Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής


Evva

Recommended Posts

Δημήτρη όλα όσα τώρα γράφεις είναι σωστά. Ο μηχανικός συντάσσει οπωσδήποτε μία τεχνική έκθεση για να δηλώσει τι έχει κάνει και έτσι παίρνει την ευθύνη με την υπογραφή του. 

Για διόρθωση σε έναν ιδιοκτήτη δεν είναι τα πράγματα τόσο τραγικά. Και με ένα απλό μηχανάκι κάνεις τους υπολογισμούς εύκολα. 

Με την ευκαιρία να δώσω πινακοποιημένα (είναι καθαρα ένας μπούσουλας  για δική μου χρήση) τις εγκυκλίους 30 & 31 για τις εισφορές.

ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ-ΧΡΗΜΑ, A κατ..xls

ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΗΣ-ΧΡΗΜΑ-ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤ..xls

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Πρόβλημα με καταχώρηση Διορθωτικής Πράξης στο κτηματολογικό γραφείο.

 

Έχει γίνει Διορθωτική για οικόπεδο με αλλαγές στο όνομα ιδιοκτήτη και στα σύνορα με άλλες δυο ιδιοκτησίες.

Έχει υπογραφεί η Διορθωτική και έχει κοινοποιηθεί στους τρεις (3) ιδιοκτήτες των τριών όμορων οικοπέδων.

Ο πελάτης μου (ο ένας εκ των τριών) θέλει να το καταχωρήσει στο κτηματολογικό γραφείο, για να ξεκινήσει την οικ.αδεια του σπιτιού του που έχει καθυστέρηση αρκετά.

Όμως πηγαίνοντας να κάνει την αίτηση καταχώρισης του λένε ότι εφόσον δεν έρχονται ακόμη να το καταχωρήσουν οι υπόλοιποι δυο ιδιοκτήτες των ομόρων οικοπέδων, θα πρέπει να υπογράψουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι συμφωνούν με το τοπογραφικό που θα προσκομιστεί, ώστε να γίνει η καταχώρηση αρχικά μόνον από τον πελάτη μου.

Είναι σωστό αυτό;

Επίσης αυτοί οι δυο όμοροι ιδιοκτήτες ....για δικούς τους λογούς δεν υπογραφούν ....με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο πελάτης μου να καταχωρήσει το οικόπεδο του...και κοντεύει να τρελαθεί γιατί έχει βασανιστεί πολύ με αυτήν την υπόθεση (και μαζί του και εγώ)

Κάποια λύση;

Είναι σωστό να μην μπορεί να τελειώσει την υπόθεση διόρθωσης κάποιος (1χρονο τώρα) λογω ότι κάποιοι ενώ έχουν βάλει ήδη την υπογραφή τους στο τοπογραφικό που πήγε στην περιφέρεια για την διορθωτική και συμφωνούν με τις αλλαγές …τώρα που τελειώνει και μένει μονό η καταχώρηση καθυστερούν εσκεμμένα.!!!!!

Link to comment
Share on other sites

ειναι "διορθωτικη"

 

ή "μεταβολη γεωμετρικων στοιχειων"

ή ...γεωμετρικες μεταβολες?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μία φορά που μπαίνει ένα ζήτημα με ..αρκετές ασάφειες . Θα μου πεις, ίσως και θυμωμένα , γιατι?

Αν όμως  διαβάσεις τις ερωτήσεις που βάζει,ο πάντα διαβασμένος Δημήτρης, θα καταλάβεις. 

 

* όταν θέλουμε να διορθώσουμε ένα λάθος που έγινε σε μία "πράξη εφαρμογής" λέμε ότι κάνουμε ..."Διορθωτική Πράξη"

 

* Όταν θέλουμε να διορθώσουμε γεωμετρικά στοιχεία σε ένα απόσπασμα χάρτη που λάβαμε από το Κτηματολόγιο τότε προβαίνουμε ...σε διόρθωση  "χωρικών μεταβολών" ή "γεωμετρικών μεταβολών"

 

Το σίγουρο είναι πως και στις δύο περιπτώσεις, όταν συμμετέχουν τρεις ιδιοκτησίες στην υπόθεση της τροποποίησης, κάποιος ή κάποιοι, ας πούμε,  "μεγαλώνουν" την ιδιοκτησία τους και κάποιος ή κάποιοι μικραίνουν. Δεν μας γράφεις όμως αν ο δικός σου πελάτης μεγαλώνει ή μικραίνει. Εγώ πιστεύω- υποψιάζομαι πως μεγαλώνει!  Αν μίκραινε, πιστεύω, θα έκανε ότι κάνουν τώρα οι άλλοι δύο.

 

Σίγουρα πάντως πρόκειται για περίπτωση "χωρικών μεταβολών" για το κτηματολογιο. Αν και με μπερδεύει ..η λέξη  "περιφέρεια" που γράφεις στο τέλος.

.........

Γράψε μας λοιπόν περι τίνος πρόκειται και μερικές λεπτομέρειες παραπάνω! ΟΚ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε  πράξη εφαρμογής (η οποία έχει κυρωθεί το 1997) θα προχωρήσουμε σε διόρθωτική για καταχώρηση του σωστού ιδιοκτήτη στους πίνακες μετα από δικαστική απόφαση. Ο ιδιοκτήτης στην ίδια πολεοδομική ενότητα έχει και άλλη ιδιοκτησία, για την οποία έχει πληρώσει εισφορά σε χρήμα, τώρα με τις νέες ιδιοκτησίες θα πρέπει να προστεθεί και είδη τακτοποιημενη ιδιοκτησία στα τ.μ. εισφοράς; 

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνουμε μία διορθωτική, έστω για διόρθωση ονόματος, ελέγχουμε πάντα όλες τις στήλες του πίνακα και αν χρειαστούν να γίνουν διορθώσεις τις κάνουμε και τις αναφέρουμε με την σειρά όλες αυτές τις διορθώσεις στην τεχνική μας έκθεση που ούτως ή άλλως θα υποβάλουμε.

