Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με κατανομή δαπανών θέρμανσης (ωρομέτρηση) σε οικοδομή


tyflos

Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδερφοι και μή.

Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα. Κατέχω ένα διαμέρισμα σε μία οικοδομή με συνολικά 9 ιδιοκτησίες το οποίο και έχω προς ενοικίαση.

Στην οικοδομή υπάρχουν αυτοί που πληρώνουν κανονικά (είμαι και εγώ) ,αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την θέρμανση (γκαρσονιέρες με κλιματιστικά) και πληρώνουν το ποσοστό που τους αναλογέι και υπάρχει και ένα διαμέρισμα (το μεγαλύτερο) στην οικοδομή που τους βαρύτερους μήνες γράφει συνήθως 0 ώρες. το διαμέρισμα αυτό είναι περίπου 180 τ.μ. και φυσικά κατοικείται. Στο παρελθόν είχα μπεί σε αυτό και είχα δεί ότι έχει τζάκι ,αλλά και επιπλέον είχε βάλει ένα fancoil. Η οικοδομή έχει εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοινόχρηστά της.

Τα ερωτήματα που έχω είναι τα εξής και σας παρακαλώ αν έχετε κάποια εμπειρία επί του θέματος να με διαφωτίσετε.

 

1. Υπάρχει κάποιο εξάρτημα που μπορεί να τοποθετήτε εσωτερικά του διαμερίσματος και με αυτό να επιτυνχάνονται οι 0 ωρες τους χειμωνιάτικους μήνες ; Να αναφέρω εδώ ότι το ΚΕΜΕ έχει ελένξει αρκετές φορές την ηλεκτροβάνα του διαμερίσματος ,αλλά και τους ωρομετρητές στο λεβητοστάσιο και δεν υπάρχει κάτι παράνομο.

 

2. Είναι δυνατόν να γράφονται 0 ώρες όταν η οικοδομή έχει και boiler (ατομικά) διπλής ενέργειας όμως ;

 

3. Γνωρίζεται ποιές είναι οι υποχρεώσεις της εταιρείας δαιχείρησης κοινοχρήστων σε αντίστοιχη περίπτωσή ;

 

4. Πως θα μπορούσα να τους πιέσω ώστε να ελέχγουν συχνότερα και καλύτερα ;

 

5. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια παρανομία από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος πως μπορούμε να διεκδικήσουμε από αυτον ή από την εταιρεία κάποια αποζημίωση ή κάποια τιμωρία;

 

6. Πως θα μπορούσα να υπολογίσω αν τελικά χρησιμοποιεί παράνομα την θέρμανση γράφωντας 0 ώρες μηνιαίως ,έχοντας τα κοινόχρηστα , περίπου το πετρέλαιο που καταναλώθηκε ,και γνωρίζοντας την ωριαία κατανάλωση του καυστήρα...Τι στοιχεία θα χρειαζόμουν ακόμα από το ΚΕΜΕ ;

 

Σημείωση : Η κατανομή δαπανών αντιστοιχεί στα ακριβή στοιχεία των διαμερισμάτων. Δηλαδή μετρήθηκαν οι θερμίδες κάθε διαμερίσματος ,καθώς και ότι αλλαγές υπήρχαν σε σχέση με την 'επίσημη' κατανομή δαπανών.

 

 

────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάτι δεν πάει σίγουρα καλά....

1)Αρχικά τί λέι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ισχυρίζεται ότι δεν χρησιμοποιεί την θέρμανση?? και αν ναι πώς είναι δυνατόν να γράφει 0 ώρες??

2)Ο μετρητής του σίγουρα γράφει??

3)Η ηλεκροβάνα του πού βρίσκεται??

4)Εξάρτημα εσωτερικά δεν νομίζω να υπάρχει που να αναγκάζει τον μετρητή να μην γράφει εκτός και αν ο τύπος "ξεκουμπόνει τον κινητήρα του" , με τις εντολές δεν μπορεί να "παίξει" γιατί είναι συνήθως κοινή εντολή από θερμοστάτη του για κινητήρα και πρός πίνακα.

