Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανεξάρτητος Διαδικτυακός Σύλλογος Μηχανικών Ανώτατης και Ανώτατης Τεχν. Εκπαίδευσης.


Recommended Posts

Με αφορμή την πρωτοβουλία-κίνηση του Evan, ξεκινώ μια προσπάθεια -τελείως ανεξάρτητη από κάθε φόρουμ- συσπείρωσης των συναδέλφων και εύρεσης φιλόξενου χώρου για όλους*, σε ένα «σύλλογο», σκοπός του οποίου θα είναι η συλλογή υπογραφών σε βουλεύματα τα οποία αφορούν πτυχές του επαγγέλματος μας. Βασική αρχή του είναι να εκπροσωπεί και να εκφράζει όλα τα συναδελφικά φόρουμ και για τον σκοπό αυτό παρακαλώ άπαντες τους ιδιοκτήτες των, να δηλώσουν σύμφωνοι και να χαιρετήσουν την προσπάθεια.

 

Ιδιαίτερες “προσκλήσεις” δεν θα δοθούν (στους ιδιοκτήτες), αλλά θα ενημερωθούν και θα τους παρακαλέσω να αφιερώσουν χρόνο και τρόπο για την ενημέρωση των μελών τους για την ύπαρξη του παρόντος χώρου, όπως θεωρεί ο καθένας βέλτιστα.

 

Ο «σύλλογος» αυτός φιλοξενείται σε αυτόν τον ιστότοπο. Οι λόγοι επιλογής του παρόντος χώρου είναι:

 

- Η έλλειψη χρηματικών πόρων από μέρους μου για να ξεκινήσει κάτι καινούριο.

 

- Η ελεύθερη πρόσβαση.

Η εμπειρία των δύο τελευταίων ημερών με την κίνηση του Evan, μου έδειξε ότι πρέπει να δίδεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία-βούλευμα να είναι σε θέση να γνωρίζουν όλο το υπόβαθρο των συζητήσεων και να συμμετέχουν σε αυτές.

 

- Ο χώρος αυτός καλύπτει την πλειοψηφία των συμμετεχόντων συναδέλφων σε συναφή-συγγενικά φόρουμ, γι’αυτό και ξεκινά ως νέο υποφόρουμ και όχι στο κλειστό CMS section.

 

Διοικητικές επιτροπές, πρόεδροι, γραμματείς κτλ δεν θα υπάρχουν, εκτός αν οι συμμετέχοντες το ζητήσουν. Όποτε υπάρχει βούλευμα και τελική “απόφαση” ο καταλληλότερος (από άποψη τόπου, χρόνου και γιατί όχι, γνωριμιών) θα αναλαμβάνει να το παραδώσει-στείλει. Όποιος προτείνει/αναλάβει να συντάξει/συλλάβει την ιδέα για το βούλευμα, θα φαίνεται στο freepetition ως δημιουργός και συγγραφέας.

Αναφορές σε michanikos.gr κτλ δεν θα ήθελα να υπάρχουν (εκτός κι αν με επιχειρήματα αποδειχθεί η αναγκαιότητα της αναφοράς). Ο λόγος είναι πως θεωρώ οτι τέτοιες προσπάθειες δεν θα πρέπει να "χρωματίζονται" ούτε στο ελάχιστο από τίποτε και κανέναν. Όσο πιό αυθόρμητες δείχνουν, τόσο το καλύτερο.

 

Θα ήθελα να ακολουθήσουν προτάσεις.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Α.Χ.ΝΤ. (acnt)

 

 

* προσπαθώντας να μην "αποκλειστούν" όσοι δεν επιθυμούν επώνυμη εγγραφή σε φόρουμ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η δημιουργία του συλλόγου και όχι "συλλόγου" εντός εισαγωγικών έχει ήδη ξεκινήσει στο www.eMichanikos.gr που από την αρχή δημιουργήθηκε μ' αυτή την προοπτική.

Το όνομα δε αυτού είναι "Δίκτυο Μηχανικών".

Στην παρούσα φάση είμαστε στη διαδικασία σύνταξης του καταστατικού.

 

Με τη δημιουργία του η ιδιοκτησία του www.eMichanikos.gr θα μεταβιβαστεί στο σύλλογο.

 

Το www.eMichanikos.gr θα αποτελεί το "εργαλείο" του Συλλόγου.

