Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μισθός νέου Πολιτικού Μηχανικού


belbos

Recommended Posts

Γεια σας !

 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω που παίζει περιπού ο καθαρός μισθός/μήνα ενός νέου Πολιτικού Μηχανικού (χωρις προυπηρεσία) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Εννοείται πως αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να πιάσω δουλειά και να αποκτήσω εμπειρία. Ωστόσο θέλω να μαθω περίπου που κυμαινονται οι μισθοι εκεί έξω.

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

στο μεταπτυχιακό για να μην πω κανένας και είμαι απόλυτος θα πω σχεδόν σχεδόν κανένας δεν δίνει σημασία. άμα πας σε κανά γραφείο από κοντά σε κάποιον παίζει μέχρι και να τον πληρώσεις. όπως και να' χει μην βάζεις και πολύ ψηλά τον πήχη.

 

εκτός και αν θες εγκυκλοπαιδικά να μάθεις τι λένε οι συλλογικές συμβάσεις. είναι στα downloads

Link to comment
Share on other sites

μην βάζεις και πολύ ψηλά τον πήχη

 

Αυτό το έχω καταλάβει... Τι παίζει όμως έξω περίπου ? Ωμά και ρεαλιστικά ανεξάρτητα από συλλογικές συμβάσεις. Για να μην ονειροβατώ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει μέσος μισθός αν πας σε τεχνικό γραφέιο, αν πας σε εταιρεία νομίζω υπάρχει ελάχιστος μισθός.

Γενικά προ 3ετίας (δηλαδή προ κρίσης) στην Θεσσαλονίκη συνήθως έδιναν μισθό 600-800 ευρώ και σου πλήρωναν το ΤΣΜΕΔΕ έχω και γνωστό που πήρε 1200 πρώτο μισθό αλλά αυτό είναι σπάνια περίπτωση (όπως έχω και γνωστή που έπαιρνε 500 και πλήρωνε το ΤΣΜΕΔΕ μόνη της...). Όπως σου είπε ο rigid το μεταπτυχιακό δύσκολα θα σου δώσει παραπάνω λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

αμα βγείς και ψάξεις για δουλειά θα δείς οτι τίποτα δεν ισχύει στην πράξη!αστα να πάνε είναι η κατάσταση.όλο για απολύσεις ακούω παρά για προσλήψεις.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε σαν πρώτο μισθό δινουν συνήθως (Αθήνα) 900 ευρώ αλλα με το ΤΣΜΕΔΕ δικό

σου δυστυχώς,και υπ¨οψιν με ΔΠΥ (μεγάλη ξεφτύλα).Αλλά τι να κάνεις εκμεταλευονται

την ανάγκη των νέων (ιδίως) για εργασία μεχρι αηδιας ..

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτά τα λεφτα έχω ακούσει προς το παρόν. Άρα έτσι θα 'ναι. Δεν ξερω τι να κάνω να απογοητευτώ η να πεισμώσω. Το παλεύω για το δεύτερο.

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας πάντως !

Link to comment
Share on other sites

αυτό που λέει ο συνάδελφος παραπάνω είναι αλήθεια για τα δελτία παροχής υπηρεσιών...συνήθως σε προσλαμβάνουν ως εξωτερικό συνεργάτη μηχανικό άσχετα αν θα έπρεπε να είσαι μισθωτός και αν είσαι σε μεγάλη εταιρία στην καλύτερη περίπτωση θα παίρνεις 1200 ευρώ και θα πληρώνεις μόνος σου το ΤΣΜΕΔΕ. Επίσης συμφωνώ με την άποψη ότι ελάχιστοι λαμβάνουν υπόψιν τους αν έχεις μεταπτυχιακό τίτλο ή όχι...κατά τη γνώμη μου πλέον αυτό είναι μόνο κάτι που σου εξασφαλίζει επιπλέον μόρια για το δημόσιο.Εκτός και αν είναι κάποιο μεταπτυχιακό που καλύπτει πολύ συγκεκριμένα κάποιον εργοδότη. Τώρα ξέρω και φίλη μου μηχανικό που δούλευε σε γραφείο για 6 μήνες δεν πληρωνόταν και πλήρωνε και μόνη της το ΤΣΜΕΔΕ. Μην ξεχνάς ότι όλα είναι και συγκυρίες...σε τι άνθρωπο θα πέσεις, πόσα πράγματα έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις κλπ.Καλή αρχή...και καλό κουράγιο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.