Μετάβαση στο περιεχόμενο

GPS RTK με χρήση gprs/gsm ιδέα σωστή ή λάθος ?


Recommended Posts

Καλησπέρα

Προσανατολίζομαι στην αγορά ενός ζεύγους gps (διπλόσυχνου) και διαβάζωντας στο φόρουμ , είδα οτι για αύξηση της απόστασης rtk , χωρίς κάποιο μεγάλο σε watt uhf modem , χρειάζετε επικοίνωνία μέσω gprs/gsm.

Αρχικά σκεφτόμουν κάποια προγράμματα συμβολαίου για κάθαρά χρήση mobile internet , αλλά μή γνωρίζωντας τον όγκο δεδομένων που ανταλάσουν τα gps μεταξύ τους , καθώς και βλέπωντας την πεποίθηση οτι με gsm τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά ακριβώτερα μου ήρθε η εξής ιδέα :

Όλες οι εταιρίες κινητής , έχουν στα καρτοκίνητα τους κάποιο πρόγραμμα που με ελάχιστο κόστος (ενδικτηκά 500 λεπτά 5 ευρώ) δίνουν αρκετές ώρες ομιλίας μεταξύ 2 ή παραπάνω αριθμών .

Έτσι σκέφτομαι να εγκαταστήσω δύο τέτοια πακέτα στα gps , και με μικρό κόστος να έχω την ποιότητα του gsm στην επικοινωνία μεταξύ τους.

 

Ο λόγος που σκεφτομαι την λύση μέσω κινητής , είναι οτι οι περισσότερες δουλειές μου είναι σε ακτίνα 15 ΚΜ , απο την κατοικία μου , και σκεφτομαι να εγκαταστήσω μιά καλή στάση στην ταράτσα , και έτσι να γλιτώσω απο το άτομο που απλά θα έπρεπε να φυλάει την βάση χωρίς να κάνει τίποτα άλλο .

 

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα gps , οπότε αν κάποιος έχει δοκιμάσει την παραπάνω λύση ή βρίσκει οτι έχω κάπου λάθος παρακαλώ να με διορθώσει.

 

 

Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Για επικοινωνία GSM μεταξύ των δεκτών χρειάζεσαι την υπηρεσία data-fax, η οποία δεν ταυτίζεται με το χρόνο ομίλίας των καρτοκινητών. Συνεπώς, θα χρεώνεσαι βάσει του χρόνου χρήσης. Η επικοινωνία GPRS είναι πολύ πιο οικονομική και οι εταιρείες προσφέρουν ειδικά πακέτα με ΧΧGB ανά μήνα με χαμηλή χρέωση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαρίστώ για την άμμεση απάντηση.

Οπότε το ερώτημα είναι πόσο περίπου όγκο δεδωμένων χρειάζομαι ?

Υπάρχει κάποιο standar , όγκου που χρησιμοποιείτε ανα ώρα ?

Link to comment
Share on other sites

είναι σαν να παίρνεις ferrari και να σκέφτεσαι οτι θέλει πολύ βενζίνη.

πάντως το κόστος είναι ελάχιστο με gprs. δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. αν θυμάμαι καλά περίπου 1 ευρώπουλο/h

Link to comment
Share on other sites

@napoleon

 

χαχα , μάλλον σαν να παίρνω lada niva (ρωσικές μερσέντες τις λέγανε) , και δυστυχώς πολλές φορές οι ferrari καίνε λιγότερο , προσανατολίζομαι σε οικονομικές λύσεις south , geomax κλπ. Και επειδή σε άλλα τόπικ διάβαζα για γλέντια που κάνουν οι εταιρίες κινητής φοβήθηκα.

 

@Radhamanthys

 

Αν είναι έτσι δεν μιλάμε κάν για gb , οπότε και κάποιο πρόγραμμα των 250 mb , υπερκαλύπτει τις ανάγκες , και είναι και οικονομικά προσβάσιμο .

Link to comment
Share on other sites

Ναι πάρε μόντεμ gsm.... να σε δώ να πας για μετρήσεις σε περιοχή που ΔΕΝ έχει σήμα ΄(όπως πήγα στα Τρίκαλα Κορινθίας πριν λίγο καιρό) δεν den eixa sima kardia mou... (Μόνο κλήσεις sos)

Εγω χρησιμοποίησα τα UHF για το rtk και απλά κατέβασα rinex από hepos για να λύσω τη στάση μου......

Εσύ αν πας ΜΟΝΟ με GSM modems.... ΠΩΣ θα μετρήσεις???

 

Καλύτερα: UHF modems για RTK και GPRS για hepos.

Link to comment
Share on other sites

Μα φυσικά θα έχει και uhf modem , απλά απο όσο ξέρω τα εσωτερικά δίνουν συνήθως απόσταση μέχρι 2-3 χιλίομετρα (εκτός αν μπεί εξωτερικό), και επειδή δεν αισθάνομαι και πολύ τυχερός στα μέρη που μετράω οτι θα τα πιάνω και αυτά , γιαυτό προσανατολίζομαι και στο Κινητό .

Link to comment
Share on other sites

Οκ.... δοκίμασε να πας στα πιθανά απίθανα μέρη που ενδέχεται να μετρήσεις έχοντας μαζί σου κινητά με τους 3 φορείς τηλεφωνίας να δεις ποια έχει καλύτερο σήμα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.