Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπόδειξη ορίων από ιδιοκτήτη


a.k.topo

Recommended Posts

'Ισως η ερώτηση να σας φανεί λίγο ανόητη αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσετε ακόμα μια φορά και γι'αυτό σας ευχαριστώ εκ'των προτέρων.Θα ήθελα να μου εξηγήσετε την διαδικασία δημιούργίας ενός τοπογραφικού με την υπόδειξη των ορίων από τον ιδιοκτήτη.Πότε και πως γίνετε αυτό?'Ενα τοπογραφικό διάγραμμα απαιτεί μεγάλη ακρίβεια πως μπορούμε να στηριχθούμε στην κατα προσέγγιση υπόδειξη του όποιου ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να γνωρίζεις κατ'αρχήν το ιστορικό του γεωτεμαχίου. Καθώς όπως σαν ΑΤΜ ξέρεις καλύτερα από εμένα , υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν μπορείς να πας με την υπόδειξη του ιδιοκτήτη.

 

Τώρα αν είναι ένα χωράφι "χύμα" τελείως με συμβόλαια χωρίς τοπογραφικά του τύπου " 3 στρέμματα πλέον ή έλατον ή όσο είναι" πας με αυτά που σου λέει ο ίδιοκτήτης , τι άλλο να κάνεις ?

 

Κι αν τα όρια υποδεικνύονται με την τοπογραφική ορολογία "όπως πάει το οργωμένο" , "βάλτο κάπου εδώ" , "στην ευθεία" (ποιά από όλες ??) η μεγάλη ακρίβεια αποκτά μια μεταφυσική διάσταση .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε avgoust ευχαρίστώ για την απάντηση.Θα ήθελα όμως να επικεντρωθούμε στις περιπτώσεις που ανέφερες παραπάνω όπου τα ακριβή όρια δεν μπορούν να προκύψουν από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει,τότε αναλαμβάνουμε την συνταξη του τοπογραφικού στηριζόμενοι απλά στην υπόδειξη του ιδιοκτήτη(και φυσίκα καλο είναι και των ιδιοκτητών και των ομορων γηπέδων) ή καλύτερα δεν αναλαμβάνουμε την δουλειά.Δηλαδή βάζοντας τον ιδιοκτήτη να μας υπογράψει ότι τα ορια είναι αυτά που μας υπέδειξε αυτός ,είμαστε σωστοί και μπορούμε να βάλουμε την σφραγίδα μας άφοβα?

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασες το " βάλτο εκεί ώστε να βγαίνει ... ( ο καθένας συμπληρώνει οσο θέλει)..." συνάδελφε :P

Link to comment
Share on other sites

a.k.topo σε αυτές τις περιπτώσεις κάνω αυτό που είπες. Δέχομαι την υπόδειξη των ορίων και βάζω μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για την υπόδειξη των ορίων πάνω στο τοπογραφικό την οποία υπογράφει και σε αυτά που του δίνω και σε ένα ακόμα που κρατάω για εμένα.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά στα τοπογραφικά ΔΕΝ βεβαιώνουμε ιδιοκτησίες , αλλά μήκη , υψόμετρα και εμβαδά .

Τα όρια υποδεικνύονται υπό των ιδιοκτητών .

Οι αρτιότητες κλπ προκύπτουν βάσει αυτών των ορίων .

 

Ιδιοκτησιακό έλεγχο κάνουν οι δικηγόροι και τα δικαστήρια .

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν ασχολούμαι με Τοπογραφικά, η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης υπόδειξης ορίων από τον ιδιοκτήτη αφαιρεί όλες τις ευθύνες σχετικά με την αποτύπωση από το Μηχανικό?

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή στην περίπτωση που http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11776 αν υπήρχε στο τοπογραφικό υπογραφή του ιδιοκτήτη για τα όρια ο μηχανικός δεν θα είχε ευθύνη;

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από αυτά που αναφέρονται παραπάνω μην ξεχνάμε ότι τουλάχιστον για έκδοση αδειών η υπεύθυνη δήλωση αναφέρει " τα όρια υποδείχθηκαν από τον ιδιοκτήτη και έχουν υλοποιηθεί ορθά

Επομένως αν τα όρια δεν είναι υλοποιημένα τότε η παραπάνω δήλωση είναι τουλάχιστον λανθασμένη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.