Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με κατανομή δαπανών θέρμανσης (ωρομέτρηση) σε οικοδομή


tyflos

Recommended Posts

Φιλε μου, επειδη στα στοιχειωδη πρωτα πρεπει να εστιασουμε, πες μας

 

1) Δεν τον εχει ρωτησει καποιος απο τους ενοικους πως θερμαινει το διαμερισμα του? Απο ποια πηγη τροφοδοτειται το fan coil (ειναι μονο ενα ή ενα εχεις δει εσυ?)? Τι σας εχει απαντησει?

 

2) Αν οπως λες εχει boiler για ΖΝΧ η πολυκατοικια, πως εχει ο ιδιος θερμο νερο? (υποθετω οτι και η καταναλωση που καταγραφεται για το ΖΝΧ απο το boiler ειναι και αυτη μηδενικη, οπως αφηνεις να εννοηθει στο αρχικο σου μηνυμα)

 

Κλοπη με τον τροπο που σου υπεδειξαν οι θερμοϋδραυλικοι δεν ειναι εφικτη, οπως ειπε και ο Costas.

Η σχετικη νομοθεσια σε αυτα που λεω παραπανω αναφερεται στο Π.Δ.631/Δ/85 οπου αναφερεται στην παραγραφο 3.3.1 το ακολουθο:

 

"Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται από τον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής, η δυνατότητα να αποσυνδεθούν μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση δεν επιβαρύνονται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης."

 

H ισχυς του ειναι για αδειες που εχουν εκδοθει μετα την 11/04/1985. Για αδειες προ αυτης της ημερομηνιας ισχυει οτι οριζει το καταστατικο. Πρακτικα δηλ αν σε κτιριο αδειας μετα την 11/04/1985, δεν απαγορευει το καταστατικο (που σε οσα εχω δει δεν απαγορευεται) την αποσυνδεση απο το κεντρικο συστημα θερμανσης, τοτε μπορει καποιος να αποσυνδεθει, αφου μονωσει αγωγους που ενδεχομενους διερχονται απο το διαμερισμα του και πλεον και δεν ειναι υποχρεος καμιας δαπανης που αφορα στο κεντρικο συστημα θερμανσης (και προφανως ουτε και παγιου).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και μία πληροφορία : απαγορεύεται να αποσυνδεθείται από κεντρική θέρμανση και να πληρώνεται μόνο το πάγιο. Αν οι υπόλοιποι κινηθούν δικαστικά θα δικαιωθούν και θα αναγκαστείται να επανασυνδεθείται στην κεντρική θέρμανση. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι από ένα δικαστήριο σε παλιά οικοδομή όπου υπήρξε ακύρωση σωληνώσεων (τάπωμα κλπ) και πληρώναν μόνο πάγιο ... αλλά οι υπόλοιποι τους πήγαν δικαστήρια και δικαιώθηκαν. Και δεν έπαιξε κανένα ρόλο αν είχαν κλιματιστικά ή κάτι άλλο.

 

Σε οικοδομές των οποίων η άδεια έχει βγει μετά τη ΤΟΤΕΕ 2427/83 "Κατανομή Δαπανών Κεντρικής Θέρμανσης Κτιρίων" προβλέπεται η αποσύνδεση από το δίκτυο.

Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας λέει διαφορετικά τότε η αντίστοιχη παράγραφος του καταστατικού είναι άκυρη καθώς έρχεται σε αντίθεση με νόμο του κράτους (η εφαρμογή των ΤΟΤΕΕ είναι υποχρεωτική από τον νόμο).

 

Προφανώς στο δικαστήριο που αναφέρεις η άδεια είχε βγει νωρίτερα και αναφερόταν κάτι σχετικό στον κανονισμό της πολυκατοικίας..

Link to comment
Share on other sites

εκτός και άν έχει χαλάσει την ηλεκτοβάνα και μένει πάντα σε ανοιχτή θέση!ζήτα του να ανοίξει τον θερμοστάτη με την ηλεκτροβάνα εκτός του κορβού της βάνας και κοιτάξτε αν γυρνάει το γρανάζι που ανοίγει την βάνα!

 

και όπως είπε και πιο πάνω ο συνάδελφος βάλτον να ανοίξει τον θερμοστάτη και πάτε κάτω να δείτε αν γράφει!δεν σου κάνει μόνο ο υδραυλικός!πάρε μαζί σου και ηλεκτρολόγο!

 

και όπως προείπα!ΘΕΡΜΙΔΟΜΕΤΡΗΤΕΣ!

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει, σε σχετικά νέα οικοδομή, δύο θερμαντικά σώματα διαμερίσματος να "ανάβουν" χωρίς εντολή! Προφανώς απο λάθος είναι συνδεδεμένα στό κύκλωμα άλλου διαμερίσματος. Άν αυτά είχαν αντικατασταθεί από fan coil τότε φυσικά ο ωρομετρητής θα μπορούσε να "γράφει" ελάχιστα ίσως και μηδέν.

Link to comment
Share on other sites

και αυτό το τσεκάρουμε εύκολα!

1.πάς κατά τις 20:00-21:00 που είναι σπίτι και κοιτάς άν έχει θέρμανση με τον διαχειριστή για να βρέιτε το σφάλμα!εξηγήστε του πώς δεν φταίει αυτός(αν και φταίει, απλά για να μην σας πετάξει έξω)

 

2.πείτε του αρχικά να ανοίξει τον θερμοστάτη κια κοιτάτε αν γράφει κάτω ώρες.

