Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής


Evva

Recommended Posts

Πάω πάσο nbr...Λάθος μου η διατύπωση.

Εδώ όμως αλλάζουν τα δεδομένα παιδιά. Καθώς για το πρώτο οικόπεδο (από αγορά), αφού οι εισφορές είναι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη την 10-03-1982 τότε λογικά έχουν υπολογιστεί σωστά στη πράξη εφαρμογής μένει να το επιβεβαιώσω.

Για το 2ο οικόπεδο την 10-03-1982 πάλι ο σημερινός ιδιοκτήτης ήταν, οπότε το μόνο που θα αλάξει είναι το όνομα του ιδιοκτήτη και όχι οι εισφορές.(Φαίνεται μοναδική ιδιοκτησία είτε πριν το 82 είτε μετά.

Δημήτρη όπως τα λες είναι δεν είχα δει τη δημοσιευση σου πριν γραψω.

 

Edited by GEORGE KARA
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις προσεκτικό( !) έλεγχο στις στήλες όλων των σελίδων των ιδιοκτητών που εκτιμάς ότι έχουν σχέση με την δική σου ιδιοκτησία (προσοχή στις παρενθέσεις με τα σύνολα τω εμβαδών) και θα διορθώσεις, αν χρειάζεται, τα εμβαδά που σίγουρα δεν είναι σωστά. Προσοχή στην εφαρμογή -υπολογισμό των εμβαδών ακριβώς όπως αναφέρονται στις εγκυκλίους 30 & 31/ 2004 (ή όπως τα δίνει και ο Ν.1337/83)  

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
On 28/1/2019 at 9:33 ΠΜ, dimitris GM said:

- Με  αγορα το "1984", οι εισφορες υπολογιζονται με βαση τα  ακινητα του ιδιοκτητη το 1982. Αυτού η μερίδα ελεγχεται.

- Στην αποφαση περι χρησικτησιας, αναφερεται το ετος εναρξης  χρησικτησιας.

 

εδιτ

δλδ την  δηλωση που εχει ανεβασει στην προηγουμενη σελιδα ο nbr...

 

 

 

 

Δημήτρη καλησπέρα! Να σε ρωτήσω κάτι σχετικά. Όταν βγει η απόφαση περί έναρξης χρησικτησίας προ 82, τότε ο υποθηκοφύλακας γράφει την χρονολογία έναρξης της χρησικτησίας στο περιθώριο και οι εισφορές υπολογίζονται βάση του "νέου" ιδιοκτήτη. Άρα αντίστοιχα και ο παλαιός χρεωμένος ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από την επιφάνεια αυτή από το μέγεθος της ιδιοκτησίας του το 1982. Ορθά τα λέω?

Link to comment
Share on other sites

οταν μεταγραφεί η αποφαση,  εκει αναφερει μεταξυ αλλων...."....εχει την νομη απο το ετος 1980..."

Εδω πλεον,   συμφωνα με τις σχετικες διαταξεις, αποδειχνεται η κατατμηση πριν το 1982

Επομενως, θα γινει διορθωτικη.

Θα μειωθουν τα τμ. της αρχικης ιδιοκτησιας, θα γραφουν τα τμ. στο ονομα το νεου κυριου

Ολα αυτα απαιτουν την συνταξη διορθωτικης πραξης.

 Αυτη θα μεταγραφει, μετα την εγκρισή της απο τον Νομαρχη.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για μία υπόθεσή μου:

έχω μία διορθωτική πράξη εφαρμογής του 2001 για ένα οικόπεδο, στο φάκελο της οποίας δεν υπάρχει τεχνική έκθεση ή κάτι που να αποδεικνύει ότι έγινε κοινοποίηση προς τους ομόρους. Η διορθωτική έγινε ως προς το κοινό όριο με τον μοναδικό όμορο που έχει (πήρε 10τμ από τον δίπλα). Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να πουλήσει το οικόπεδο αυτό κι επειδή στο κτηματολόγιο δεν φαίνεται το σωστό εμβαδό θα κάνω διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών βάση της διορθωτικής Π.Ε. και βάσει μεταγενέστερων συμβολαίων του 2010.

Το πρόβλημα είναι ότι ο όμορος δε δίνει συναίνεση να τελειώνουμε. Ο μηχανικός του έκανε το 2006 τοπογραφικό για συμβόλαιο και του έβαλε και συρματόπλεγμα βάσει της αρχικής Π.Ε. και του κτηματολογίου που ήταν σχεδόν ίδια. Δεν έλαβε υπόψη την διορθωτική τη δική μας...

Πως θα λυθεί αναίμακτα το θέμα? Τι προτείνετε?

