Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Architectural engineering ή Architect


δημητρης91

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια, ειμαι καινουργιος εδω.. .προκειται να κανω αιτηση για αρχιτεκτονικη σε βρετανικα πανεπιστημια (για τον επομενο σεπτεμβριο). ..εχω τελειωσει το καλοκαιρι το λυκειο και εχω και το καταλληλο πτυχιο αγγλικων καθως και σχεδια για portfolio...

Εχω ομως προβλημα στο να επιλεξω course. ..αναμεσα στα πανεπιστημια που προσφερουν αρχιτεκτονικες σπουδες εχω ξεχωρισει το Cardiff, το Bath , το Sheffield. ..Εχω αποριες ομως σχετικα με τα courses. ...υπαρχουν τα εξης:

 

architectural studies(K100)

civil & architectural engineering(H202)

architectural engineering(H292)

architecture(K100)

architectural engineering design(HK2D)

Structural engineering and Architecture(H2KC)

Architecture and environmental engineering(KH12)

Civil engineering with Arcitecture(H2K1)

Structural engineering with Arcitectural Design(H2K1)

Structural engineering with Architecture(H2K1)

 

Εγω αυτο που θελω να κανω στη ζωη μου ειναι να σχεδιαζω (κτιρια κλπ) και να επιβλεπω και να καθοδηγω το χτισιμο τους. ..πιο πολυ να σχεδιαζω. ..αλλα και μαθηματικα και φυσικες επισης. ..πιο course απο τα παραπανω θα πρεπει λοιπον να επιλεξω ωστε να εχω αυτη τη δυνατοτητα(εργασιακα) καθως και το τιτλο του αρχιτεκτονα σε ελλαδα & εξωτερικο?. ...σας παρακαλω αν καποιος γνωριζει ας μου δωσει μια απαντηση. ..αν καποιος εχει σπουδασει στη Βρετανια αρχιτεκτονικη η ξερει απο αυτα. ..επισης αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο πανεπιστημιο η course...δυστυχως παρολο που εψαξα αρκετα βρηκα πολυ λιγες απαντησεις στις ερωτησεις μου. . .οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν χρησιμη. .η αρχιτεκτονικη ειναι ονειρο ζωης.. ..(στις πανελληνιες ειχα ενα στραβοπατημα, αλλα γενικα διαβαζω πολυ):D:D

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σημασια εχει τι αναγνωριζεται στην ελλαδα και πώς.

 

για να μην μπλεξεις, με τα σημερινα δεδομενα, θα διαλεξεις ή ενα BA Architecture ή ένα BSc ή BEng Civil Engineering.

Link to comment
Share on other sites

Καποιο απο τα 2 παρακατω.

 

architectural engineering(H292)

architecture(K100)

 

Προσεχε να κοιταξεις αν αναγνωριζεται το πανεπιστημιο αλλα και το τμημα το οποιο θα επιλεξεις.

Ψαξε και βρες τον οδηγο σπουδων απο τα πανεπιστημια που θα επιλεξεις.

 

Κοιτα και στην παρακατω λιστα αξιολογησης πανεπιστημιων στην Βρετανια.

 

http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php?AC_sub=Architecture&x=36&y=7&sub=7

Link to comment
Share on other sites

Έχε υπόψιν ότι στην Αγγλία, και σωστά κατά εμέ, η Αρχιτεκτονική θεωρείται σχολή Καλών Τεχνών και όχι Πολυτεχνείο. Το ξέρω γιατί και αγγλικό τίτλο σπουδών έχω και έχω δουλέψει εκεί τέσσερα χρόνια σχεδόν. Μια πολύ καλή μου φίλη έκανε εφτά χρόνια για να πάρει τα πτυχία εκείνα που θα την αναγνώριζαν στη Ελλάδα ως Αρχιτέκτονα Μηχανικό (και σε πανεπιστήμιο μάλιστα, Napier University of Edinburgh, όχι polytechnic school τύπου Umist που αργότερα ονομάστηκαν Universities).