3.μετά κοιτάτε ανοιγοκλείνοντας τον θερμοστάτη αν γυρνάει η βάνα!αυτό να γίνει με το μοτέρ της βάνας εκτός του κορμού και να κοιτάτε απο κάτω αν γυρνάει το γλωσσάκι.

4.αν όλα μέχρι εδώ είναι σωστά τότε του λέτε να κλείσει τον θερμοστάτη και βάλτε μπροστά το fan coil και περιμένετε να δείτε αν θα φέρνει ζεστό αέρα!

 

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ.

 

αν όλα τα παραπάνω είναι ΜΗ επιλήψιμα τότε:

1.Ενημερώνετε όλοι το Σάββατο που είναι σπίτι το πρωί να έχουνε όλοι σβηστά τα καλοριφέρ.

2.ανοίγετε ένα σπίτι την φορά και πρώτα αυτό που είναι απο κάτω του μετά του απο πάνω του και του διπλανού διαμερίσματος ένα ένα την φορά και κοιτάτε αν ζεσταίνεται τώρα με κανένα άλλο διαμέρισμα!

3.έχε μαζί σου και ένα ηλεκτρολόγο να κοιτάξει τον θερμοστάτη του πώς είναι συνδεδεμένος στην ηλεκτροβάνα!

Link to comment
Share on other sites

Για το CSI είσαι ρε jimevi13 :smile:

 

edit: Σκέψου να τύχει καμία τέτοια περίπτωση κατά την επιθεώρηση ενεργειακής απόδοσης ή όπως αλλοιώς θα λέγεται. Τέτοια κόλπα που λέει ο jimevi θα μάθουν οι επιθεωρητές; Ή θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος ; :smile:

Link to comment
Share on other sites

xaxaxaxaxaxaxaxa!!ρε συ το να κλέβει κάποιος δεν γίνεται να μην τον πιάσεις!γιαυτό και το CSI!μια του κλέφτη 2 του κλέφτη 3 και η κακή του μέρα λένε!χαχαχαχαχα!!!

λές αν γινόμουν ενεργειακός επιθεωρητής να ήμουν σαν τον ράμπο?χαχαχαχα!!

όχι βρε συ, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον ππου κλέβει να το κάνει τόσο απροκάλυπτα και να μην μπορούνε να τον πιάσουνε!αλλά είναι βλάκας και αυτός που δεν αφήνει να γραφει 10 -12 ώρες το μήνα!αυτό είναι που με εξοργησε!ο μάγκας ο Έλληνας που αυτός μονο ξέρει να κλέβει.;)

Link to comment
Share on other sites

LOL, σωστός ο Jimevi.... Έλα ντε, μα τόσο πρόκληση??? Ούτε να γράφει κάποιες ώρες, έτσι για το φαίνεσθαι.... Τώρα είναι σαν να σας λέει στα μούτρα: ΣΑΣ ΚΛΕΒΩ!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο θερμοστάτης ωρομετρητών μπαίνει για να αρχήσουν να εργάζονται οι μετρητές μετά τους 40 C αυτό γίνεται για να μην επιβαρίνεται κανένα διαμέρισμα με το γεγονός της αρχικής θέρμανσης του λέβητα.

Ενα fancoil για να αποδώσει σωστά θα πρέπει να έχει θερμοκρασία "σεβαστή" γιατί με 40 βαθμούς νερού μάλλον κρύο αέρα θα βγάζει. Επίσης θεωρίες τύπου υδροστάης κολημένος σε σώμα να δίνει φάση στον θερμοσοτάτη????? δεν νομίζω ότι παίζουν.

Για να ξέρεις. Από τον πίνακα αυτονομίας υπάρχει μία στηλη η οποια έχει

1 φαση θερμοστατων που δίνει φαση στους θερμοστάτες

2 φαση ηλεκτροβανων που δίνει φάση στις ηλεκτροβανες

3 κοινός ουδέτερος

4 γείωση

5 6 7...... εντολές για κάθε διανέρισμα.

και κατα περίπτωση υπάρχει καλώδιο απο ηλεκτροβάνες σε πίνακα για εντολή.

επίσης αν ο πίνακας είναι bypass και όχι τελευταια βάνα ανοικτή μπορεί να βάλεις κοινή φάση θερμοστατών και ηλεκτροβανών.

Ο θερμοστάτης και η ηελεκτοβάνα έχουν συνεχός φάση από τον πίνακα δεν χρειάζονται κανένα υδροστάτη για να τους δώσει φάση...

Ακόμα με το που ανοίξεις τον θερμοστάτη σου δίνει εντολή στην ηλεκτοβάνα να ανοίξει και στην συνέχεο στον πίνακα να κάνει την γνωστή πλέον διαδικασία.

Τέλος και επειδή σε κούρασα φώναξε κάποιον που να ξέρει πραγματικά , θεωρητικά αλλά και πρακτικά ! για να βρεί το πρόβλημα εμείς μόνο θεωρείες λέμε. Να είσαι καλά και καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οι θερμιδομετρητές έρχονται πλέον αυτόνομοι με ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να μην γίνονται "αταξίες". Μοναδική περίπτωση να μην γράφει σωστά είναι είτε να έχει ανοιχτεί για "τροποποίηση", είτε να έχει μπει σωλήνας "by pass" που να τον παρακάμπτει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.