Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιστροφή φόρου εισοδήματος


maestro

Recommended Posts

Υπάρχει κάπου γραμμένο αυτό (σε ΠΟΛ, κατι άλλο), γιατι αυριο το πρωί κατα πάσα πιθανότητα θα πάω να τσακωθώσε ΔΟυ για αυτό το θέμα

 

(απάντηση υπαλλήλου: υπάρχει ΠΟΛ που λέει πως πρέπει να αναγράφεται, αλλά δεν την εχω!)

 

 

Θα το βρεις στο νόμο 2238/1994 , άρθρο 83.

 

(Το αστείο είναι ότι παρόμοιες δικαιολογίες λένε και σε εμένα..)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κΑΤΑΡΧΗΝ ευχαριστώ.

 

Εξαχνα να δω αν υπάρχει κατι πιο συγκεκριμενο, αναφορικά με την απαίτηση του υπαλληλου της ΔΟΥ να αναγράφεται πάνω στην βεβαίωση το διπλότυπο είσπραξης.

 

Καταλαβαίνω την λογική του αρθρου (πως ο υποχρεος παρακρατησης αν κανει ψευδή δήλωση εχει τις ταδε συνέπειες), απλά επειδή εχω να κάνω με Γκάου, πριν τσακωθώ θα ηθελα και ενα εγγραφο-κατι, να του το ρίψω στην μούρη, να το βουτηξω στον καφέ του και να του το δώσω να το φάει!!!

Link to comment
Share on other sites

Tι πιο συγκεκριμένο. Υπάρχει ο νόμος , ο οποίος περιγράφει το περιεχόμενο της σχετικής βεβαιώσεως. Ιδιαίτερος τύπος για την βεβαίωση αυτή δεν υπάρχει. Αν αναγράφονται σε αυτή τα απαιτούμενα (και περιγραφόμενα) από το υπόψιν άρθρο 83, όλα τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες. (αυτά για την ψευδή βεβαίωση κλπ είναι αδιάφορα για εσένα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η ΔΟΥ μπορεί να το ελέγξει αλλά πρόκειται για δύο διαφορετικές διαδικασίες δηλ. η επιστροφή επιστροφή και ο έλεγχος έλεγχος).

 

Αυτό για την εξάμηνη προθεσμία ισχύει. Αν παρέλθει το εξάμηνο μπορείτε να διεκδικήσετε τόκους καθυστέρησης, ενώ αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τον υπάλληλο.

Link to comment
Share on other sites

φρέσκα κουλούρια:

 

Βρήκα ποιαι ειαι η ΠΟΛ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως στηριζε την απαντηση του ο υπάλληλος αναφρικά με την υποχρέωση αναγραφης στην βεβαιωση παρακρατησης των διπλότυπων πληρωμής:

 

ΠΟΛ 1147/2010

Άρθρο 6, παρ.13

Τέλος, σημειώνεται ότι εφόσον για περαιωθείσες χρήσεις εκκρεμούν αιτήματα επιστροφής φόρου εισοδήματος, η επιστροφή διενεργείται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. βάσει των στοιχείων του οικείου φακέλου( π.χ. εάν το αιτούμενο προς επιστροφή ποσό προκύπτει από παρακράτηση φόρου εισοδήματος ερευνάται εάν με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έχουν υποβληθεί και οι σχετικές βεβαιώσεις παρακράτησης). Ειδικά στις περιπτώσεις που η αιτούμενη επιστροφή οφείλεται σε παρακράτηση φόρου, εφόσον οι σχετικές βεβαιώσεις παρακράτησης αφορούν ποσά παρακρατηθέντος φόρου πάνω από 1.000 ευρώ ανά βεβαίωση, αποστέλλεται έγγραφο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παρακρατήσαντος το φόρο προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απόδοσή του από αυτόν.

 

 

ΚΟινώς, καμία σχέση!!!!!!!!!!! Γιατί είπε ο ασχετος πως επειδη η παρακράτηση ειναι ανωτων 1.000, υπάρχει ΠΟΛ.

 

Σημερα βεβαια θα πάρω από την εταιρείατην σχετική βεβαίωση, αλλά ενα μπινελικάκι θα το ακούσει :smile::mrgreen:

 

Δεν ειναι δυνατόν ο καθένας να ζητάει οτι θέλει!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

κανονικα σημερα συμφωνα με το εκκαθαριστικο θα επρεπε να μου κατατεθουν 1.100 ευρω επιστροφη αλλα...τζιφος.γνωριζει κανεις τιποτα η εχει συμβει και σε κανεναν αλλον καθυστερηση;;ο λογαριασμος δεν ειναι λαθος εκτος και αν εχει γινει καποιο λαθος απο την πλευρα τους

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή στο email της απάτης

 

Από … τους παραλήπτες του συγκεκριμένου mail ζητούν τα προσωπικά του στοιχεία ώστε να του καταθέσουν την “επιστροφή φόρου”. Προσοχή μην απαντήσετε. Την εποχή που εκκαθαρίζονται οι φορολογικές μας δηλώσεις επέλεξαν αετονύχηδες για να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες. Έφτιαξαν μια φόρμα με το λογότυπο του TAXIS με την οποια καλούν τα υποψήφια θύματά τους να συμπληρώσουν άκρως εμπιστευτικά και προσωπικά στοιχεία όπως μεταξύ άλλων: τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης και το ΙΒΑΝ, αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τον CVV που είναι τα 3 τελευταία ψηφία της κάρτας.

 

Εάν λάβετε αυτό το e-mail διαγράψτε το αμέσως.

 

 

http://techit.gr/2011/06/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-email-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82/

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδια μεγαλυτερη αλητεια δεν εχει συμβει!Ειμαστε χρεωκοπημενοι και δεν μας το λενε!Απο εφορια της επαρχιας αρχισαν τις δικαιολογιες του τυπου εχουμε στειλει τα χαρτια για ελεγχο στην Αθηνα λογω ελλειψης προσωπικου και κατι τετοια κουλα!Ειναι τοσο δυσκολο να δουν οτι η επιστροφη προκυπτει απο την παρακρατηση στο ΔΠΥ???Δηλαδη ολοι σε αυτη την χωρα πρεπει να ειμαστε κλεφτες???Οι κλεφτες ειναι αλλου αλλα δεν θελουν να τους βρουνε!ΝΤΡΟΠΗ!ΓΑΠ οι ωρες σου ειναι λιγες!

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα προς κάποιον ο οποίος έχει ήδη ελεγθεί λόγω επιστροφής πάνω από 1500 ευρώ. Πρέπει στον έλεγχο να πάμε και τις αποδείξεις για το αφορολόγητο σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου SOTHRIS σε προηγούμενο post. Τα τιμολόγια των εξόδων μας που μπαίνουν στον κωδικό 546 του Ε3; Πρέπει να τα προσκομίσουμε και αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.