ, όπως και ο Πολτικός Μηχανικός. Και πόσο νομίζεις θα χρεώσει ο Πολιτικός Μηχανικός; Λιγότερο απο τον Αρχιτέκτονα; Η επίβλεψη είναι υποχρεωτική βάση της Νομοθεσίας.

Και ποιός είναι αυτός ο κατασκευαστής κατοικιών που ορίζει πόσες φορές χρειάζεται να γίνει επίβλεψη απο τον Πολ. Μηχανικό; Αυτός θα υπογράψει και θα φέρει την ευθύνη μια ολόκληρη ζωή, μέχρι την κατεδάφιση του, σε εβδομήντα χρόνια; Και λίγος σεβασμός προς τους επαγγελματίες δεν βλάπτει. Δεν είμαστε δα και επιχειρηματίες!8-)

Link to comment
Share on other sites

Ο κύριος georgeone καλά τα λέει!Δεν έχετε ανάγκη από κανένα κύριε georgeone!Οι μηχανικοί δεν τα ξέρουν όλα.Άνθρωποι είναι και αυτοί!Εσείς σίγουρα θα τη βρείτε την άκρη μόνος σας!Φαίνεται από τη γνώση σας μέχρι στιγμής,ότι κατέχετε τα περισσότερα κατασκευαστικά θέματα!Πρώτη φορά συναντώ άνθρωπο μη μηχανικό που να κατέχει από ποσοστά!Μπράβο σας!Είστε σε σωστό δρόμο!Προσοχή μή σας τα φάνε οι μάντρες και οι προμηθευτές!Αλλά σίγουρα θα τα καταφέρετε και μόνος σας!

 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε 614 βιβλία οικοδομικής,στατικής,αρχιτεκτονικής,κατασκευαστικών λεπτομερειών,οργάνωσης χώρου εργασίας,διακοσμητικής,να ρωτήσετε 12 εμπλεκόμενες υπηρεσίες σχετικά με απαιτούμενα δικαιολογητικά,και διάφορα άλλα και θα καταφέρετε και μόνος σας να οργανώσετε και να πραγματοποιήσετε την κατασκευή!Αν έχετε κάπου απορίες,κάντε μία βόλτα από τα πανεπιστήμια της γειτονιάς σας!

 

Στη συνέχεια,να μαθητεύσετε μόνο 15 χρόνια δίπλα σε μαστόρους ώστε να σας μάθουν την τέχνη τους!Μη δαπανήσετε πολύ χρόνο,μόνο 1 έτος για κάθε τέχνη!Μετά,να βγάλετε άδεια για να προμηθευτείτε πρώτες ύλες,να φτιάξετε ένα εργαστήριο και να διαμορφώνετε μόνος σας τα υλικά!Να αγοράσετε και τα κατάλληλα εργαλεία,μην το ξεχάσετε!

 

Αν χρειαστείτε κάπου βοήθεια,μη διστάσετε να ζητήσετε από κάποιον φίλο σας!Σε λιγότερο από 50 χρόνια θα έχετε καταφέρει να υλοποιήσετε το όνειρό σας!Καλή τύχη!Μην ενοχλείτε τους μηχανικούς,δεν τους έχετε ανάγκη,και πόσο μάλλον αυτοί!Εν δυνάμει πελάτες σαν και εσάς είναι πολύ δύσκολοι με τόσες γνώσεις που ήδη διαθέτε και ας μην θέλετε να το παραδεχτείτε!

Link to comment
Share on other sites

@WUT

 

Όχι φιλε μου δεν είναι εξοχική κατοικία είναι πρώτη κατοικία και πίστεψε μου και το ένα euro μετρα για μένα .!!!

είναι ένα όνειρο ζωής που λες και αυτό που είπα ρώτησα μάλλον και νευριάζω με την αρχιτέκτονα είναι γιατί να με χρεώσει με την ακριβότερη προσφορα ????!!!!

 

 

 

Κύριε silent bob μονο silent που δεν είστε αλλα φωνακλάς !!!!!

 

Δεν θέλω να θίξω το κλάδος σας αλλα ρώτησα κάποια πράματα και περίμενα απαντήσει αυτά που μου λες κύριε silent bob είναι για τα ΜΠΑΖΑ .

 

Το επαναλαμβάνω δεν έθιξα κανέναν νομίζω !!!!!!

 

Αν μπορούσες να μου απαντήσεις σε αυτά που ρωτώ καλός το πνεύμα σας όμως κύριε silent bob σε αυτό το τόνο δεν μου αρέσει !!!

 

Αυτά καλός σας βραδυ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή μιλάμε για Κύπρο πρέπον θα ήταν να γνωρίζουμε το εκεί ισχύον σύστημα. Ενδεχομένως να μην ισχύουν ελάχιστες αμοιβές οπότε οι διαδικασίες θα είναι άλλες.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.