Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επαγγελματικά δικαιώματα Μηχανικών δομικών έργων


mAnJazZ

Recommended Posts

Γνωρίζει καποιος ποιες μελέτες (σε μια Οικοδομική Άδεια) μπορει να υπογράψει ενας Πολιτικός Δομικών Έργων.Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γεια σας. Είμαι Πτυχιούχος Μηχανικός Δομικών Έργων και σκέφτομαι με τον καιρό να ανοίξω ένα τεχνικό γραφείο και έχω μερικές απορίες:

 

1) Μπορεί να μου πει κάποιος, αναλυτικά αν γίνεται, τα δικαιώματα που έχουμε σε σχέση με τους Διπλωματούχους Πολιτικούς Μηχανικούς ?

2) Υπάρχει κάποιος συνάδερφος που να έχει κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και με αυτό να τον έχει δεχτεί το Τ.Ε.Ε ως μέλος του? Αν ναι, που και ποιο?

Link to comment
Share on other sites

Για το 2) θα σου πω ότι και 5 διδακτορικά να έχεις δεν γίνεσαι δεκτός ως τακτικό μέλος στο ΤΕΕ. Εγγράφεσαι στο τμήμα τεχνικών επωνυμιών ώστε να μπορείς να πληρωθείς από άδειες αλλά και αυτό θα αλλάξει οσονούπω μετά το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

 

Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι μεγάλο μπέρδεμα. Κοίτα λίγο στο Άρθρο 1 παράγραφος 1 του ΠΔ 318/94 καθώς και στα αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ. Άλλες πολεοδομίες δέχονται σχεδόν τα πάντα (από οικοδομικά εννοείται) άλλες μόνο το κλασσικό διώροφο. Είναι σε ποιόν ελεγκτή θα πέσεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

@cna Έχεις μανία με τα διδακτορικά έτσι? χεχε!

Όπως και να έχει γενικά, δεν νομίζω ότι το ΤΕΕ και κανένα ΤΕΕ είναι σε θέση να αρνηθεί σε κάποιον που έχει διδακτορικό, την αναγνώριση της συνησφοράς του στην επιστήμη και τα ακαδημαϊκά του προσόντα. Δεν μπορεί να είναι τόσο τραγικοί οι άνθρωποι αυτοί.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα δικαστήρια.

 

Καλημέρα!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Προς ενημέρωση των πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ

 

Έχει σταλεί έγγραφο από το ΤΕΕ προς όλες τις πολεοδομίες τις χώρας να ελεγχθούν άδειες που έχουν υπογραφεί μόνο από πτυχιούχους ΤΕ

Όσοι από εσάς έχετε υπογράψει πολύ καλά έχετε κάνει, υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει συνάδελφο για υπογραφή πολυόροφου κτιρίου...Η απόφαση θα κοινοποιηθεί σύντομα...

Το ΤΕΕ ξέχασε να συμπεριλάβει τοπογράφους και Αρχιτέκτονες!!!!!

Για να συντονίσουμε τη δράση μας http://www.engineertech.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ ξέχασε να συμπεριλάβει τοπογράφους και Αρχιτέκτονες!!!!!

 

Οι Τοπογράφοι και οι Αρχιτέκτονες έχουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα και εφόσον δεν τα υπερβαίνουν πολύ καλά κάνουν και υπογράφουν και ασφαλώς πολύ καλά κάνουν και οι πολεοδομίες και δέχονται (όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση) τις μελέτες τους. Επειδή δε έχετε φάει τα λυσσακά σας ορισμένοι με τους ΑΤΜ, θα πω ότι σε περίπτωση συναδέλφισας ΑΤΜ, ζήτησαν συνυπογραφή από την πολεοδομία για τη μελέτη του ίδιου της του σπιτιού αν και αυτό ήταν "2όροφο" (για να τελειώνει και αυτό το παραμύθι με τα "2όροφα"-το μόνο κριτήριο είναι αν απαιτείται αντισεισμικός). Άρα όλα καλώς (θεωρητικά τουλάχιστον).

Το ερώτημα που έχω ξαναθέσει από όσο θυμάμαι και ουδέποτε πήρα απάντηση είναι: έχετε οι Τ.Ε. επαγγελματικά δικαιώματα; Αν ναι, τότε για ποιό λόγο αγωνίζεστε τόσα χρόνια; Αν όχι, τότε ασκείται καταχρηστικά το επάγγελμα όλα αυτά τα χρόνια και άρα καλώς δόθηκε η εντολή για τον έλεγχο στις πολεοδομίες. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

tpanag: το πρόβλημα είναι ότι και στα δύο ερωτήματα που θέτεις η απάντηση είναι ναι! Αφενός έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε το επάγγελμα της ειδικότητάς μας αφετέρου όμως δεν έχουμε σαφώς προσδιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το μπάχαλο. Λόγω της έλλειψης των σαφώς προσδιορισμένων ΕΔ βρέθηκε δικαστήριο το οποίο έκρινε την ορθή υπογραφή της μελέτης από συνάδελφο με βάση την τεχνική αρτιότητα αυτής. Αυτό νομίζω από μόνο του λέει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί...

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε με τους ΑΤΜ, ούτε με τους Αρχιτέκτονες.Το πρόβλημα είναι γιατί το ΤΕΕ ξεκινάει να ανοίξει τέτοιο μέτωπο με τους Μηχανικούς ΤΕ, χωρίς πρώτα να ελέγξει τα του οίκου του. Απ ΄την περιφέρεια τη δικιά μου όλοι οι ΑΤΜ & οι Αρχιτέκτονες υπογράφουν αντισεισμικό κανονισμό κατ΄υπέρβαση των συγκεκριμένων επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Αυτά μπορεί εύκολα το ΤΕΕ να τα ελέγξει απ΄τα αρχεία xml του κάθε έργου που κατατίθεται. Καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι γιατί αυτή η διαμάχη δεν ξέρουμε τι κατάληξη θα έχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.