Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή φόρου εισοδήματος


Recommended Posts

Αν είναι ποτέ δυνατόν Απρίλη του 2011 να συζητάμε ακόμα για την επιστροφή του 2010... Εγώ αν με είχαν καθυστερήσει τόσο θα είχα φτάσει στο ...Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που λέει ο λόγος... Τον Αύγουστο του 2010 την πήρα και τη θεωρώ αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση. Σας περισσεύουν φαίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται πως δε μας περισσεύουν, αλλά διαβάζοντας άρθρα σαν και αυτό

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=374201

 

απογοητεύομαι και θεωρώ ότι πηγαίνοντας από την εφορία μάλλον θα χάσω πολύτιμο χρόνο, παρά θα κερδίσω κάτι...

Link to comment
Share on other sites

Κάθε άλλο...πηγαίνοντας στην εφορία θα βρεις ακριβώς που έχει κολλήσει η υπόθεση σου και θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις γρηγορότερα. Στο γράφω εγώ που με την σκέψη της επίσκεψης σε μια εφορία..δεν αισθάνομαι καλά. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να δεις φως. Εγώ πάντα πηγαίνω με αρνητική προδιάθεση και φεύγοντας αναρωτιέμαι γιατί το καθυστέρησα αφού ήταν τόσο απλό. Αύριο μάλιστα μπορεί να είναι μια καλή ημέρα (αν δεν έχει άδεια ο υπάλληλος που χειρίζεται την υπόθεση σου) διότι μάλλον οι εφορίες δεν θα έχουν πολύ κόσμο.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τους δισταγμούς σας... Σας χρωστάνε, παράτυπα και παράνομα δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και τους φοβάστε κιόλας...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ αλλά το θέμα είναι πάντα ότι υπάρχει αρνητική ψυχολογία όταν πηγαίνεις στην εφορία. Εϊναι και άλλοι παράγοντες...το γενικότερο περιβάλλον, οι ουρές, οι διαπληκτισμοί. Ολα αυτά ομως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν από το να πηγαίνουμε στην εφορία όταν έχουμε να διεκδικήσουμε κάτι. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό δεν θα πηγαίναμε ούτε στις πολεοδομίες, ούτε σε άλλες υπηρεσίες. Πηγαίνουμε και διεκδικούμε. Και μάλλον στην περίπτωση του φίλου αν περιμένει να λυθεί μόνο του το πρόβλημα θα αργήσει πολύ - το ίδιο είχα πάθει και εγώ άλλωστε-. Μόνο μια επίσκεψη θα λύσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Οι εφορίες είναι άδειες από τον περασμένο Δεκέμβρη. Με το που τελείωσε η προθεσμία της "περαίωσης" και η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, κίνηση έχει μόνο το μητρώο για τους κλειδάριθμους. Τα υπόλοιπα τμήματα, ειδικά και μετά το (πρακτικό) τέλος της ιστορίας με του ημιυπαίθριους που δημιουργούσε μια σχετική κίνηση για παράβολα και ΦΕΜ, κυριολεκτικά βαράνε μύγες και ας έχει απομείνει το 1/3 των υπαλλήλων.

Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι πραγματικά φοβούνται μην τυχόν και τους τσακώσει η έφορος στην πόρτα και τους πει "για φέρε τα βιβλία σου για έλεγχο". Αστεία πράγματα είναι βέβαια αυτά. :mrgreen:

Θα ξαναπώ ότι όταν πήγα εγώ να ρωτήσω, σαν βρεγμένες γάτες άφησαν ό,τι έκαναν για να ψάξουν τι έχει γίνει με το θέμα μου. Και ήταν μόνο τέλος Ιουλίου τότε και δεν ήταν και δική τους ευθύνη όπως αποδείχτηκε, καθώς είχε φύγει ήδη η εντολή στο ΚΕΠΥΟ για να πιστωθεί ο λογαριασμός μου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια να κανω μια ερωτηση και εγω...

Εκανα φετος εναρξη, ειμαι νεος συναδελφος και απ'οτι διαβασα για τα επομενα 3 χρονια το αφορολογητο μου οριζεται στις 30.000 ευρω.

Αυτο σημαινει οτι αν δηλωνω εισοδημα μεχρι 30.000 θα παιρνω ολη την παρακρατηση πισω η δεν ειναι απαραιτητο αυτο;;

Και επισης το αφορολογητο αυτο σχετιζεται με την συγκεντρωση αποδειξεων η και 0 ευρω αποδειξεις να μαζεψω, αν ειμαι κατω απο τις 30.000 παλι δε θα φορολογηθω;

Link to comment
Share on other sites

Τι δεν είναι απαραίτητο ? Να υποβληθεί φορολογική δήλωση ? Να σας επιστραφεί η όποια παρακράτηση φόρου εισοδήματος σας έγινε ?

Link to comment
Share on other sites

οχι φορολογικη δηλωση θα πρεπει να υποβαλλω.αυτο που ρωταω ειναι αν θα πρεπει να μου επιστραφει το συνολο του φορου παρακρατησης πισω-αν οντως δεν ξεπερασω τις 30.000- και τι ακριβως γινεται με το θεμα των αποδειξεων στην περιπτωση αυτη

Link to comment
Share on other sites

Για το ύψος των αποδείξεων γράψαμε (εγώ και άλλοι) παραπάνω.

Αν από την δήλωση έχεις πιστωτικό υπόλοιπο (δηλ. ποσό για επιστροφή) και αν έχεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αν δεν χρωστά στο δημόσιο ... θα πάρεις την επιστροφή σου (στον κατάλληλο χρόνο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.