Εγω σκέφτομαι ότι πρέπει να κάνει κι αυτός διορθωτική στην Π.Ε. και να έρθει στο σωστό όριο...κ μετά να κάνει διόρθωση και στο Κτηματολόγιο...

Link to comment
Share on other sites

Όταν ολοκληρωθεί και κυρωθεί μία Π.Ε. οι πίνακες που πάντα την συνοδεύουν παν για μεταγραφή στο οικείο Υποθηκοφυλακείο και το τελικό οικόπεδο κάθε ιδιοκτήτη, όπως αυτό αναγράφεται στις τελευταίες στήλες των πινάκων περνάει και στις "μερίδες" των.

Να μην ξεχνάμε πως τα εμβαδά αυτά των τελικών οικοπέδων προκύπτουν και από τις συντ/νες των κορυφών των τελικών  οικοπέδων. Υπάρχουν σε όλες τις μελέτες. 

Αυτές οι συντεταγμένες είναι οι μόνες που θα χρησιμοποιηθούν για οριοθέτηση. Τα ΝΕΑ όρια, όπου προκύπτουν,  των οικοπέδων δεν πρέπει να αμφισβητούνται σε καμία περίπτωση.

Αν για κάποιο λόγο διαπιστωθεί κάποιο λάθος και διενεργήσουμε μία "Διορθωτική Πράξη" τότε και η "απόφαση" αυτή της "διορθωτικής Πράξης" (γίνεται από δικηγόρο μία περίληψη της διορθωτικής απόφασης) μεταγράφεται στο υποθηκοφυλακείο και ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Δήμος, κτηματολογικό γραφείο , πολεοδομία κλπ.

Για να πουλήσει κάποιος ένα οικόπεδο που προέρχεται από Π.Ε. και για να γίνουν συμβόλαια θα πρέπει να γίνει και κάποια έρευνα στην μερίδα του. Δεν μπορεί να πουλήσει κάτι παραπάνω απ' ότι αναγράφεται στον πίνακα της Π.Ε. , σαν τελικό οικόπεδο, στην αντίστοιχη στήλη, ή ακόμη στον πίνακα της "διορθωτικής πράξης", αν υπάρχει διορθωτική πράξη για το οικόπεδο.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι πιθανό να μην έχει μεταγραφεί η διορθωτική. Οπότε, προηγείται η μεταγραφή της

Πάντως, κι επειδή αναφέρθηκε, σε περίπτωση διαφωνίας ομόρου ως προς τη διόρθωση γ.σ., τη λύση δίνει το δικαστήριο

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πολυ σωστα,

Συνηθως οι διορθωτικες αφορουν λαθος ονοματα/άλλα τυπικα ή  κληρονομικα λαθη ...και οχι εμβαδα τελικου οικοπεδου.

α] η διορθωτικη, εφοσον  επηρεαζει  και τριτους, πρεπει να γινει με πρόκληση και αυτων κατα την διαδικασια της διορθωσης

 β] μια διορθωτικη εχει ισχυ εφοσον μεταγραφει

γ] ο "διπλανος" δικαιως δειχνει αυτο που του  απεδωσε η ΠΕ, αφου δεν εχει γινει καμμια μεταβολη στην δικη του μεριδα.

δ] ομοιως η δικη σας μεριδα δειχνει ενα τελικο οικοπεδο. Αυτο σας εχει αποδοθει μεχρι να γινει διορθωτικη και μεταγραφη της.

ε] εάν το 2006 εχει γινει συμβολαιο απο τον διπλανο, δυσκολα ανατρεπεται, λογω καλης πιστης.

αρα

ή ισχυει η τροποποιηση του 3212 περι μερικης ακυρωσης της ΠΕ  για "ειδκους λογους"

ή αναζητειται ο αδικαιολογητος πλουτισμος απο τον δικαιουμενο.

καλησπερα νβρ

και τετρις

 

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Η διορθωτική πράξη έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλάκειο και φαίνεται κανονικά από το 2001 ση μερίδα του πελάτη μου,και μετά έγιναν και δυο συμβόλαια (το 2001 και το 2010) από τον πελάτη μου. Δεν προκύπτει από κάποιο έγγραφο ότι η διορθωτική βέβαια είχε κοινοποιηθεί στον όμορο (ωστόσο μπορεί και να κοινοποιήθηκε και να μην κράτησε η υπηρεσία αντίγραφο...).

Οπότε με αυτά ως δεδομένα, τι προτείνετε να γίνει σαν πιο γρήγορη διαδικασία?

Αν τυχόν πάμε εμείς για ακύρωση της διορθωτικής...που δεν γνώριζα ότι γίνεται...τότε θα πρέπει να διορθώσουμε και τα δύο συμβόλαια. Δεν μου κάθεται σωστό...τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.