Αντί να έχουμε ολιγομελές Διοικητικό Συμβούλιο και να συνδεριάζουμε σε μια αίθουσα ενός κτηρίου, θα αποφασίζουν όλοι μαζί δηλαδή η Γενική Σνέλευση και οι συνεδριάσεις θα λαμβάνουν χώρα διαδικτυακά.

Πού; Μα στο www.eMichanikos.gr γι αυτό είπα ότι θα είναι το "εργαλείο" του Συλλόγου.

Αυτό ήδη γίνεται από τώρα. Το www.eMichanikos.gr διοικείται από 40 περίπου μέλη του Φόρουμ με ψηφοφορίες όπου γίνονται για διάφορα θέματα.

 

Εσύ όμως acnt είπες ότι δεν πιστεύεις σ' αυτό!!!

Άλλαξες γνώμη;

 

Υ.Γ.1: για να κατοχυρώσεις ένα domain name (όνομα ιστοτόπου) για δυο χρόνια θέλεις περίπου 25€. Για να δημιουργήσεις ένα φόρουμ μπορείς να επιλέξεις μια τζάμπα πλατφόρμα όπως το SMF του gvarth (http://www.engineer-tools.gr) ή το αρχικό phpBB του παρόντος φόρουμ (το ξέχασες) ή αν θέλεις κάτι πιο καλό 160€ για να πάρεις το vBulletin (πλατφόρμα του παρόντος φόρουμ). Η φιλοξενία του eMichanikos.gr κοστίζει 3,5€ το μήνα. Νομίζω ότι καταρρίπτεται το πρώτο επιχείρημα σου περί κόστους.

 

Υ.Γ.2: Η πρόσβαση στο eMichanikos.gr είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΔΩΡΕΑΝ. Προϋπήθεση να εγγραφεί κάποιος είναι να δηλώσει το όνομα-επώνυμο-Αρ. μητρώου ΤΕΕ-τηλέφωνο.

Αναγκαίο αν θέλεις να κάνεις κάτι σοβαρό και ποιοτικό όπου κάθε εγγραφή θα είναι μοναδική και θα λειτουργεί η άμεση δημοκρατία.

 

Υ.Γ.3: τα όποια χαρτιά με συλλογές υπογραφών δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα εργαλείο στα χέρια μεμονωμένων μηχανικών και συλλόγων που θα τα προωθήσουν στα κατάλληλα πρόσωπα και θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες.

Δυστυχώς ως μεμονωμένα άτομα λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε και γι αυτό άλλωστε οργανωνόμαστε σε συλλόγους.

Θα μου πείτε υπάρχουν ήδη το ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, ΣΠΜΕ, ΣΑΠ κ.λπ. σύλλογοι. Η διαφορά του συλλόγου μας (Δίκτυο Μηχανικών) είναι ότι λειτουργεί η άμεση δημοκρατία και ο διαδικτυακός χαρακτήρας της. Έχει δώσει άλλο νόημα στη διαφάνεια και είναι έξω από κομματικά συμφέροντα.

 

Για να οργανωθούμε όμως σε πραγματικό σύλλογο δεν μπορούμε να το κάνουμε ανώνυμα με nick names "Χάρης", "acnt", "Engineer" κ.λπ. Αν θέλουμε να μας παίρνουν στα σοβαρά και να κάνουμε κάτι ουσιαστικό πρέπει να υπάρχει νομική υπόσταση και να είμαστε επώνυμοι.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ Χάρη για την παρέμβαση σου, έστω κι αν την κάνεις με αυτόν τον τρόπο, έστω κι αν πέφτεις τόσο που μπορείς και αμφισβητείς την πενία που βιώνω, στον βαθμό που την βιώνω. Λυπάμαι που δεν θες να βοηθήσεις ή να συμμετέχεις σε κάτι το ποίο δεν λαμβάνει χώρα στο emichanikos.gr.

 

YΓ. Κοίτα το κείμενο σου. Ο Χρωματισμός του emichanikos δεν είναι ενοχλητικός όταν επαναλαμβάνεται τόσες φορές;

Link to comment
Share on other sites

Με αφορμή τα λεγόμενα του erling τα οποία με εκφράζουν απόλυτα, τίθενται τα ακόλουθα βήματα-ερωτήματα τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν:

 

"Ο σύλλογος για να δημιουργηθεί έχει κάποια βήματα.

1. Πρέπει να υπάρχει ο λόγος δημιουργίας του.