 

Κοίτα, επειδή στην Αγγλία μπορείς να κάνεις ότι σπουδές βάλει το μυαλό σου, σου συνιστώ πρώτα να κάτσεις να σκεφτείς τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Από ότι κατάλαβα, Αρχιτέκτονας θέλεις να γίνεις, αλλά μου πετάς κάτι «επιβλέπω» και κάτι «χτίσιμο» και με μπερδεύεις…

 

Αν θέλεις να γίνεις Αρχιτέκτονας κάνε το, αλλά να ξέρεις ότι τα μαθήματα στην Αγγλία θα έχουν να κάνουν με ιστορία της τέχνης, σχέδιο, ρυμοτομίες κλπ (ανάλογα με τι κατεύθυνση θα ακολουθήσεις). Αν πάλι θέλεις να ασχοληθείς και με επιβλέψεις και χτισίματα, κάνε ένα κλασικό πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και ξέχνα αυτά τα προγράμματα σπουδών που αναφέρεις. Αυτά θα σου δώσουν λίγες γνώσεις από Αρχιτέκτονα και λίγες Πολιτικού Μηχανικού και αφενός θα σου προκαλέσουν μπέρδεμα όταν πας να κάνεις την αίτηση σου στο ΔΙΚΑΤΣΑ (η όπως αλλιώς λέγεται τώρα), αφετέρου θα σου φορτώσουν πολλά μαθήματα όταν πας να κάνεις την αναγνώριση του πτυχίου σου.

 

Άρα, κατά εμέ ο τίτλος του post σου θα έπρεπε να ήταν: Αρχιτέκτονας ή Πολιτικός Μηχανικός?

 

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

 

 

 

ps. Το Bath ειναι university και απο τα καλα μαλιστα, για engineering

To Sheffield ηταν Polytechnic school και μετά έγινε university, ειναι αρκετα καλό. Εχει πολυ καλές σχέσεις με το πανεπιστήμιο Πατρων.

Τσέκαρε Leeds, Edinburgh, Glasgow, Imperial

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απο ολα ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας. !!..:D

 

Μια πολύ καλή μου φίλη έκανε εφτά χρόνια για να πάρει τα πτυχία εκείνα που θα την αναγνώριζαν στη Ελλάδα ως Αρχιτέκτονα Μηχανικό (και σε πανεπιστήμιο μάλιστα, Napier University of Edinburgh, όχι polytechnic school τύπου Umist που αργότερα ονομάστηκαν Universities).

 

μα ουτως η αλλως 5-6 χρονια δεν ειναι οι σπουδες για αρχιτεκτονικη στην βρετανια(3 χρονια barchelor και 2 για March)?και αναγνωριζεσαι εδω σαν αρχιτεκτονας μηχανικος(αλλωστε δεν υπαρχει αλλος τιτλος η κατηγορια για τους αρχιτεκτονες στην ελλαδα) .. ..η oχι?

 

Αν θέλεις να γίνεις Αρχιτέκτονας κάνε το, αλλά να ξέρεις ότι τα μαθήματα στην Αγγλία θα έχουν να κάνουν με ιστορία της τέχνης, σχέδιο, ρυμοτομίες κλπ (ανάλογα με τι κατεύθυνση θα ακολουθήσεις). Αν πάλι θέλεις να ασχοληθείς και με επιβλέψεις και χτισίματα, κάνε ένα κλασικό πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και ξέχνα αυτά τα προγράμματα σπουδών που αναφέρεις.

 

φιλε μου το ειχα σκεφτει για πολιτικος μηχανικος, αλλα εγω θελω να σχεδιαζω και απο οτι μου ειπαν πολιτικοι μηχανικοι (φιλοι των γονιων μου) αυτοι κανουν σχεδια μονο σε σχεση με τα δομικα κτλπ.. .δηλαδη διαφορετικα σχεδια απο τους αρχιτεκτονες. ..βεβαια εδω στην ελλαδα οι πολιτικοι μηχανικοι αναλαμβανουν πολλες φορες και τη δουλεια του αρχιτεκτονα.. . .(με μαλλον οχι και τοσο ωραια αποτελεσματα).. εγω θελω πανω απο ολα να σχεδιαζω. ..αρα αρχιτεκτονας, ε.??:???:

 

λες οτι η αρχιτεκτονικη στη βρετανια ειναι καλλιτεχνικη σχολη. . ...ποσο καλλιτεχνικη ομως. ..?ποσο βαθια παει το καλλιτεχνικο κομματι?

θα εχει τιποτα μαθηματικα η μονο ιστορια αρχιτεκτονικης οπως λες και γλυπτικη πχ(που μ αρεσουν δε λεω, αλλα απο ενα σημειο και μετα. ... . ...)

 

αυτο για τα polytechnick school για ποιο λογο το λετε?ποια η διαφορα με το απλο univesity?ειναι καλυτερο να παω σε τετοιο.. .?

 

-------------------------------------------------------------

επικοινωνησα ε το δικατσα(δοαταπ λεγεται βεβαια τωρα..) αλλα δεν ηταν και τοσο εξυπηρετικοι.. .. . . .καταλαβαινετε...

