Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συμβολή δοκών στο ίδιο σημείο σε στύλο


 
erling

Recommended Posts

καλημέρα. λόγω της αλλαγής πλατφόρμας απ' ότι φαντάζομαι, τα σχέδια στο παρών post δεν είναι πλέον ορατά. το λέω γιατί πιθανόν θα με βοηθούσε...

τες πα, σε συνέχεια ερωτήματος που έκανα σε άλλο θέμα στο φόρουμ, υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα που με βασανίζει και θεματολογικά ταιριάζει περισσότερο εδώ.

Αφορά μια μικρή ισόγεια προσθήκη και επισυνάπτω τμήμα της πλαινής τομής στο επίμαχο σημείο.

Υπάρχει μια έντονης κλίσης πλάκα μπετόν (χμ....) και δύο στύλοι που θα έχουν ελεύθερο ύψος 4,39μ. Μετά από προδιαστασιολόγηση ο λόγος λυγηρότητας αυτών των στύλων καθαρού ύψους 4,39μ και διάστασης 70/25/25/70 (γωνιακά) είναι νd=0,05. Αστείος θα μου πείτε.

Με απασχολεί ωστόσο το ενδεχόμενο του να βάλω περιμετρική δοκίδωση όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο με διακεκομμένη γραμμή αφενός για να μειωθεί το ελεύθερο ύψος των στύλων και να νιώσω και ασφαλέστερα (χμ...) , αφετέρου γιατί εκεί θα φτιαχτεί ένα μικρό μεταλλικό παταράκι για να πατήσει ένα μπόιλερ. Από την άλλη δημιουργούνται δύο προβλήματα: πρώτον ότι δημιουργώ έναν κοντό στύλο ύψους 1,32μ και δεύτερον ότι στην συμβολή κεκλιμένης δοκού και περιμετρικής δοκίδωσης στον κόμβο του υποστυλώματος θα γίνει πρακτικά χαμός καθώς δεν θα περνάνε (ή θα περνάνε ΠΟΛΥ δύσκολα) τα τσέρκια του ενός εκ των δύο δοκαριών.

Περισσότερο το αισθητήριο μου με οδηγεί στην μη τοποθέτηση περιμετρικής δοκίδωσης καθότι το ελεύθερο ύψος δεν είναι και τραγικό, εξάλλου το παταράκι ας φτιαχτεί ανεξάρτητο... Με βασανίζει ωστόσο... Έχει κανείς κάποια γνώμη?? Ευχαριστώ πολύ.

υψηλό υποστύλωμα.dwg Model (1).pdf

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιατί να βάλεις περιμετρική δοκίδωση (ποιο είναι το άνοιγμά σου μεταξύ των δύο στύλων;); Τόσο σκυρόδεμα για ένα boiler; Κάνε μία πλάκα από ΟΣ που να πατάει επάνω στους στύλους, δίχως δοκούς στη περίμετρο (Flat-Slab). Από εκεί και έπειτα, τις διαστάσεις θα τις υπολογίσεις. Δώσε έμφαση στη διάτρηση αν και νομίζω ότι είναι απλό pirsogiannis. Τι βάρος να έχει ένα boiler! Όσο και να έχει, μπορεί να στηριχτεί αρκεί να μη σου βγει μεγάλη η πλάκα. Τότε το ξαναβλέπουμε!

Link to comment
Share on other sites

παρανόηση...

ποσώς με ενδιαφέρει το μπόιλερ, με το υψηλό υποστύλωμα και την ενδεχόμενη λυγηρότητα αυτού ανησυχώ γι΄αυτό και η ενδεχόμενη περιμετρική δοκίδωση..παντως αυτή η συμβολή των δοκών που δείχνω στο σκαρίφημα νομίζω πως είναι απογοητευτική, δεν παίζει να καλουπώνεται καν αυτό το πράγμα..

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι μεγάλο το ύψος του! Αν σου περνούν οι έλεγχοι είσαι ΟΚ κατ εμέ. Να μη σε απασχολεί. Είναι μανούρα τα κεκλιμένα δομικά στοιχεία γενικά. Αν και αυτό σε δύο φάσεις θα σκυροδετηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.