Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας σε αυθαίρετο


markor

Recommended Posts

Για τις ανάγκες του εξοικονομώ έχει εκδοθεί ΕΕΔΜΚ πριν από 4 έτη για τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης σε οροφοδιαμέρισμα. Μετά από αυτοψία προκειμένου να γίνει κάποια μεταβίβαση διαπιστώνεται ότι χρειάζεται να ρυθμιστεί με το 4495 με διαμερισμάτωση ή με υπέρβαση δόμησης, επειδή έχει εκ κατασκευής ενσωματώσει 3 τ.μ. από το πλατύσκαλο. Το ερώτημα είναι  αν υπάρχει πρόβλημα στην ΕΕΔΜΚ   και πως αντιμετωπίζεται το όλο θέμα εν όψη της ρύθμισης;

Link to comment
Share on other sites

44 λεπτά πριν, amadeus2000 said:

χρειάζεται να ρυθμιστεί με το 4495 με διαμερισμάτωση

Κατ' αρχάς, υπογραμμίζω ότι η αλλαγή εμβαδού των κοινοχρήστων και του διαμερίσματος σημαίνει τροποποίηση σύστασης, οπότε είναι απαραίτητη η συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο.
Η συνέχεια, δηλαδή η ρύθμιση της διαμερισμάτωσης, είναι το εύκολο κομμάτι.
Ως προς την εξωτερική θερμομόνωση: έγινε η τοποθέτηση;
Γράφεις ότι εκδόθηκε ΕΕΔΜΚ, αλλά δεν διευκρινίζεις εάν εφαρμόστηκε.

Edited by Jupiter
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εφαρμόστηκε η ΕΕΔΜΚ εντός του χρόνου ισχύος της. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την σύσταση γιατί εκεί φαίνεται η πραγματική κατάσταση. Το ζήτημα είναι αν η έκδοση της ΕΕΔΜΚ εμποδίζει την ένταξη στο νόμο των αυθαιρέτων με τη λογική της απαίτησης του νομίμως υφιστάμενου κτιρίου για την έκδοση ΕΕΔΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θεωρείς λοιπόν ότι το νομίμως υφιστάμενο αναφέρεται στο να  έχει το κτίριο του διαμερίσματος οικοδομική άδεια και όχι στο να μην έχει η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αυθαιρεσίες. Γιατί υπάρχει γενικά μια κουβέντα για το θέμα και την ερμηνεία του νομίμως υφιστάμενου που αναφέρεται στον 4520/2018. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυθαιρεσία στο κτήριο ή στην οριζόντια ιδιοκτησία, άλλοι ότι πρέπει να έχει απλά άδεια το κτίριο και άλλοι ότι οι εργασίες της ΕΕΔΜΚ αφορούν τμήματα νόμιμα της ιδιοκτησίας (όπως για παράδειγμα στην εξωτερική θερμομόνωση να είναι σε νόμιμη θέση οι τοιχοποιίες που επενδύονται). Γενικά ένα ακόμη αμφιλεγόμενο και ασαφές ζήτημα εφαρμογής της νομοθεσίας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.