-------------------------------------------------------------

 

και κατι ακομα... την αιτηση για το UCAS να την κανω μεσω του british council η μεσω καποιου ανεξαρτητου γραφειου ...?(DEI, TΟΜΗ).. .ποια ειναι η γνωμη σας?εσεις απο που την κανατε.. ..?

 

τα γραφεια που ανεφερα πιο πανω μου ειπαν οτι λειτουργουν ως σπονσορες-εγγυητες και μου υποσχεθηκαν οτι θα μπω σιγουρα σε καποιο καλο πανεπιστημιο.. .

απο την αλλη το british council ειναι ο επισημος αντιπροσωπος(ζηταει λιγοτερα χρηματα. ..1350 αντι για 1500 που ζηταν οι αλλοι)

 

ποιον να εμπιστευτω εγω. ..?ποιος θα προωθησει την αιτηση μου καλυτερα..?

μηπως γνωριζετε.. .?

Link to comment
Share on other sites

η επιλογη των πανεπιστημιων που θα γραψεις θα πρεπει να βασιστει στον βαθμο του απολυτηριου σου και στο portfolio σου. Οσο πιο ψηλα στις καταταξεις το πανεπιστημιο, τοσο πιο ψηλο βαθμο απολυτηριου θα ζητανε.

 

Για το πτυχιο σου ειπα: θα διαλεξεις κατι απλο : ή BA Architecture ή BSc Architectural Engineering ή για ΠΜ το πιο απλο: BSc/BEng Civil Engineering.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα.

 

Εγώ όταν έκανα την αίτηση μου για το MSc, διάλεξα τρία πανεπιστήμια, έστειλα τις αιτήσεις μου από την Ελλάδα (επισύναψα μόνο την αίτηση και δύο συστατικές επιστολές, δεν είχα πάρει ακόμα το πτυχίο στα χέρια μου, ούτε TOEFL ούτε καν το Lower επισύναψα) και διάλεξα εκεί που θεώρησα την καλύτερη επιλογή. Το British Council και τα DEI, ΤΟΜΗ και δεν συμμαζεύεται, είναι μόνο για να παίρνουν αέρα λεφτά από αδαείς και να σε στέλνουν εκεί από όπου παίρνουν την μεγαλύτερη μίζα (π.χ. θα δεις πολλούς από Β. Ελλάδα να σπουδάζουν Manchester και δεν είναι τυχαίο…, ή τουλάχιστον αυτή ήταν η μόδα τότε).

Για να μην σου πω ότι οι Άγγλοι εκτιμούν την προσωπική σχέση σε τέτοια ζητήματα (πχ ποτέ δεν βρήκα δουλεία μέσω agent) και θα σε δουν με καλύτερο μάτι. Πίστεψε το όσο και να σου φαίνεται ασήμαντο.

 

Αυτό περί Polytechnic και University πρέπει να σε απασχολεί, αν θέλεις να έχεις ένα πτυχίο από ίδρυμα που έχει παράδοση. Όταν μιλάς για πανεπιστήμια όπως Bath, Glasgow, Oxford μιλάς για ιδρύματα που λειτουργούν από το 1500 (πχ Glasgow) και όχι εδώ και 50 χρόνια (Umist), χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι το επίπεδο σπουδών είναι χαμηλό. Γενικά να κοιτάξεις παλιές αγγλικές πόλεις που έχουν ιστορία και παραδοσιακά κτίρια. Πόλεις όπως: Oxford, Brighton, Nottingham, Bath, Edinburgh και το UCL (Λονδίνο). Μετά να ζυγίσεις το πόσο θα σου στοιχίσει, όχι μόνο το πτυχίο αλλά και το κόστος ζωής. Ένα δυάρι στο London δεν στοιχίζει όσο ένα στο Bath... Τώρα, το πόσο εύκολα σε δέχονται τέτοια πανεπιστήμια είναι άλλο θέμα. Ξέρω πχ ότι στο Oxford δίνουν μεγάλη βάση στην συνέντευξη γιατί θέλουν φοιτητές με χαρακτήρα και κατά ένα βαθμό εκκεντρικά, ιδίως σε τέτοιες σχολές, (σε αντίθεση με το Cambridge που είναι συντηριτικούρες). Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει ένα «τέλειο» portfolio και ένα μεγάλος βαθμός δεν δείχνει απαραίτητα ότι κάποιος είναι εφυής. Θα σου πω χαρακτηριστικά μια ιστορία οπού ένα υποψήφιος στην ερώτηση: «γιατί να σε πάρουμε στο πανεπιστήμιο μας?» τους απάντησε: «make me an offer I can refuse» (Godfather I) και τον πήραν. Αυτό μπορεί να ακουστεί και σαν αστικός μύθος, αλλά είναι αλήθεια. Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί μια χρονιά να μην έχουν πολλές αιτήσεις και να πάρουν όσους κάνουν αίτηση.

