Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παραδείγματα Τοπογραφικών σχεδίων


a.k.topo

Recommended Posts

Είμαι νέος Τοπογράφος Μηχανίκος και θεωρώ ότι θα μου ήταν χρήσιμο αν κάποιος παλιός και έμπειρος συνάδελφος μου έδινε κάποια τοπογραφίκα σε μορφή cad για να τα έχω ως παραδείγματα.Θεωρώ ότι θα με βοήθησει να δω μερικά τοπογραφικά για διάφορες περιπτώσεις(οικοδομικές άδειες-συμβόλαια-κ.τ.λ)και φυσίκα και το τι πρέπει να γράφουμε στο πινακάκι(δήλωση μηχανικού) ωστε να είναι πλήρης.Όποιοι συνάδελφοι θα ηθελαν να με βοηθήσουν ας μου στείλουν στο mail μου κάποια αντιπροσωπευτικά σχέδια κατα την γνώμη τους.Ευχαρίστω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, καλο ξεκίνημα σου εύχομαι ολόψυχα.

Εγω θα πρότεινα στο ξεκίνημα σου, αντί να αναζητάς πρότυπα τοπογραφικών κλπ. τα οποία αν μη τι άλλο θα σε βοηθήσουν στην σχεδίαση, στην διατύπωση δηλώσεων κλπ. να συνεργαστείς ίσως με κάποιον εμπειρότερο συνάδελφο ωστέ να δεις μέχρι να φτάσεις στο σχέδιο, τι έχει προηγηθεί. Ερευνα στην πολεοδομία, εφαρμογές ορίων , πράξεις εφαρμογής, διανομές, τόσα στοιχεία των οποίων η εκμάθηση της διαχείρισης θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο από την παρουσίαση.

Γιατί εάν κάνεις κάποιο σφάλμα σε κάποιο στάδιο της διαδικασία εκπόνησης του τοπογραφικού, δεν θα σε σώσει μια καλή παρουσίαση :) Στα λέω όλα αυτά γιατί κι εγώ νέος μηχανικός είμαι, και αν προσπαθούσα να μάθω μόνος όσα ξέρω, θα είχα φάει τα μούτρα μου πολύ άσχημα. ( μην ακουστεί πως είμαι παντογνώστης, έχω ΑΠΕΙΡΑ κενά , που καλύπτω και χάρη στου εκλεκτούς συναδέλφους του forum.)

Συναδελφικά πάντα, καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Από την πλευρά μου,θα συνιστούσα να μην ψάχνεις κάποιο πρότυπο μέχρι στιγμής.Στα downloads θα βρεις τις προδιαγραφές σύνταξης ορθών τοπογραφικών διαγραμμάτων.Κ εγώ από το περιεχόμενο του κειμένου ξεκίνησα,γιατί το είχα βρει στο ΠΔ του 83 για τις οικ.άδειες(παράρτημα).Όταν θα έρθει η ώρα να βιάζεσαι να παραδόσεις,τότε να ζητήσεις έτοιμο πρότυπο.

 

Διότι,όπως λέει κ ο φίλτατος κ αξιότιμος DIMITRIS80,αν δεν το κάνεις μόνος σου,τότε ΠΩΣ θα μπορέσεις να κρίνεις αν αυτό που σου στείλαμε είναι ορθό?

 

Πίστεψέ με,είμαι ΠΜ κ κάνω σκόνη τουλάχιστον το 70% των ΑΤΜ στην περιοχή που εργάζομαι,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ,γιατί έσπασα τα @@ μου στην πρώτη μου δουλειά να το κάνω μόνος μου.Έτσι έμαθα όμως.Κ μιλάμε για μία εργασία ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 

Είμαι λοιπόν της άποψης ότι πρέπει να ξεκινήσεις μόνος σου να φτιάξεις ένα πρότυπο,σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

 

Μην ξεχνάς όμως,ότι όσο τέλεια κ να είναι η αποτύπωσή σου,όσο όμορφο κ να είναι το σχέδιό σου,με παπαρούνες κ χρωματάκια,όσα δέντρα κ μάντρες κ φυσικά σημεία να έχεις αποτυπώσει,όσο τέλεια κ να απεικονίζεις τις διαστάσεις,ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν έχει ισχύ κ δεν θα σε γλυτώσει από ''την κακιά την ώρα'' όσο η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.Που σημαίνει ότι

 

1.Τέλειο σχέδιο κ λάθος δήλωση:είσαι ο πιο μ@#$%ς κ δεν μπορεί να σε κρύψει κανείς,ούτε ο Θεός.Καλά τρεξίματα στο πειθαρχικό.....

2.Κακό σχέδιο κ σωστή δήλωση:είσαι απλά ΟΚ,περνάς σε όλους.

3.Τέλειο σχέδιο κ σωστή δήλωση:είσαι ο καλύτερος!Φρόντισε να πληρωθείς αυτή την αξία σου.........

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε η ερώτηση σου μας ρεζιλεύει σαν επιστήμονες και σαν κλάδο ήμαρτον! Δικαιολογείσαι μόνο αν μόλις συνήλθες από σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τα ξέχασες όλα όσα σπούδασες! :-x:mad::-x

 

Αν μόλις τελείωσες τη σχολή των ΑΤΜ να σου θυμίσω ότι κάναμε αρκετά μαθήματα σχετικά με το τί πρέπει να έχει ένα Τ.Δ.