2. Συντάσσεται καταστατικό με τους σκοπούς, τα μέσα επίτευξης των σκοπών, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, διαδικασία εγγραφής-διαγραφής, συνδρομές και πόρους, εκλογικές διαδικασίες, καθήκοντα προέδρου, α/προέδρου, γραμματέα και ταμία, δημιουργία ελεγκτικής επιτροπής και τέλος τήρηση βιβλίων.

3. Μαζεύονται υπογραφές και κατατίθεται αίτηση στο πρωτοδικείο.

4. Αρχίζει η εγγραφή μελών στον σύλλογο."

 

Περιμένω τις απόψεις σας.

Link to comment
Share on other sites

acnt είσαι λάθος τώρα! Από την μία λες δεν θες το michanikos.gr να περάσει στα χέρια ενός συλλόγου και από την άλλη πας να φτιάξεις έναν σύλλογο μέσα στο Michanikos.gr ίδιον με αυτόν που έφτιαξε πρώτος ο Χάρης!

 

Η μόνη σας διαφορά είναι ότι δεν θες να διοικεί το φόρουμ. Ωραία και πόσους συλλόγους θα έχουμε ρε παιδιά?!Έλεος...

 

Νομίζετε ότι έχουμε την e-όρεξη σας?!

 

Και σε αυτό που λέει ο Χάρης έχει απόλυτο δίκιο. Δηλαδή τι νομίζετε ότι θα καταφέρουμε τίποτα ανώνυμα?

 

Ο Χάρης τα λέει πολύ καλά και έχει φτιάξει ένα αξιοπρεπές site και έναν σύλλογο όπως ακριβώς τον περιγράφεις. Το μόνο στο οποίο διαφωνώ μαζί του είναι το ιδιοκτησιακό. Γιατί δεν γίνεσαι και εσύ και εκεί μέλος να τελειώνουμε (για τον σύλλογο μιλάω τώρα όχι να αφήσεις το φόρουμ εδώ)? Τι νόημα έχει η διάσπαση? Διαφωνείς σε κάτι με τα κείμενα του emichanikos.gr ?

Link to comment
Share on other sites

Έχει ένα point ο nik έτσι όπως το θέτει αλλά ο acnt είπε κάποιες σημαντικές διαφορές τις οποίες ίσως δεν πρόσεξε (μερικές από τις οποίες συμφωνώ) ,θα πω και εγώ λοιπον την προσωπική μου άποψη όπως συνήθως

 

Η προσωπικές μου σκέψεις περιλαμβάνουν μια κίνηση και όχι "σύλλογο"

Δεν θέλω άλλους προέδρους - ταμείες -διοικητικό συμβούλιο είμαι αρκετά μικρός και ήδη έχω βαρεθεί να επικοινωνούν μαζί μου για εκλογές και "συνεργασίες"

 

Είμαι στον σύλλογο της ειδικότητας μου - κάποιοι από εμας στους μελετητές ή στους κατασκευαστές ενδεχομένως , οι Χ στους δημόσιους υπάλληλους , πολλά από τα παραπάνω έχουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υπόσταση ,όλοι μας του πολυτεχνείου στο ΤΕΕ και των ΤΕΙ στην ΕΕΤΕΜ , των πολυτεχνείων είμαστε και στο τοπικό Τ.Ε.Ε

Να βάλω και τις κομματικές παρατάξεις του Τ.Ε.Ε ?

Ν.Δ ,ΠΑΣΟΚ ,αριστεροί , ελεύθεροι ,της εκπαίδευση , και πάει λέγοντας

 

Νομίζω αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω όλοι

 

 

Κατα την γνώμη μου τι μπορούν να κάνουν τα φορα και οι λοιπές τεχνικές σελίδες καλύτερα από όλα?

