Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόδειξη ορίων από ιδιοκτήτη


Recommended Posts

Εχω κ εγω αυτη τη φορα διλημμα....

 

κατατμηση του 1960, τεραστιο ιδιωτικο ρυμοτομικο, όλα τα γήπεδα έχουν πρόσωπο 12 μέτρα σε ιδιωτικές οδούς. Για το γηπεδο αυτο εγινε αποδοχη κληρονομιας στη θεση οπως οριζεται απο την περιφραξη του, το 2010.

 

Σε συγκριση με το τοπογραφικο της κατατμησης, ολα τα γηπεδα της σειρας εχουν μετατοπιστει κατα 6 μετρα παράλληλα προς το πρόσωπό τους. Εγω σε ποια θεση προτείνετε να "αποτυπωσω" το γηπεδο, σε αυτη του συμβολαιου η σε αυτη της πραγματικης καταστασης? υπ οψιν οτι

 

0. Παρα τη μετατοπιση των γηπεδων, δεν εχουν αλλαξει οι διαστασεις τους ουτε οι επιφανειες τους όπως περιγράφονται στα συμβόλαια.

1. Τα ομορα εχουν αυθαιρετα κτισματα

2. Καλουμαι να αποτυπωσω σε εγσα

3. Ολοι οι ιδιοκτητητες της σειρας των γηπεδων γνωριζουν για τη μετατοπιση σε σχεση με τα συμβολαια των κατατμησεων

4. Η αποδοχη κληρονομιας το 2010 εγινε στην πραγματικη θεση του γηπεδου κ οχι συμφωνα με το συμβολαιο της κατατμησης.

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να αποτυπώσεις και να δείξεις την πραγματική κατάσταση και να αναφέρεις σε υπόμνημα το πρόβλημα που διαπίστωσες και αφορά τη μετατόπιση αλλά και το γεγονός ότι στην ουσία δεν έχουν τροποποιηθεί τα γεωμετρικά στοιχεία κάθε ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

[email protected]

Προφανώς τις πραγματικές συντεταγμένες.

 

Αν κατάλαβα καλά η κατάτμηση του 1960 ειναι σε ΗΑΤΤ (για να λες μετατόπιση 6 μ....)

Γραφείς τις πραγματικές συντ ΕΓΣΑ87 και τις αντίστοιχες της κατάτμησεις ως έχουν ή γράφεις μόνο τις πραγματικές.

 

Γενικά τι κάνω σε παρόμοιες περιπτώσεις:

 

Αν πρόκειται για ΗΑΤΤ "νέου τύπου", βάζω και τα δύο πινακάκια δηλώνοντας ότι οι τιμές ΕΓΣΑ87 προέκυψαν από μετατροπή με βάση τους συντελεστές ΟΚΧΕ (+- 10 cm...). Εκτός και έχω δουλέψει αρκετά στην περιοχή,σημειώνω ότι προέκυψαν πχ με τοπικό μετασχηματισμό ομοιότητας.

 

Αν πρόκειται για ΗΑΤΤ "παλαιού τύπου" ή Τοπικές, βάζω τις πραγματικές (ΕΓΣΑ87) και δίπλα τις αντίστοιχες χωρίς να αναφέρω τίποτα άλλο.

 

Αν άλλοι συνάδελφοι κάνουν κάτι διαφορετικό ας ενημερώσουν (με ενδιαφέρει κι εμένα)

 

 

nisorvani

Πολύ απλά δεν δίνεις το Τ.Δ. και του λες "έλα να μου τα δείξεις".

Αν υπάρχει διανομή αλλάζουν λίγο τα πράγματα με βάση το πόσο παλιά ειναι

Link to comment
Share on other sites

GiorgosKal

σε ευχαριστώ για την απάντηση,

απλά τα πράγματα είναι αρκετα περίπλοκα γιατί το αγροτεμάχιο είναι στην Αργολίδα, εγώ και ο ιδιοκτήτης στην Αθήνα, και το ακίνητο ανηκε στον πατέρα, ο οποίος πέθανε, και ο γιος δεν το έχει δει ποτέ!!!! Τα δε όρια, επειδή ακριβώς δεν έχει πάει ποτέ κανένας εκεί, κάπου υπάρχουν μερικοί τσιμεντόλιθοι, αλλά δυστυχώς από ενα σημείο και έπειτα χάνονται.....

έχω το τοπογραφικό της διανομής του 1961 το οποίο είναι τραγικό... π.χ. έχει πλευρά 13,00μx20,00μ και λέει ότι εμβαδό είναι 220τμ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο συμβόλαιο περιγράφεται το ίδιο ακριβώς αγροτεμάχιο με πλευρές 12,80x21,00 το οποίο δίνει εμβαδό 270 τ.μ. Άλλα αντί άλλων!!!! Ασυμφωνία παντού!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Σε οικισμο <2000κατ σε οικοπεδο με διωροφη οικοδομη κ αποθηκη με αδειες στα μεσα 90ς  απεβιωσε ο ιδιοκτητης ,οι κληρονομοι ειναι διεσπαρμενοι στους 4 οριζοντες  και  καποιος δικηγορος μου ανεθεσε την συνταξη τοπογραφικου διαγραμματος. η κατασταση τωρα και τα της αδειας απεχουν  . Ποιος ιδιοκτητης μου υπεδειξε τα ορια (εκτος απ τον κανενα)? 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά υπόδειξη ορίων από τον ιδιοκτήτη γίνεται μόνο σε περιοχές που δεν υπάγονται σε καθεστώς εποικιστικής γης,(διανομές αναδασμούς κτλ.) εφαρμογής σχεδίου πόλεως κλπ.  Αν όμως η ιδιοκτησία που πρόκειται να μετρήσεις δεν έχει υφιστάμενα όρια και δεν έχεις κανένα άλλο στοιχείο όπως συμβόλαια, παλιά τροπογραφικά κτλ.)  τότε πως θα αναλάβεις την ευθύνη ενός τοπογραφικού....? Εχεις όμως όπως λες άδειες ....

Σημείωση: Σε περίπτωση τοπογραφικού για άδεια τα όρια υποδεικνύονται από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος και κάνει την ανάλογη υπεύθυνη δήλωση κατά τον νόμο. 

Link to comment
Share on other sites

Κατοπιν εντολης του σχετικου δικηγορου  ανελαβα την αποτυπωση    οπου ορια <<περιφραξη>> υπαρχουν αλλα οπως προανεφερα το τοπογραφικο της αδειας  και η τωρινη κατασταση δεν ειναι και πολυ κοντα  η καλυτερα οσο κοντα θαπρεπε .Ειναι το οικοπεδο σε εντος οικισμου <2000 κατοικων  και τα ορια του οικοπεδου φαινονται προφανη .Αναμενω και συμβολαια  .Τελικα ποιος θα μπορουσε να υποδειξει τα ορια  ειναι το ερωτημα στην περιπτωση αυτη 

Link to comment
Share on other sites

δες τους τιτλους κτησης  ..και τι τοπογραφικο υπαρχει εκει...

 

...ισως χρειαστει να δεις και τους τιτλους των διπλανων...[θα σε βοηθησει ο δικηγορος που σου ανεθεσε την αποτυπωση] ή τις τυχον αδειές τους..

 

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.