Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μαστορέματα - Πρακτικές λύσεις


Γιαννης-ιος

Recommended Posts

Απόλυτα σωστός ο Γιαννης-ιος. Η Atlacol(α) πάει με όλα. Σαν την coka cola

Ευχαριστώ φίλε erling

Ξέχασα να πω ότι μπορούμε να κολλήσουμε πλακάκια πάνω σε ξύλινο πάγκο, με ατλακολ.

 

Καθώς και πλακάκι πάνω σε πλακάκι, με την προσθήκη στην κόλα πλακιδίων κόλλας ατλακόλ

Link to comment
Share on other sites

Εξηγήστε μου κάτι: Οταν ζεσταίνεται ή κρυώνει το πλακάκι, δεν ζεσταίνεται μαζί (ή κρυώνει επίσης) και όλη η πλάκα του πατώματος;

Τόσο διαφορετική θερμοκρασία υπάρχει ανάμεσα στο πλακάκι και το πάνω μέρος της τσιμεντοκονίας, ή μήπως είναι τόσο διαφορετικός ο συντελεστής θερμικής διαστολής ανάμεσα στην τσιμεντοκονία και τα πλακάκια;

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο που είπες φίλε CostasV είναι σωστά.

Το πλακάκι έρχεται σε άμεση επαφή με τις καιρικές συνθήκες, και ακόμα σαν πιο σκληρό υλικό που είναι, έχει άμεση απορρόφηση της θερμοκρασίας, εν σχέση με το υπόστρωμα της τσιμεντοκονίας, το οποίο επιπροσθέτως προστατεύεται από το πλακάκι, γιατί είναι από κάτω.

 

Το αποτέλεσμα είναι το πλακάκι να έχει μεγαλύτερο θερμικό συντελεστή διαστολής, και για την πυκνότητά του, και για την άμεση επαφή του με το εξωτερικό περιβάλλον.

 

Η ατλακόλ βοηθάει στην ελαστικότητα, ώστε να μπορούν να συνεργασθούν οι δύο διαφορετικές επιφάνειες χωρίς να ξεκολλήσουν.

( σαν τα εφέδρανα )

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη, εκτιμώ ότι διαφορά θερμοκρασίας δεν θα έχουν μεγαλύτερη από περίπου μισό βαθμό Κελσίου. Αν υποθέσουμε ότι έχουν διαφορά μεγαλύτερη από μισό βαθμό (η κάτω επιφάνεια του πλακιδίου με την άνω επιφάνεια της τσιμεντοκονίας, όσο το πάχος της κόλλας δηλαδή) τότε θα πρέπει να γίνεται μετάδοση θερμότητας της τάξης των δεκάδων (μην πω και εκατοντάδων) kW/m2, πράγμα που δεν συμβαίνει.

 

Για τους συντελεστές θερμικής διαστολής των πλακιδίων και της τσιμεντοκονίας, θα το ψάξω, αλλά δεδομένου ότι η θερμοκρασιακή διαφορά είναι πολύ μικρή, δεν ξέρω τι σημασία έχει.

Link to comment
Share on other sites

Η πάστα στο πλακάκι, το κεραμικό μέρος από το πλακάκι, η κόλλα και η τσιμεντοκονία, είναι υλικά διαφορετικής διαστολής, αλλά και διαφορετικής θερμομόνωσης Δηλαδή το κεραμικό και η κόλα προσφέρουν θερμομόνωση στο υπόστρωμα της τσιμεντοκονίας

 

Μικρότερη θερμοκρασία μικρότερη διαστολή.

Σε άμεση επαφή του Ήλιου με το πλακάκι, και της παγωνιάς με το πλακάκι στους εξωτερικούς χώρους, η θερμομόνωση της τσιμεντοκονίας από το πλακάκι και την κόλα, είναι μεγαλύτερη.

 

Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα αντι παγωτικά πλακάκια, διότι αυτά έχουν μικρό συντελεστή διαστολής, και συνήθως είναι οι γρανίτες.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέτεις και τη διάθεση που έχεις να μοιραστείς τις γνώσεις σου. (εμπειρικές ή επιστημονικές)

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη ευχαριστούμε για το χρόνο που διαθέτεις και τη διάθεση που έχεις να μοιραστείς τις γνώσεις σου. (εμπειρικές ή επιστημονικές)

Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, να συζητώ μαζί σας, και να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας

Link to comment
Share on other sites

Με σύντομη περιγραφή Γιάννη περιμένω κάποιες οδηγίες σου και τι να προσέξω. Ανακαίνιση μικρού διαμερίσματος

Α)Αποξήλωση ξύλινου καδροναριστού δαπέδου και τοποθέτηση πλακιδίων. Για την υψομετρική διαφορά τί υλικό προτείνεις που να τραβάει γρήγορα, να έχει αντοχή και να σου δίνει τελική για πλακάκι δηλαδή περίπου αλφαδιά;

Β) Αλλαγή αποχέτευσης-κουζίνας: Θέλω την αποχέτευση του νεροχύτη να τη φτιάξω 3m σε μήκος και να λειτουργεί μόνο με την υψομετρική διαφορά, χωρίς ρήσεις ή με πολύ μικρές μέσα στο δάπεδο; Πως μπορω να ειμαι 100% σίγουρος για το σωλήνα ότι δε θα πάθει ποτέ βλάνη και να έχω διαρροές με αποτέλεσμα να ξηλώνω δάπεδα μήκους 3,00 μέτρων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε kostassid δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη του χώρου, και θα σου απαντήσω κατά προσέγγιση.

α) Θα κάνεις γεμίσματα με άμμο και τσιμέντο ένα προς τρία, με την προσθήκη ρητίνης.

 

Μετά την άλλη μέρα, όταν είναι φρέσκο το πάτωμα, θα το ξύσεις με μία αλουμινένια πήχη, ώστε να φύγουν τα εξογκώματα.

Λίγο βρέξιμο, και την άλλη μέρα μπορείς να βάλεις το πλακάκι, προσέχοντας αυτά που ειπώθηκαν πάρα πάνω για αυτό.

 

β) Αν μπορείς να περάσεις την σωλήνα από τον τοίχο ( σκάβοντας )έστω για την μισή διαδρομή, και μετά να την πας εκεί που θες είναι καλύτερα.

 

Έτσι και αλλιώς η διαδρομή είναι μικρή και δεν βουλώνει.

Αν ποτέ βουλώσει τότε υπάρχουν δύο λύσεις.

1) Υδραυλικό με ιδικό μηχάνημα απόφραξης.

2)Ξεβίδωμα το σιφόνι κάτω από τον νεροχύτη, και πέρασμα μιας λεπτής μπετόβεργας μέσα στην σωλήνα, για απόφραξη. Μπορεί να θέλει καθάρισμα μόνο το σιφόνι.

Διαρροές σε πλαστικό σωλήνα δεν γίνονται, γιατί δεν σκουριάζει. Λίγο προσοχή στο κώλυμα στις ματίσεις, και τεστ πριν την καλύψεις με μπετό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.