 

Αυτό που σου είπα για τη φίλη μου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια στη Σκωτία είναι τετραετούς φοίτησης by default και αυτό γιατί απονέμουν MEng και ουχί BEng - στην πρώτη περίπτωση - και ΜΑ (Master of Arts) - στη δεύτερη. Η φίλη μου έκανε και ένα year out για απόκτηση εμπειρίας και μετά πάλι πίσω για να κάνει MSc και να συμπληρώσει πενταετία για να αναγνωριστεί το πτυχίο της στην Ελλάδα. (Για την ιστορία, δεν ήταν στο Napier αλλά στο Edinburgh University)

 

Όπως σου είπα, η Αρχιτεκτονική θεωρείται σχολή Καλών Τεχνών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασχολούνται με καλλιτεχνίες, αλλά ότι σαν Καλών Τεχνών δεν έχουν τεχνικά μαθήματα αλλά θεωρητικά και δεν διδάσκονται στατικές, μπετά κλπ. Ούτε καν επιφανειακά όπως κάνουν στην Ελλάδα. Αν θέλεις, μπες στο site ενός πανεπιστημίου που σε ενδιαφέρει και δες αναλυτικά τον οδηγό σπουδών για όλα τα έτη, θα το βρεις πολύ εύκολα. Howard_Roark διόρθωσε με εαν κάνω λάθος στο θέμα αυτό.

 

Ότι άλλο θέλεις…

 

ps. Τελικά ο τίτλος του post σου ήταν σωστός.

Link to comment
Share on other sites

εγω παντως και σε αγγλια και αμερικη, ειχα τα παρακατω μαθηματα - στο ποδι τα θυμαμαι τωρα:

 

foundations I & II (εδαφομηχανικη και θεμελιωσεις - κυριως piles & concrete)

structures I, II, III (αρχες δομοστατικης - καθε χρονο και πιο δυσκολο - μαζι με τους ΠΜ του πανεπιστημιου το μαθημα - κοινες παραδοσεις και εξετασεις - αυτοι ενα χρονο πιο μπροστα δηλαδη αυτα που εκανα εγω το 2ο ετος αυτοι τα καναν το 1ο)

steel construction I & II

mathematics I & II

soil mechanics (κατ'επιλογην)

 

διαφωνω με τον χαρακτηρισμο των αρχιτεκτονικων σχολων στο ΗΒ ως "καλων τεχνων" και εχοντας περασει απο πολυ καλα πανεπιστημια θεωρω οτι κανεις δεν εχει αυτη την αποψη - ουτε φοιτητης ουτε καθηγητης.

Link to comment
Share on other sites

Ενδεικτικά:

Bath University

 

Year 1

Semester 1: Part 1

AR10003 Building environment 1

AR10014 Detailed design 1

AR10015 Design studio 1.1

AR10313 Structures 1A

AR10342 History and theory of architecture 1.1 twentieth century western architecture & design

 

Semester 2:

AR10016 Design studio 1.2

AR10040 History & theory 1.2: Towards sustainable architecture

AR10362 Practice, management and law 1

AR20009 Computer aided design 1

 

 

Year 2

Semester 1:

AR20012 Detailed design 2

AR20017 Design studio 2.1

AR20081 Structures 2A

AR20297 Environmental design

AR20343 Computer aided design 2

AR20364 History and theory of architecture 2: representing architecture

 

Semester 2:

AR20064 Professional placement 1

 

 

Year 3

Semester 1

AR30019 Design studio 3.1

AR30075 Erasmus exchange semester 1

AR30093 History and Theory 3.2: Urban studies

AR30341 History & theory of architecture 3.1: Classicism and the foundation of modern design theory

 

Semester 2

AR20065 Professional placement 2

AR30243 Erasmus exchange semester 2

 

Year 4

Semester 1

AR30021 Design studio 4.1

AR30039 History & theory 4: Issues in contemporary architecture

AR30053 Practice, management and law 4

 

Semester 2

AR30022 Design studio 4.2

 

 

Να συνεχίσω?

 

 

Για να μην αναφέρω οδηγό σπουδών της RCA (Royal College of Art) στο Λονδίνο απο όπου έχουν περάσει όλοι οι μεγάλοι αρχιτέκτονες της Αγγλίας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.