5)Σύμφωνα με την κατανομή και το ΦΕΚ θα πρέπει να επιβαρύνεται και αυτός με το πάγιο.

6) Η εντολή για το ατομικό boiler από που δίνεται?? και επίσης για να είναι ατομικό υπόθέτω ότι θα φεύγει μετά την ηλεκροβάννα??

7)Για να βγάλεις άκρη με τα κοινόχρηστα και τις ώρες που εργάστηκε ο καυστήρας δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη γιατί οι παράμετροι είναι πού ..

Link to comment
Share on other sites

καταρχήν που είναι οι ηλεκτροβάνες?

α)εκεί θα βάλετε ένα ντουλαπάκι με λουκέτο ασφαλείας για να μην μπορεί να το ανοίγει!

Β)ΚΛΕΒΕΙ 100% και για να τον πιάσετε πηγαίνετε κατά τις 2 με 2:30 τα ξημερώματα να δείτε την ηλετροβάνα αν είναι στην θέση της, γιατί νομίζει ο μάγκας ότι άλλο εξυπνότερο γίοκα απο την μαμάκα του δεν έκανε!κάντε λίγο τον James Bond και δεν θα χάσετε για κανά 2ημερο!όταν δείτε την παραβατική συμπεριφορά του τότε πληρώνει αναδρομικά για όσα χρόνια είναι στην οικοδομή!χαχαχαχα

και αυτό γιατί ο μάγκας έβαλε και fan coil πράγμα που απαγορεύεται αν είχε κοινά σώματα και επι προσθέτως τί μέγεθος fan coil έβαλε σε σχέση με το σώμα!;) ΑΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 100%!!!!

Γ) για να σταματήσει το κλέψιμο πετάξτε τους ωρομετρητές με την πρόφαση ότι κάποιοι κλέβουν και αφού δεν μπορούμε να τους πιάσουμε θα βάλουμε θερμιδομετρητές!οπότε το έξυπνο πουλί θα πιαστεί έστω και με την αντίρρηση που θα φέρει!;)

Link to comment
Share on other sites

Μηπως εχει τοποθετησει καμια αντλια θερμοτητας και την συνδιαζει με fan-coil για την θερμανση του? Γιατι ετσι δικαιολογειται το παραπανω περι μηδενικων ωρων.

Link to comment
Share on other sites

αμα δεν χρησιμοποιεί την θέρμανση του λογικό δεν ειναι να γράφει 0 ώρες?

εγώ στο γραφείο μου δεν εχς συνδεσει καν την εγκατάσταση με την κεντρική στήλη. άρα ο μετρητής μου γράφει 0 αλλά πλήρώνω για την συντήρηση του καυστήρα και ότι άλλο προκύψει αλλά δεν πληρώνω για πετρέλαιο.

 

τι σε κάνει να πιστεύεις ότι την χρησιμοοποιεί?

το ότι πληρώνει αναδρομικά για όσα χρόνια είναι στην οικοδομή είναι σίγουρο

 

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο που μου πάει στο μυαλό είναι ότι ο τύπος έχει κάνει κάποια παγαποντιά... Η μόνη λογική εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω πέραν της "κλεψιάς" είναι να έχει συνδέσει την θέρμανση στο τζάκι... Μόνο έτσι θα μπορούσε να μην χρησιμοποιεί τον λέβητα, αλλά και αυτό απαιτεί ειδική μετατροπή στην εγκατάστασή του...

Link to comment
Share on other sites

αφου τα έκανε όλα αυτά με αντλία θερμότητας δεν θα ήθελε να αποσυνδεθεί να μην πληρώνει τα πάγια?το ίδιο και με θέρμανση απο το τζάκι!το οποίο θα απαιτούσε ξήλωμα του παλιού==>θόρυβος==>μπάζα==>άρα κάτι θα έβλεπαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας!

