Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής


Evva

Recommended Posts

Συνάδελφοι ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αυτό που έχω απορία αρχικά είναι τι εννοούμε αποδεκτή απόκλιση...κι εξηγώ:

1)Ως προς το Κτηματολόγιο, επειδή το ενδιάμεσο όριο απέχει 1μ από την Π.Ε. θεωρείται ότι είναι εκτός αποδεκτής απόκλισης. Με την υπάλληλο που το συζήτησα θεωρεί ότι απαιτείται διόρθωση.

2)Ως προς την πολεοδομία, πείτε ότι εγώ βγάζω άδεια για περιτοίχιση, δεν πρέπει να πάω να χαράξω τις συν/νες της διορθωτικής Π.Ε.? Μα αφού έχει συρματοπλέξει ο όμορος εκεί που δίνει η αρχική Π.Ε....

Άρα πρακτικά για ποια απόκλιση μιλάμε?

Σε πρώτη συζήτηση που μόλις έκανα με το σχέδιο πόλης μου είπαν να κάνω διόρθωση της διορθωτικής.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω συναντήσει ποτέ σε Π.Ε. την έννοια "απόκλιση" . Δεν υπάρχει.

Μάλιστα θα πρέπει το αναγραφόμενο στους πίνακες  "τελικό οικόπεδο οικόπεδο" να ταυτίζεται ακριβώς  με αυτό που θα δώσουν και οι συντεταγμένες των κορυφών του κάθε οικοπέδου.

Η έννοια "απόκλιση" υπάρχει και σωστά  γίνεται αυτό (είναι από αεροφωτογραφίες), μόνο στο κτηματολόγιο.

Οι συντεταγμένες που δίνονται στο κτηματολόγιο δεν είναι ποτέ για οριοθέτηση.

Αυτό γράφτηκε, εδω στο φόρουμ, πάρα πολλές φορές.

Οι συντεταγμένες μίας Π.Ε.  και μόνον αυτές, είναι για οριοθέτηση. 

Τι κατάλαβα λοιπόν για το θέμα που συζητιέται. Όταν κάνουμε μία διορθωτική, που διορθώνει και εμβαδά όμορων, ΠΡΕΠΕΙ πάντα να ενημερώνεται άμεσα και ο ενδιαφερόμενος όμορος ιδιοκτήτης. Ίσως να υπάρχει εδώ και κάποια ευθύνη στην Πολεοδομία της περιοχής. Έπρεπε να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες και μάλιστα να υποβάλουν και νέα "δήλωση ιδιοκτησίας".

Όταν κάποτε έκανα διορθωτική στην Πυλαία  με την οποία διορθωνόταν τρεις ιδιοκτησίες η πολεοδομία Θεσσαλονίκης και σωστά, ζήτησε ΄νέες δηλώσεις ιδιοκτησίας απ' όλους καθώς επίσης και νέο σχέδιο όλου του Ο.Τ.. Διορθώθηκαν όλες οι "μερίδες" αυτών  στο υποθηκοφυλακείο. 

Θα ζητήσεις από την Πολεοδομία μαζί με τον βασικό πίνακα της Π.Ε. και τον πίνακα της διορθωτικής μαζί με την "απόφαση" και ίσως (μπορεί και όχι) να πρέπει να κάνεις έναν νέο πίνακα (διορθωτικό) αν βασικά πρέπει κάποια στήλη (?) να διορθωθεί. 

Παίζει μεγάλο ρόλο μία καλή τεκμηριωμένη "τεχνική έκθεση".  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@nbr συνάδελφε nbr , όσο κι αν συμφωνώ μαζί σου για τις συντεταγμένες του κτηματολογίου, πολλοί συνάδελφοί χρησιμοποιούν τις συντεταγμένες του κτηματολογίου για οριοθέτηση. 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

Το ότι χρησιμοποιούν κάποιοι συνάδελφοι τις συντεταγμένες που μας δίνει το κτηματολόγιο, κάποιες φορές και για οριοθέτηση, δεν είναι ο κανόνας. Ίσως υπάρχουν και περιπτώσεις ιδιοκτησιών που δεν διαθέτουμε άλλα στοιχεία εντοπισμού πέραν αυτών και μόνο, των στοιχείων ΕΓΣΑ του κτηματολογίου.

Το κτηματολόγιο ήρθε βασικά να τεκμηριώσει το εμπράγματο δικαίωμα, επί ακινήτου, το οποίο συνάμα προσπαθεί και να το "περιχαρακώσει" όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια και το πετυχαίνει.

Μη ξεχνάμε πως οι ορθοφωτοχάρτες της "ktimanet" είναι από αεροφωτογραφίες και είναι όντως μία εξαιρετική(!) δουλειά. Μας θυμίζει όμως πάντα τις αποκλίσεις που υπάρχουν σε κάθε περιοχή. Κάτι που στις Π.Ε. ΔΕΝ υπάρχουν! 

Και παρακαλώ στις Π.Ε. να γίνεται ΠΑΝΤΑ ο έλεγχος του τελικού εμβαδού ενός οικοπέδου με αυτές που θα υπολογίσετε από τις συντεταγμένες των κορυφών. Πρέπει να ταυτίζονται. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν περιπτώσεις που η ταύτιση ΠΕ και κτηματολογίου είναι απόλυτη, καθώς με "καλή" συνεργασία ο μελετητής έδωσε στον γραφείο κτηματογράφησης το σχέδιό του. Αλλά ξέρω δύο περιπτώσεις στην Ανατολική Αττική όπου οι μελετητές τα έχουν κάνει μαντάρα.... Θα το πω απλοϊκά για την μία περίπτωση, στροφή του σχεδίου, με αποτέλεσμα στα 500 μέτρα να έχει απόκλιση της τάξης των 2 μέτρων... Κι άντε να βγάλεις άκρη... Όπως και να' χει ισχύει ότι η μελέτη είναι ο μπούσουλας.

 

Link to comment
Share on other sites

Nαι. Αυτό πρέπει να είναι το σωστό. Το μελετητικό γραφείο που εκπονεί μελέτη, στην οποία εμπεριέχεται και πράξη (εις) εφαρμογής, να εντάσσει την Π.Ε. με τις συντεταγμένες της μελέτης στο κτηματολόγιο (με μετασχηματισμό ομοιότητας, Helmert- Transformation, λόγω ΕΓΣΑ87).

Λόγω του ότι οι μελέτες τα τελευταία χρόνια και αυτές του κτηματολογίου, δόθηκαν με ... κάτι εκπτώσεις ΝΑ!! Σε κανέναν, απο τους μελετητές, δεν "συμφέρει" (?) να κάνει και αυτόν τον κόπο!!!!!!!!!!! Αποτέλεσμα? Προκύπτουν σημεία και τέρατα.

............................

Κάποια στιγμή θα δώσω, εδώ στο Φορουμ, όλα τα "τέρατα" που μάζεψα όλα τα χρόνια!  

Ξεφύγαμε όμως! Εδώ είναι ενότητα για Π.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.