Αναφέρεσαι, παραπάνω, για εισφορές σε χρήμα και όχι στις εισφορές σε γη. (??) 

Αν έχει και άλλη έκταση- ιδιοκτησία στην ίδια περιοχή έχεις την υποχρέωση να δεις και τον αντίστοιχο πίνακα που τακτοποιεί αυτή την άλλη ιδιοκτησία του πελάτη σου.

Οι εισφορές θα βγουν στο σύνολο των εμβαδών. Πρέπει δηλ. να φαίνεται, στην στήλη "αρχική ιδιοκτησία", κάτω από το επιμέρους εμβαδόν και το συνολικό εμβαδόν των ιδιοκτησιών μέσα σε παρένθεση και επί αυτού του εμβαδού θα γίνουν όλοι οι υπολογισμοί των εισφορών σε γη και χρήμα και θα επιμεριστούν μετά ανάλογα. 

Πρέπει λοιπόν, σε διορθωτικές που νομίζουμε πως θα πάμε να αλλάξουμε ένα όνομα και ο ιδιοκτήτης αυτός έχει και άλλη ιδιοκτησία  να ήμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί  !!!

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα

ειναι εκεινες οι "αγκυλες" που πρεπει να μπαινουν για να φαινεται ο πολυιδιοκτητης....

[υποθετω οτι, με ΠΕ οριστικοποιημενη  απο το 1997 και την επακολουθησασα ανοικοδομηση ή και μεταβιβασεις,

πολυ δυσκολα θα μπορεσουν  να του αφαιρεσουν, πλεον,  αυτούσια "τμηματα" εισφορας σε γη....

μαλλον   θα του χρεωσουν "επι πλεον" εισφορα σε χρημα

 

nbr  τις καλησπερες μου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Δημήτρη.

Επειδή στη διορθωτική Πράξη πρέπει να κάνουμε και την "δήλωση ιδιοκτησίας" ...αν και υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες είπα να την ανεβάσω από το αρχείο μου . έτσι περισσότερο για τους νέους! Για την δήλωση χρειάζονται:

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ   ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1.                  Αίτηση ( με φωτοτυπία ταυτότητας)

2.                  Οριστικό τίτλο της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη στο χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής, σε επικυρωμένο αντίγραφο με το διάγραμμα που το συνοδεύει και το πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού.

3.         Οριστικό τίτλο της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη κατά την ημερομηνία ελέγχου εισφορών (10-3-1982)

4.             Δηλώσεις ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών που ήταν κύριοι κατά την κύρωση της πράξης εφαρμογής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2242/1994 θεωρημένες ως προς το γνήσιο της υπογραφής.

5.                  Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας (μη εκποίησης ) για τους ως άνω ιδιοκτήτες από το αντίστοιχο Υποθηκοφυλακείο.

6.                  Πιστοποιητικά βαρών και μη διεκδικήσεων ( για Π.Ε. που κυρώθηκαν μετά την 25-11-1994) από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

7.                  Αντίγραφο μερίδας του ιδιοκτήτη από την ημερομηνία ελέγχου εισφορών και του ιδιοκτήτη στο χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής από τα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία

·         ημερομηνία ελέγχου εισφορών 10-3-1982 πλην των περιπτώσεων

α) υπαγωγή στο άρθρο 13 του Ν 1337/83 ,όπου ως ημερομηνία λαμβάνεται αυτή του διατάγματος

β) υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 2831/2000 περί κληρονομικών μεριδίων (επαγωγή κληρονομιάς)

8.                  Έκθεση έρευνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ημερομηνίας ελέγχου εισφορών από δικηγόρο ή μηχανικό

9.                  Αντίγραφο της σελίδας του πίνακα και του διαγράμματος της πράξης εφαρμογής, όπου περιγράφεται η ιδιοκτησία

10.                  Έκθεση εφαρμογής τίτλων ιδιοκτησίας με τοπογραφικό διάγραμμα, όπου απαιτείται

(π.χ. για άγνωστο φερόμενο ιδιοκτήτη)

11.  Κτηματογραφικό απόσπασμα από ΟΚΧΕ για περιοχές όπου εκπονείται Κτηματολόγιο

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (όταν ζητηθούν):

α) Νέος πίνακας της πράξης εφαρμογής (σε ψηφιακή μορφή)

β) ότι επιπλέον ζητηθεί από τον   υπάλληλο

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1.     Πιστοποιητικό Μεταγραφής από το στο Υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρησης εγγραπτέας πράξης , από το Κτηματολογικό Γραφείο.

2.     Πιστοποιητικό κτημ. Εγγραφών αντικειμένου εγγραπτέων δικαιωμάτων που να αντιστοιχούν σε πιστοποιητικά ιδιοκτησίας , βαρών κατασχέσεων και διεκδικήσεων (από το Κτηματολογικό Γραφείο).

Πιστοποιητικό κτημ. Εγγραφών φυσικού ή νομικού προσώπου (από το Κτηματολογικό Γραφείο).

                     

ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ( teliko).doc

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.