Μετάβαση στο περιεχόμενο

Είσοδος - έξοδος με αγροτική οδό


Recommended Posts

Αλλά και πάλι, ο αγροτικός δρόμος σε ποιο εθνικό δίκτυο ανήκει?

πηγη

https://www.michanikos.gr/forums/topic/1082-έγκριση-κυκλοφοριακής-σύνδεσης-για-κατοικίες/

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά δεν το έθεσα σωστά. Σύμφωνα με το ΠΔ 118/2006 και την εγκύκλιο ΔΜΕΟ /2879/11/07 απαιτείτε για έκδοση κατοικίας  σε αγροτική οδο έγκριση εσόδου εξόδου. Εγω έβγαλα οικοδομική αδεια χωρίς την απαιτούμενη έγκριση καθώς και η πολεοδομία δεν το ζήτησε ούτε ο δήμος  εκδίδει  έγκριση εσόδου εξόδου για κατοικίες!!Δεν ξερω τι πρέπει να κανω ώστε η αδεια να μην πάσχει !

Link to comment
Share on other sites

 

Προεδρικό Διάταγμα 118/2006 - ΦΕΚ 119/Α/16-6-2006

«Τροποποίηση του β.δ 465/1970 «Περί όρων και προϋποθέσεων εγκαταστάσεως και λειτουργίας αντλιών καυσίμων προ πρατηρίων κειμένων εκτός των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και κωμών ή εκτός κατοικημένων εν γένει περιοχών και περί κυκλοφοριακής συνδέσεως εγκατασ

και του π.δ 1224/81 «Περί όρων και προϋποθέσεων ιδρύσεως και λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων κειμένων εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή κωμών ή εγκεκριμένων σχεδίων οικισμών ή εν γένει κατοικημένων περιοχών» (Α 303) όπως τροποποιήθηκαν με το π.δ 509/84 (Α 181), το π.δ 143/89 «Τροποποίηση διατάξεων σχετικών με όρους και προϋποθέσεις εγκαταστάσεως και λειτουργίας αντλιών καυσίμων και κυκλοφοριακής σύνδεσης εγκαταστάσεων μετά των οδών» (Α 69), το π.δ 401/93 (Α 170) και το π.δ 125/92 (Α 56)

και

http://www.makedonia-thrace.gr/el/pages/eLibraryFS.aspx?item=200

 

εσυ εχεις κατοικια

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και η κατοικία  θέλει έγκριση εισόδου -εξόδου ( εγκ ΔΜΕΟ 2879/18-04-07 άρθρο 19 παρ .δ  )(έτσι καταλαβαίνω ) το πρόβλημα είναι ότι η δήμος δεν δίνει  για  κατοικίες και η πολεοδομία δεν το ζήτησε  ενώ εγώ έβγαλα την αδεια .Και σύμφωνα ,με ΒΔ 465/1970 άρθρο 39 παρ6 απαγορεύεται η έκδοση αδείας  χωρίς έγκριση εσόδου εξόδου . Πως μπορω  να καλύψω την αδεια αφοί ο δήμος δεν δίνει έγκριση εισόδου εξόδου   για κατοικίες ? 

Link to comment
Share on other sites

αυτα λεει οτι πρεπει να κανεις

https://www.crete.gov.gr/category/thelo-na-eksypiretitho/geniki-dieythynsi-anaptyxiakoy-programmatismoy-perivallontos-ypodomon/dieythynsi-technikon-ergon/tmima-sygkoinoniakon-ergon/egkrisi-eisodoy-exodoy/

ποιος Δημος/ποιος δρομος/ποιες σχαρες αποχετευσης/ποια αποσταση απο "επίσημη οδο" κλπ. περιεργα.

πες τους

"εγω βλεπω σε εναν αγροτικο δρομο...να  κανω εναν fly over";;;:grin:

 

[να δουμε μηπως καλυπτεσαι απο την προσφατη διαταξη περι τοποθετησης της εισοδου 1,50μ. πιο μεσα προς εξυπηρετηση εισοδο-εξοδου.]

εδιτ

Αλλάααα, μετα ταυτα, η ερευνα εδειξε και τα εξης

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΗΤ9Ω1Μ-ΛΡΙ

[για κατοικια δεν βρηκα τπτ ακομα...]

εδιτ

[μετ' ού πολύ]

ολα εδω:mrgreen:

https://diavgeia.gov.gr/search?query=q:"Αδεια εισοδου εξοδου για κατοικια εκτος σχεδιου"&page=0&sort=relative

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ΝΙΚΟΛΑΣΧΡΥΣ said:

Και η κατοικία  θέλει έγκριση εισόδου -εξόδου ( εγκ ΔΜΕΟ 2879/18-04-07 άρθρο 19 παρ .δ  )(έτσι καταλαβαίνω ) ..