 

Μια διαδικτυακή κίνηση και όχι σύλλογο ,συμμετέχοντας όλα τα τεχνικά site πολυτεχνίτων /τεχνολόγων από τα πιο παλια όπως το monachos μέχρι τα πιο νεά όπως το emichanikos κλπ με κοινούς στόχους ανά περίοδο πχ Αποποινικοποίηση επαγγέλματος / Ευρωκώδικες κλπ και σηκώνοντας όλοι τα ίδια banners να τραβήξουν προσοχή και δημοσιότητα

 

Πιστεύω οτι μετά τον κάθε αντίστοιχο "θόρυβο" οτι και πολλές παρατάξεις

(διαβλέποντας αλλού αλλα΄δεν είναι αυτό το θέμα εδώ) θα σπεύσουν να πουν οτι συμφωνούνμε αυτά που θέτουμε

 

 

Αν δηλαδή είναι να γίνει κάτι μέσω διαδικτύου εγώ τείνω προς το παράδειγμα που έκαναν οι bloggers στο ατυχές περιστατικό της γνωστής Αμαλίας

(Δεν μέμφομαι παρόλα αυτά όσους έχουν διαφορετικη άποψη ,σε αυτό που διαφώνησα επανειλλημένα είναι στο αυτή η απόφαση να συνοδεύεται με κατηγορίες για κερδοσκοπία ,πώληση και μη δημοκρατική λειτουργία στο παρόν site και βέβαια με ένα ΙΔΙΟ φόρουμ με προσωπικα΄δεδομένα αλλα΄αυτή η συζήτηση έκλεισε)

 

 

Γιατί εδώ? Γιατί ο ZaXoYs ήταν παλιά s-mod εδώ μπορεί να πει κάποιος ,είναι μαι προσέγγιση

 

 

Εγω λέω ο μόνος λόγος να γίνει εδώ είναι γιατί το παρόν φόρουμ είναι ανοικτό και έχει ( λόγω του οτι είναι ΑΝΟΙΧΤΟ αλλά και της προσφοράς όλον σας και επειδή εδω συζητούνται από εριδες για επαγγελματικά δικαιώματα και ανέκδοτα μέχρι τεγίδες και φωτοβολταικά) την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από όλες τις αντίστοιχες σελίδες

 

Τα παραπάνω σκεπτικό μου επιβεβαιώνει και η κατηγορία συλλογικα όργανα που υπάρχει στο παρόν site πχ στην κατηγορία των τοπογράφων μηχανικών που προήλθε από προσπάθεια επικοινωνίας του

Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ).

με πολλούς συναδέλφους τοπογράφους αυτού εδώ του site

 

 

Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα , καλύτερα ένας κλειστός "πραγματικός" σύλλογος πχ με 1000 υπογραφές ή κάτι σαν κίνηση που περιγράφω εγώ και μετέχει σχεδόν όλος ο τεχνικός κόσμος με 5000 πχ υπογραφές

 

Ειλικρινά δεν ξέρω ,σας καταθέτω απλα΄την άποψη μου πως βλέπω τα παραπάνω

 

Υ.Γ Παρακαλώ να μην ξαναμπούμε στην αντιπαράθεση τι και πως είναι άλλα site ,το καναμε εκτεταμένως ακόμα και σε αυτό το θέμα ,επίσης να σημειώσω οτι κατα την γνώμη μου όλοι οι σύλλογοι λειτουργούν δημοκρατικά απλά ΕΜΕΙΣ δεν πάμε να ψηφίσουμε ,ας πηγαίναν πχ να ψηφίσουν όσοι έιναι εδώ στον Σ.Π.Μ.Ε και θα είχε τεθεί επιτακτικα΄το θέμα των ευρωκωδικων

 

Παιδιά δεν διεκδικώ το αλάθητο ,λέω απλώς πως βλέπω τον ρόλο του internet σε όλα αυτά για εμένα ο ρόλος του ΔΕΝ είναι να αντικαταστήσει τις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων αλλά αυτά που περιγράφω

Link to comment
Share on other sites

Η προσωπικές μου σκέψεις περιλαμβάνουν μια κίνηση και όχι "σύλλογο"....

Ειλικρινά δεν ξέρω ,σας καταθέτω απλα΄την άποψη μου πως βλέπω τα παραπάνω

 

5 χρόνια smod ήσουν, δεν μου δίνεις τα posts σου να τα διαβάσω που λένε αυτά τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε nik, ξαναλέω:

- "Σύλλογο" για συλλογή υπογραφών

- Εδώ για να μπαίνουν όλοι

- Εδώ για να βλέπουν όλοι πως προκύπτει ένα θέμα

- Οι υπογραφές είναι καθόλα επώνυμες

Link to comment
Share on other sites

Διαγραφή

 

*********************************************************

 

Είσαι ΠΑΛΙ εκτός θέματος. Μάθε ότι δεν είναι σωστό να χαλάς όλα τα θέματα! Αν έχεις απορίες για τον acnt ρώτα τον ίδιο με πμ.

 

Engineer

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.