Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κόστος χρήσης ταχυθερμαντήρα


avgoust

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

 

Οι ταχυθερμαντήρες νερού έχουν κάποιο πλεονέκτημα έναντι των κλασσικών θερμοσιφώνων στο κόστος χρήσης ? (Για οικιακή χρήση).

 

Αυτό που σκέφτομαι (χωρίς να έχω στοιχεία κατανάλωσης ) είναι ότι με τον θερμοσίφωνα θερμαίνεις ποσότητα νερού που συνήθως δεν χρειάζεσαι , για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από όσο χρειάζεσαι (έχεις και μια απόσταση από αυτόν έως την βρύση ), ενώ με τον ταχυθερμαντήρα θερμαίνεις ακριβώς όσο νερό χρειάζεσαι για όσο χρόνο το χρειάζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

... και ζεσταίνει το νερό σε dt! άλλο ένα πλεονέκτημα....

 

Για την κατανάλωση να σου πω, και εγώ έχω την ίδια απορία....

Link to comment
Share on other sites

Ενα απο τα πλεονεκτηματα, που προκυπτει και απο την ονομασια τους, ειναι οτι θερμαινουν ουσιαστικα χωρις χρονικη υστερηση το νερο στην εξοδο τους, σε αντιθεση με τους κλασικους θερμοσιφωνες ή boiler. Επιπλεον εχουν μικροτερο μεγεθος και ευκολια στην τοποθετηση.

 

Ειναι κατα τεκμηριο μεγαλυτερης ισχυος απο τους θερμοσιφωνες (εχω δει μεχρι και 20 kW), κατι που ειναι απαραιτητο απο την αναγκη για ταχεια και αμεση διαθεσιμοτητα θερμου νερου. Η θερμοκρασιες εξοδου ζεστου νερου προσεγγιζουν τους 50+ βαθμους συνηθως στην τελευταια τους σκαλα και ουσιαστικα σε οικιακη χρηση χρησιμοποιουνται τοπικα στην ζητηση/καταναλωση. Σε εντονα κρυα αν χρησιμοποιηθουν σε μπανιο η θερμοκρασια τους θα ειναι χλιαρη. Επιπλεον οσο αυξανει η αναγκη για υψηλοτερη θερμοκρασια νερου τοσο περιοριζεται η διαθεσιμη παροχη νερου στην οποια μπορει να επιτευχθει αυτη.

 

Οι θερμοσιφωνες/boiler εχουν και ρολο αποθηκης νερου και συνδιαζονται με το συστημα θερμανσης και ηλιοθερμικα πανελ. Εχουν πιο ολοκληρωμενο ρολο στην συνολικη εξοικονομηση και εκμεταλευση ενεργειας σε μια κατοικια, καθως και υψηλοτερες θερμοκρασιες εξοδου του νερου. Μπορουν συγχρονως να τροφοδοτουν πανω απο μια καταναλωση (εξαρταται πολυ απο την υδραυλικη εγκατασταση/διατομες σωληνωσεων αυτο) κατι που με ταχυθερμαντηρες πρεπει να κανεις τοπικα. Απαιτουν πολυ μεγαλυτερο ογκο στην εγκατασταση τους, ενδεχομενους αυτοματισμους και προσθετα εξαρτηματα και παρουσιαζουν μεγαλυτερη δυσκολια στην τοποθετηση τους (τπτ δραματικο, απλα πιο δυσκολα απο τους ταχυθερμαντηρες)

 

Επιπλεον τιθεται και ενα θεμα προβλεψης της επαρκειας της ηλεκτρολογικης εγκαταστασης για τα φορτια τους (υποθετω οτι αναφερεσαι σε ηλεκτρικους ταχυθερμαντηρες-υπαρχουν και φυσικου αεριου με τα ιδια ακριβως πλεονεκτηματα/μειονεκτηματα).

 

Προσωπικα προτιμω τα boiler καθοτι και μου αρεσει το ζεστοτερο μπανακι τον χειμωνα και το συνδιαζω με το συστημα θερμανσης και ηλιακη υποβοηθηση.

 

Οποτε συνολικα το θεμα λειτουργικο κοστος δεν μπορει να το απαντησει καποιος μονοσημαντα. Αν εχεις απλα ενα θερμοσιφωνα μονο του και καθε φορα χρησιμοποιεις ελαχιστο απο το θερμασμενο νερο του, τοτε ειναι σκοπιμοτερη η χρηση τεχυθερμαντηρα, εφοσον η χαμηλοτερη θερμοκρασια δεν σε ενοχλει. Αν ομως εχεις ενα boiler 3πλης ενεργειας για παραδειγμα, ισως να εισαι κερδισμενος απο τις επιπλεον πηγες θερμανσης περαν της ηλεκτρικης(τις ηλιολουστες μερες του χειμωνα σιγουρα εισαι)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.