Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φωτιστικά ασφαλείας σε συνεργείο αυτοκινήτων ;


ser

Recommended Posts

καλησπερα σας θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης

εχω ενα συνεργειο αυτοκινητων στο οποιο πρεπει να γινει ανανεωση του πιστοποιητικου γιατι εληξε. Πηγα στην πυροσβεστικη και μου ειπαν οτι πρεπει να γινει συμφωνα με την καινουρια νομοθεσια ΚΥΑ 16085.

Ολα οκ μεχρι εδω, απλα πηρα φωτοτυπια την προηγουμενη μελετη για να τσεκαρω καποια πραγματα και διαβασα το εξης σχετικα με τα φωτιστικα ασφαλειας μπορειτε να μου πει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο και πια νομοθεσια το λεει αυτο?

 

Δεν τοποθετήθηκαν αυτόνομα φωτιστικά σώματα στις οδεύσεις διαφυγής και εξόδους κινδύνου διότι το συνεργείο λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία

Link to comment
Share on other sites

οποτε αν δεν ισχυει, κατι τετοιο τοποθετω κανονικα φωτιστικα ασφαλειας αυτονομα σε καθε εξοδο κινδυνου και ολα θα ειναι ενταξει? μηπως υπαρχουν καποιες προδιαγραφες που πρεπει να γραψω στην μελετη σχετικα με αυτα ή απλά ειμαι καλυμενος αναφεροντας μονο τον αριθμο που χρειαζεται να τοποθετησω.

τελος να αναφερω οτι στα σχεδια υπηρχαν κανονικα exit απλα στο τευχος μελετης ελεγε οτι δεν χρειαζονται εξαιτιας του οτι λειτουργει μέρα φωτιστικα στέκει αυτό?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Και στέκει και δεν στέκει !! Ανάλλογα με σε ποιά Π.Υ θα καταθέσεις την μελέτη και ποιός θα την ελέγξει. Τι κάνουμε λοιπόν : Είτε ζητάμε πληροφορίες από Π.Υ είτε καταθέτουμε την μελέτη και αναμένουμε ενδεχόμενες παρατηρήσεις. Προσωπικά σε μια τέτοια περίπτωση έβαλα Φ.Σ Ασφαλείας. Να θυμάσαι ότι ο φωτισμός είναι θέμα παθητικής και όχι ενεργητικής, την δε παθητική την θεωρεί η Πολεοδομία και η Π.Υ δεν έχει λόγο πάνω σαυτήν.

Link to comment
Share on other sites

ξεχασα να αναφερω οτι το κτιριο ειναι πριν το 88 οποτε δεν υπαρχει παθητικη και απλά ierofantis στην προηγουμενη ενεργητικη που εγινε οπως εγραψα και παραπανω εγκριθηκε η μελετη χωρις φωτιστικα ασφαλειας και τωρα που χρειαζεται ανανεωση το πιστοποιητικο μου ζητανε φωτιστικα ασφαλειας ειναι στην κριση του καθε πυροσβεστη δηλαδη?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν : Έχω μπροστά μου μια εγκεκριμένη μελέτη για συνεργείο φορτηγών του 2005 που συνέταξα με την ΚΥΑ 5905 και βλέπω ότι έβαλα Φ.Α. Τώρα ισχύει η 16085. Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 υπάρχει παραπομπή στο άρθρο 11 του 71/88 για την κατηγοριοποίηση. Εκεί (στο 71/88) η παράγραφος 2.3 αναφέρει ... εξαιρούνται οι χώροι, που χρησιμοποιούνται μόνο στη διάρκεια της ημέρας και έχουν ικανοποιητικό φυσικό φωτισμό,...άρα προϋπόθεση απαλλαγής από τα Φ.Α είναι να υπάρχει επαρκής φυσικός φωτισμός, και ποιος θα το κρίνει αυτό:προφανώς ο ελεγκτής πυροσβέστης. Μπορεί λοιπόν να το δεχτεί μπορεί και όχι. Βέβαια υπάρχει και η δική σου κρίση ως μελετητή αλλά εκ προσωπικής πείρας σου λέω ότι ο ελεγκτής μπορεί να κάνει ότι νομίζει πως είναι καλύτερο. Μπορεί να δεχτεί χωρίς φωτιστικά μπορεί και να τα απαιτήσει, δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω κάτι με σιγουριά...

 

gnusselt το Π.Δ 105/95 είναι εντελώς άσχετο με το θέμα !!

Link to comment
Share on other sites

πριν κοιταξω το μηνυμα ειχα διαβασει αυτο

2.3 Φωτισμός - Σήμανση

Σε κάθε κτίριο της κατηγορίας Ζ, πρέπει να υπάρχει φωτισμός των οδεύσεων διαφυγής, σύμφωνα με την παράγραφο 2.6. των Γεν. Διατάξεων. Εξαιρούνται οι χώροι, που χρησιμοποιούνται μόνο στη διάρκεια της ημέρας και έχουν ικανοποιητικό φυσικό φωτισμό.

Οι απαιτήσεις της προηγουμένης παραγράφου ισχύουν ακριβώς και για φωτισμό ασφαλείας.

Σε όλα τα κτίρια της κατηγορίας Ζ επιβάλλεται σήμανση των εξόδων κινδύνου και της τελικής εξόδου, σύμφωνα με την παράγραφο 2.7. των Γεν. Διατάξεων.

 

μετα μπηκα στο forum και ειδα την απαντηση σου αρα την βρηκαμε την ακρη

ευχαριστω για την βοηθεια!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.