 

Συνοπτικά:

  1. Καταρχήν διάβασε ξανά όλα τα μαθήματα και σημειώσεις σου σχετικά με τα θέματα της Τοπογραφίας, Γεωδαισίας κλπ.
  2. Διάβασε τις προδιαγραφές που υπάρχουν στα downloads (όπως σου είπαν οι συνάδελφοι)
  3. Διάβασε για ελάχιστες νόμιμες αμοιβές (ΠΔ 696/74 και ΠΔ 515/89) για να ξέρεις πόσο αξίζει αυτό που κάνεις.

  4. Για το θέμα των δηλώσεων διάβασε κατ' αρχήν θέματα που υπάρχουν στο forum να μη τα ξαναλέμε από την αρχή (ούτε καν ένα κόπο έκανες να διαβάσεις αν υπάρχουν σχετικά θέματα)

  5. Αγοράζεις - διαβάζεις σχετικά βιβλία από τεχνικά βιβλιοπωλεία

  6. Γνωρίζεσαι -συνεργάζεσαι με μηχανικούς της περιοχής σου, ρωτάς στις οικίες πολεοδομίες, γενικότερα κοινωνικοποιείσαι στην περιοχή που δραστηριοποιείσαι.

Παρατήρηση: Προσβολή συναδέλφου!

Συμφωνείτε δε συμφωνείτε με την άποψη κάποιου εκφράστε τις απόψεις σας σεβόμενοι τους Κανόνες Συμμετοχής!

Σας θυμίζω λοιπόν: "9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε............"

ilias

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με τους νέους συναδέλφους. Δε χρειάζονται βαριές εκφράσεις. Από την άλλη και οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πιάτσα δεν είναι σχολή όπου θα βρεις παλιές εργασιες και θα τις αντιγράψεις λίγο αλλαγμένες. Όντως στις σχολές έχουμε μάθει όλα τα απαραίτητα, χρειάζεται χρόνος όμως για να τα συστηματοποιήσεις και να τα οργανώσεις για να τα εφαρμόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λογικό για κάθε νέο συνάδελφο να θέλει κάποιο μπούσουλα στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας του . Δε σημαίνει πως είναι άσχετος , απλά είναι επιφυλακτικός .

 

Μέσα σε 3 χρόνια κατασταλάζει ο καθένας στο προσωπικό του στυλ .

 

Συμφωνώ με το Zavi απόλυτα πως το κύριο ζήτημα είναι η δήλωση στο τοπογραφικό και όχι οι αδιάφορες ομορφιές .

 

Στο θέμα αυτό βγαίνει και η αδυναμία του συλλόγου στον τομέα καλωσορίσματος νέων μελών . Με το καλωσόρισες χρειάζεται άμεση αποστολή χρήσιμου υλικού για κάθε νέο τοπογράφο .

 

Πρότυπα τοπογραφικά , ελάχιστες αμοιβές , προδιαγραφές και νομοθεσία .

Link to comment
Share on other sites

Και ενημέρωση από τον σύλλογο κυρίως και το ΤΕΕ με ημερίδες, σεμινάρια κλπ. να δίνεται η δυνατότητα σε εμάς τους νέους αλλά και τους εμπειρότερους συναδελφους για την ..."πολυτραγουδισμένη" δια βίου εκπαίδευση.

 

offtopic

@thomas , είμαι σίγουρος πως ο Ράμπο πεθαίνει μετά την ελπίδα.

+1 για την υπογραφή :)

Link to comment
Share on other sites

Δεκτές και κατανοητές όλες οι απόψεις που ακούστήκαν...ακόμα και από τισ επικριτικές μαθαίνω....Απλά συμφώνω με τουσ συναδέλφουσ οτί χρειάζεται γένικά αλλάγή το σύστημα ως προς την εισαγωγή του Νέου Μηχανικού στην αγορά εργασίας....Και επίσης θέλω να αναφέρω ένα φαινόμενο που ελπίζω να είναι προσωρινό λόγώ της δύσκολης περιόδου που μπόρεί να περνάει ο κλάδος..και αναφέρομαι στην δυσκολία των Νεων να βρουν συνεργασία-πρακτική εξασκηση δίπλα σε κάποιον εμπειρο Μηχανικό.....

Link to comment
Share on other sites

οπα ρε kasvan..χαλαρωσε..!ξεχείλισε..!

 

Παρατήρηση: Ειρωνεία συναδέλφου!

Συμφωνείτε δε συμφωνείτε με την άποψη κάποιου εκφράστε τις απόψεις σας σεβόμενοι τους Κανόνες Συμμετοχής!

Σας θυμίζω λοιπόν: "9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε............"

ilias

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν η απάντηση μου έχει να κάνει με την ερώτηση του συναδέλφου και πως την αντιλαμβάνομαι για τον κλάδο μου. Έτσι, δεν τίθεται θέμα συμφωνίας - ασυμφωνίας αλλά προσβολής της επιστήμης μου και του τομέα μου.

 

Τον συμβουλεύω τί να κάνει (αν είναι ΑΤΜ) όπως και ότι να αναζητήσει παρόμοια θέματα στο forum -υπάρχουν οι ερωτήσεις που έθεσε εδω- πριν να στείλει ένα μήνυμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.