Λάθος κατάλαβες. Το συγκεκριμένο ΒΔ, αλλά και όλα τα μεταγενέστερα, ΔΕΝ αναφέρονται σε κατοικίες, αλλά σε κάθε είδους επαγγελματικές εγκαταστάσεις (πλην αγροτικών αποθηκών). Ο λόγος? Η επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου λόγω μεγάλων (και όχι μόνο) οχημάτων

Αν ήταν προαπαιτούμενο, θα το είχαν ζητήσει κατά την έκδοση της άδειας

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, tetris said:

Το συγκεκριμένο ΒΔ, αλλά και όλα τα μεταγενέστερα, ΔΕΝ αναφέρονται σε κατοικίες

Στην εγκύκλιο 11/2007 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι:

Οι εγκαταστάσεις που κατατάσσονται στην Κατηγορία Α έχουν αυξημένη επιβάρυνση στην κυκλοφορία και γι΄αυτό απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση. Για τις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας Β, στην οποία υπάγονται και οι κατοικίες (παρ. 4), οι οποίες δεν προκαλούν αύξηση στην κυκλοφορία των οδών, εγκρίνεται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους του άρθρου 21 παρ. 5 του π.δ. 118/06, είσοδος-έξοδος οχημάτων.

Θεωρώ εύλογο τον προβληματισμό του συναδέλφου...

Link to comment
Share on other sites

Τότε στην εγκύκλιο  ΔΜΕΟ 2879 και στο άρθρο 19 παρ δ γιατί λέει οτι οι κατοικίες θέλουν είσοδο έξοδο?

Ο προβληματισμός μου είναι οτι ενώ  εχω εκδώσει οικοδομικη αδεια οπου η πολεοδομία δεν το ζήτησε  , η τεχνική υπηρεσία του δήμου  δε δίνει σε σπίτια έγκριση εσόδου και στο  ΒΔ 465/1970 άρθρο 39 παρ6 αναφέρει ότι απαγορεύεται η έκδοση αδείας  χωρίς έγκριση εσόδου εξόδου. Νομίζω οτι είναι κατι οπου θα συναντούμε συχνά βγάζοντας  αδειες  και σε κάποιο νομο σε κάποιο άρθρο θα αναφέρει και και την ευθύνη  θα έχουμε εμεις  να το ξέρουμε.

Μήπως ξέρει κάποιος αν  ακυρώσω μονος μου  απο το σύστημα  μια οικοδομική αδεια κατηγορίας  1  θα μπορώ να εκδώσω καινούρια εφόσον η προέγκριση είναι σε ισχυ. Επίσης από την στιγμή που η πολεοδομία δεν το ζήτησε ποιος εχει την ευθυνη με τον ηλεκτρονικο  τρόπο έκδοσης   αδειών ?

Edited by ΝΙΚΟΛΑΣΧΡΥΣ
Προβληματισμοί .
Link to comment
Share on other sites

τέλος πάντων ..αν και όταν εκδώσεις την είσοδο έξοδο μπορείς να προβείς σε απλή ενημέρωση της Ο.Α (τώρα επιτρέπεται πλέον) για να είσαι ήσυχη! 

edit

Συγνώμη βλέπω ότι κάποιον βόλεψαν και μετά  το κατάργησαν

10.          Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας, ανεξάρτητα από τον χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας, πραγματοποιείται στις εξής περιπτώσεις :

α)   αλλαγή ιδιοκτήτη,

β)   τροποποιήσεις των μελετών, εφόσον δεν μεταβάλλονται τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης, όγκου, ύψους, οι πλάγιες και οπίσθιες αποστάσεις και ο υπολογισμός των αναγκών σε χώρους στάθμευσης (άρθρο 39 παρ.3β του ν.4495/2017) του διαγράμματος κάλυψης και με την προϋπόθεση υποβολής τυχόν απαραίτητων εγκρίσεων από άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα,[Α1] 


 [Α1]Αλλαγές με τον ν.4819/21 (ΦΕΚ 129Α/23.7.2021)

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

@ΝΙΚΟΛΑΣΧΡΥΣ

Το ίδιο λέμε συνάδελφε....με το μέρος σου είμαι......🙂 κ εδώ στα μέρη μου για κατοικίες απαιτείται Έγκριση εισόδου - εξόδου την οποία βγάζει η ΤΥ του Δήμου....   (btw η εγκ11/07 είναι η ΔΜΕΟ 2879)  

Edited by lou
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.