Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διορθωτική πράξης εφαρμογής


zack

Recommended Posts

Γεια σας συναδερφοι!

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όσα θέματα εχετε αναρτήσει και με έχουν βοηθήσει!!

Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση γιατί έχω αναλάβει μία περίεργη κατάσταση!

Σε ένα τεμάχιο εμβαδού 4238.845τμ έγινε η πράξη εφαρμογής κ έμειναν στον ιδιοκτήτη ένα τεμάχιο 791.304τμ κ ένα 2573.224τμ. Απο τον ιδιοκτήτη μου ζητήθηκε να του μετρήσω και να κατατμήσω ένα κομμάτι απο τη δεύτερη ιδιοκτησία καθώς είχε κάνει ίδη κατάτμηση ένα κομμάτι 800τμ παλαιότερα. Η συγκεκριμένη κατάτμιση των 800τμ έγινε το 1998 και η πράξη είναι του 2001. Η συμβολαιογράφος μου είπε οτι για να μπορέσει να κάνει αυτό που θέλει πρέπει να γίνει διορθωτική στην πράξη εφαρμογής για το κοματι των 800τμ, κ μετά να κάνει οτι θελει στο τεμάχιο που μένει.

Το τοπογραφικό που συνοδεύει την προιγούμενη κατάτμιση δεν είναι σωστό, δλδ δεν έχει μετρηθεί απλώς έχουν τραβίξει κάποιες γραμμές κ το χωρίζουν (μάλλον το τοπογραφικό συνόδευε την άδεια οικοδομής για κτίσμα που υπάρχει στα 800τμ και έχει γίνει κ συσταση οριζοντίου οπου η υψηλή κυριότητα του κτίσματος κ των 800τμ περνάει στους δύο γιους η επικαρπεία παραμένει στον πατέρα καθώς και το υπόλοιπο τεμάχιο που μένει). Ο χωρισμός που έχει γίνει δεν γίνεται να εφαρμοστεί στην πράξη γιατί δεν έχει καμια σχέση με την πραγματική κατάσταση.

Οταν εγω χώρισα το τεμάχιο που μένει (αφου φύγαν τα 800) τα όρια μου τα έδειξε ο ιδιοκτήτης και ουσιαστικά τα έβαλα έτσι ωστε να βγαίνει το ένα τεμαχιο 800τμ.

Τι πρέπει να κάνω για να γίμει η διορθωτική?

τα όρια δεν μπορούν να μπουν έτσι όπως λέει το συμβόλαιο κ το προιγούμενο τοπογραφικό.

Επίσης οι πίνακες αλάζουν τελείως? Πώς?

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός ότι θέλεται ρωτήστε με!

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Η πράξη εφαρμογής έχει κυρωθεί?

Στους πίνακες της πράξης πως φαίνεται και το οικόπεδο των 800 και το υπολοιπο? ως συνεχή και εννιαία έκταση ή ως δύο διακριτά ανεξάρτητα οικόπεδα?? Επίσης στη περίπτωση που είναι 2 οικόπεδα τι αναφέρεται στους πίνακες ως ιδιοκτήτης?

Επίσης ποιός ήταν ιδιοκτήτης στις 10-3-82?

Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες και τα λέμε.

Link to comment
Share on other sites

Η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πότε έγινε?

Ναι πρέπει να γίνει διορθωτική.

Να καταχωρηθούν στους πίνακες, οι νέοι ιδιοκτήτες να αλλάξουν οι εισφορές γη και χρήμα στην εσφαλμένη συνολική έκταση, να υπολογιστούν οι εισφορές σε γη και χρήμα στο 800αρι.

Έχεις δουλειά μπροστά σου.... ξεκίνα...

Link to comment
Share on other sites

Απο όσο κατάλαβα απο αυτά που διάβασα πρέπει να γίνει η διορθωτική στους πινακες κ επειδή δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα σύνορα του συμβολαίου πρέπεινα επισημάνω οτι μετά την διορθωτική θα γίνει επανακαθορισμός των ορίων.

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, θα κάνεις την διορθωτική, προσκομίζοντας το αρχικό συμβόλαιο και το συμβόλαιο της κατάτμησης, και κατόπιν συννενόησης και με τον υπάλληλο της πολεοδομίας και αφού του εξηγήσεις την κατάσταση θα έλεγα εγώ, οριστικοποιούνται τα σχήματα των τελικών οικοπέδων και τα εμβαδά τους αφαιρουμένων των σωστών εισφορών. Δεν είναι νομίζω τόσο πολύπλοκο όσο φαίνεται τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απαραίτητο να γίνει "επανακαθορισμός ορίων". Στο τοπογραφικό που θα συνάψεις θα βάλεις τα όρια όπως τα καθόρισες ωστε να σου βγαίνει το 800αρι.

Link to comment
Share on other sites

Μετά τον υπολογισμό των νέων εισφορών θα πρέπει να γίνει επανακαθορισμός των τελικών ιδιοκτησιών μετά από δική σου πρόταση σε νέο διάγραμμα. Φρόντισε να είσαι δίκαιος...

Link to comment
Share on other sites

Sigio : έχω μια μικρή ενσταση... η πρόταση για την δεσμευση εισφοράς γής ΔΕΝ θα γίνει από τον εν λόγω μηχανικό, αλλά σε συνεργασία με την επιβλέπουσα υπηρεσία, δλδ την πολεοδομία. Αν έχει γίνει πρόβλεψη για την εισφορά ... τότε οφείλει να τη σεβαστεί και να την τροποποιήσει τόσο όσο θα έχει τις ελάχιστες επιδράσεις στην ήδη κυρωμένη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ...απλά αναφέρομαι στα όρια των τελικών ιδιοκτησιών αφού σε κάποιες περιπτώσεις το σχήμα και η θέση της τελικής ιδιοκτησίας καθορίζει και την εμπορική της αξία. Είναι επίσης περιπτώσεις που μεταβάλλοντας τα παραπάνω στοιχεία μειώνεις την αξία μίας όμορης ιδιοκτησίας. Εκεί είναι που κάποιος πρέπει να είναι δίκαιος!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.