το ότι είναι μπαγαπόντης αυτό είναι 100% σίγουρο!εκτός και αν έχει Inverter κλιματιστικά και θερμαίνει έτσι όλους τους χώρους!αλλά και πάλι πρέπει να πληρώνει τα πάγια της πολυκατοικίας!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω προχειρο αυτη την στιγμη το νομο, αλλα για να παψει να συμμετεχει στο παγιο, πρεπει η αδεια της οικοδομης να εχει εκδοθει μετα το 198(?). Ειδαλως (σε παλιοτερες πολυκατοικιες), το παγιο οριζεται απο το καταστατικο της πολυκατοικιας και δεν το αποφευγει καποιος ακομα και να αποσυνδεθει.

 

Αυτα για το καθαρα νομικιστικο κοματι του θεματος. Τωρα αν ο φιλος δεν απαντησει στα αρχικα κυριως ερωτηματα, μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε για το τεχνικο μερος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ κατά αρχάς για την συμμετοχής σας. Και συγνώμη γιατί δεν απάντησα γρήγορα με κάποια 'νέα' στοιχεία.

Γνωρίζω ότι χρησιμοποιεί την θέρμανση διότι έχω μπεί στο διαμέρισμά του.. και έχω δεί το fancoil ανοικτό. Ακόμη λόγο δουλειάς είναι εντός της οικία τις μεσημεριανές και βραδυνές ώρες. Οι ηλεκτροβάνες είναι εξωτερικά των διαμερισμάτων και έχουν ελεγχθεί πολλές φορές και σε ανύποπτο χρόνο. Και εγώ ο ίδιος πήγα σε διάφορες ώρες και ανοιξα το κουτί με την ηλεκτροβάνα. Δεν έχουμε δεί κάτι ύποπτο.

Επειδή γνωρίζω αρκετούς θερμουδραυλικούς και μιλησα με αρκετούς από αυτούς.

Ο ένας λοιπόν από αυτούς μου είπε ότι γίνεται να κλέψεις χωρίς να κάνεις κάτι εξωτερικό στην ηλεκτροβάννα.

Μου είπε ότι βάζουν έναν θερμοστάτη επαφής σε κάποιο σώμα της ιδιοκτησίας και την φάση την δίνουν στον θερμοστάτη του διαμερίσματος.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι το ζεστό νερό μπαίνει στα σώματα ..αλλά μόλις πιάσει μία συγκεκριμένη θερμοκρασία (μικρότερη από αυτήν που γράφει ο ωρομετρητής) κλείνει την ηλεκτροβάννα (και κατα συνέπεια και ωρομετρητή). Έτσι έχει ζεστά σώματα (με μικρότερη θερμοκρασία όμως) ,τα οποία όμως δεν γράφουν στα κοινόχρηστα. Ίσως αυτό να εξηγεί και το fancoil (βεβιασμένη διάδοση της θερμότητας) , την αυξημένη χρήση του τζακιού .

Συμπληρώνουν και αυξάνουν την θερμοκρασία του διαμερίσματος.

Και ρωτάω τώρα ...αν έχω δίκιο η λύση είναι να ρυθμίσουμε τους ωρομετρητές να γράφουν από μικρότερη θερμοκρασία ; (π.χ. 10 βαθμούς).

Και μία πληροφορία : απαγορεύεται να αποσυνδεθείται από κεντρική θέρμανση και να πληρώνεται μόνο το πάγιο. Αν οι υπόλοιποι κινηθούν δικαστικά θα δικαιωθούν και θα αναγκαστείται να επανασυνδεθείται στην κεντρική θέρμανση. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι από ένα δικαστήριο σε παλιά οικοδομή όπου υπήρξε ακύρωση σωληνώσεων (τάπωμα κλπ) και πληρώναν μόνο πάγιο ... αλλά οι υπόλοιποι τους πήγαν δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Και δεν έπαιξε κανένα ρόλο αν είχαν κλιματιστικά ή κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

O ωρομετρητής γράφει πόσες ώρες είναι ανοιχτή η ηλεκτροβάνα. Δεν έχει καμία σχέση με θερμοκρασία.

 

Γνωρίζω ότι χρησιμοποιεί την θέρμανση διότι έχω μπεί στο διαμέρισμά του.. και έχω δεί το fancoil ανοικτό

Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το διαμέρισμά του, και το fancoil θα ζεσταίνει, ζήτα του να δείτε μαζί εάν ο ωρομετρητής γράφει ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.