Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής


Evva

Recommended Posts

Η ημερομηνία σύνταξης της πράξης είναι αυτή που ενδιαφέρει για το ιδιοκτησιακό καθαστώς που θα εγγραφτεί στους πίνακες. Στη δική σου περίπτωση ιδιοκτήτες είναι οι κληρονόμοι που υπήρχαν την ημερομηνία της Πράξης, αφού ως χρόνος απόκτησης για τη σύνταξη της Πράξης θεωρείται η ημερομηνία θανάτου του κληρονομούμενου, ακόμα κι αν την ημερομηνία της Πράξης δεν είχε γίνει αποδοχή κληρονμιάς.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.Διευκρίνηση, γιατί μπερδεύτηκα λίγο από την απάντησή σου:είδα στα συμβόλαια ότι η ιδιοκτήτρια πέθανε το 1976. Άρα, προφανώς, όταν συντάχθηκε η Π.Ε. ιδιοκτήτες θα ήταν οι κληρονόμοι. Το θέμα είναι ότι στους κληρονόμους ήταν και ο πατέρας, μέχρι το 1992, οπότε πέθανε κι αυτός. Η Π.Ε κυρώθηκε το 2001, δεν ξέρω πότε συντάχθηκε. Εγώ μέχρι τώρα, ξέρω ότι με ενδιαφέρει πότε κυρώθηκε η πράξη, οπότε αφού ο πατέρας πέθανε πριν την κύρωση και επομένως αυτόματα γίνονται ιδιοκτήτες τα παιδια, βάζω μόνο τα παιδιά σαν ιδιοκτήτες. Ερώτηση: είναι σωστό αυτό ή με ενδιαφέρει και πότε συντάχθηκε η πράξη οπότε αν ζούσε τότε ο πατέρας βάζω κι αυτόν στους ιδιοκτήτες;...

Link to comment
Share on other sites

Ως ιδιοκτήτες για τη διορθωτική πρέπει να εμφανίζονται όσοι ήταν νόμιμοι κληρονόμοι την ημερομηνία κύρωσης της Π.Ε. ανεξαρτήτως αν είχαν κάνει δήλωση αποδοχής κληρονομιάς μέχρι τότε.

Προσοχή χρειάζεται για τον υπολογισμό της εισφοράς σε γη γιατί εκεί μετράει ποιοί ήταν ιδιοκτήτες την 10-3-1982.

Επίσης από το Υποθηκοφυλακείο πρέπει να ζητηθούν αντίγραφα μερίδων των ιδιοκτητών την ημερ. κύρωσης της Π.Ε. και εκείνων την 10-3-82, καθώς και τα διάφορα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας για τους τίτλους που τους αφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Στη δική σου περίπτωση οι ιδιοκτήτες που πρέπει να φαίνονται είναι ο πατέρας και τα παιδιά με τα ποσοστά τους.

Link to comment
Share on other sites

Αφορά σε κυρωμένη Πράξη Εφαρμογής 2002. Οι γονείς μου απέκτησαν 2 οικόπεδα το 1960 έκαστον 250 τ.μ. Το 1961 ο πατέρας μου αγόρασε 2 ακόμη (και τα 4 συνεχόμενα) από 75 τ.μ. το καθένα. Το 1992 παραχωρήθηκαν σε εμένα σαν 2 οικόπεδα αφού μου αφαιρέθηκαν 59 μέτρα (δήλωση Συμβολαιογράφου) προς απόδοση στον Δήμο. Πόσα μέτρα πρέπει να αποδοθούν (συνολικά) προς τον Δήμο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ενημερωθούμε (μου είπαν ότι γινόταν μέσω του Τύπο) και λίγες μέρες τώρα το έμαθα. Πιθανόν τα μέτρα να μην συμφωνούν.

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα στοιχεία που αφορούν στις υποχρεώσεις σε γη και σε χρήμα των οικοπέδων που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης αναγράφονται στους πίνακες της οικείας Πράξης Εφαρμογής.

 

Το ποσοστό που οφείλει κάθε ιδιοκτησία ορίζεται στο ν. 1337/1983 αλλά κάθε πολεοδομική ενότητα αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα των εισφορών ανάλογα με τους δημιουργούμενους κοινόχρηστους χώρους και το αντίστοιχο ισοζύγιο της τράπεζας γης.

 

Επομένως, καλό είναι να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό, ο οποίος αφού βρει τους πίνακες αυτούς είτε στον ΟΤΑ είτε στην Πολεοδομία, θα σε ενημερώσει στα ερωτήματα που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Ποιες ακριβώς κινήσεις πρέπει να κάνω και με ποιους αρμόδιους για να μπορώ να κάνω Διορθωτική Πράξη Εφαρμογής; Με το πιο πάνω ποστ αναφέρθηκα μόνο στα μέτρα. Το κομμάτι που παίρνουν από την πίσω μεριά των οικοπέδων μου είναι εντελώς μα εντελώς "περίεργο". Σ' αυτό περιλαμβάνεται αρτεσιανό όπου γίνεται ανελλιπώς εδώ και 47 χρόνια η ύδρευση του πατρικού μου, και ο βόθρος του. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια παρά να δείτε το τοπογραφικό:

post-61340-131887273934_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι παράλογο γιατί με τις εισφορές σε γη δημιουργείται ένα νέο οικόπεδο 06 με κουφές 12-14-14-15-16-17-12 και συντεταγμένες που αναγράφονται στο διάγραμμα.

 

Πρέπει να συμβουλευτείς ένα μηχανικό για να σου εξηγήσει τις αλλαγές στις αρχικές ιδιοκτησίες που έγιναν με την Πράξη Εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.