Μετάβαση στο περιεχόμενο

CFD FLUENT


quetzalcoat

Recommended Posts

Καλησπερα,

Εχω μια απορια στο fluent οσον αφορα την προσομοιωση ροης μεσα σε σωληνα. Το σχεδιο του σωληνα το εχω κανει σε 2-D, δηλαδη εχω σχεδιασει ενα ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο.

Το προβλημα μου ειναι οτι προκειμενου να μου υπολογισει το προγραμμα την ροη μαζας, θεωρει το δισδιαστατο σχεδιο ως πλακα παχους 1m. Αυτο το παχος υπαρχει τροπος να το αλλαξω?

Link to comment
Share on other sites

Οι διαστασεις των μοντελων αλλαζουν μεσα απο το Fluent....δυστυχως δεν το εχω μπροστα μου τωρα για να σε καθοδηγησω με ακριβεια... οταν μπεις στο προγραμμα πατας το link μετα το file και σου βγαζει τον καταρακτη και πας καπου προς το τελος μετα ή πριν το units και αναφερει κατι για διαστασεις...

αν δεν το βρεις πες μου, και μολις το εχω μπροστα μου θα σε κατατοπισω με ακριβεια...

Link to comment
Share on other sites

αυτο που λες ειναι αλλο. ειναι για να ορισεις τις διαστασεις του grid. επειδη στο σχεδιαστικο προγραμμα δεν βαζεις σε τι μοναδες το εχεις σχεδιασει (m,cm..) αυτο το κανεις απο την επιλογη που λες εσυ. εγω αλλο εννοω, λεω για την τριτη διασταση σε δισδιαστατο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η λύση στο πρόβλημα σου είναι η αλλάγη του συστήματος αναφοράς του υπολογιστικού σου πεδίου (grid). Το πρόβλημα που θέλεις να λύσεις είναι 2Δ αξονοσυμμετρικό και όχι απλά 2Δ. Η πρώτη βασική αλλάγη που θα κάνεις είναι να λύσεις για ένα επίπεδο - φέτα που ορίζεται από τον κεντρικό αξονα του σωλήνα έως το πλευρικό του τοίχωμα. Δηλαδή θα επιλεξέξεις από το μενού σου τα εξής Define-models-solver-axisymmetric. Με την προυπόθεση οτι έχεις ήδη δημιουργήσει αντίστοιχα το πλέγμα σου στον προεπεξεργαστή γεωμετρίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.