Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φορολογία μηχανικών με δελτίο παροχής


basilis2

Recommended Posts

http://www.fle.gr/forologika/snomoi/-2002/kbs.htm

 

Άρθρο 18 παρ.2 του ΚΒΣ. Από όσο διαβάζω μάλιστα ισχύει για το καθαρό ποσό και όχι για το συνολικό με ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 18 - Τρόπος ενημέρωσης των βιβλίων και έκδοσης των στοιχείων

 

2. Κάθε εγγραφή στα βιβλία, που αφορά συναλλαγή ή άλλη πράξη του υπόχρεου, πρέπει να στηρίζεται σε στοιχεία που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα αυτού ή σε δημόσια έγγραφα ή σε άλλα πρόσφορα αποδεικτικά στοιχεία.

Ειδικά για την απόδειξη της συναλλαγής από το λήπτη φορολογικού στοιχείου που αφορά αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας 15.000 ευρώ και άνω απαιτείται η τμηματική ή ολική εξόφληση να γίνεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με δίγραμμη επιταγή.

........

 

αυτό με την επιταγή το κατάλαβα

αυτό με το συμφωνητικό δεν κατάλαβα από που το συμπεραίνουμε

 

μια ασάφεια βλέπω να γράφει :

Κάθε εγγραφή στα βιβλία, που αφορά συναλλαγή ή άλλη πράξη του υπόχρεου, πρέπει να στηρίζεται σε στοιχεία που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα αυτού ή σε δημόσια έγγραφα ή σε άλλα πρόσφορα αποδεικτικά στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το θέμα, έχω να ρωτήσω και γω κάτι.

Είμαι σε μια εταιρεία ως "εξαρτημένη εργασία" με ΑΠΥ και παράλληλα διατηρώ και δικό μου γραφείο εκτός. Δεν έχω υπογράψει κάποιο συμφωνητικό, όμως έχω συμφωνήσει να κόβω στην εταιρεία 3-4 ΑΠΥ το χρόνο (σχεδόν πάντα κάτω από 6.000€). Παράλληλα βέβαια κόβω αν προκύψει και άλλες ΑΠΥ σε πελάτες εκτός εταιρείας. Αυτό θεωρητικά ή πρακτικά θεωρείται παράνομο? και αν ναι, τι πρέπει να κάνω εγώ για να κατοχυρωθώ νομικά και να μη με κυνηγάνε για πρόστιμα κλπ?

Link to comment
Share on other sites

δεν κανεις κατι παρανομο φιλε.

υπηρεσιες προσφερεις

δεν υπαρχει δεσμευση να παρεχεις μονο σε 1 εταιρια

στην ουσια δουλευεις ως εξωτερικος συνεργατης σε πολλες εταιριες

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας...

Για το διαταύτα, τι θα με συμβουλεύατε να κάνω για να μπορέσω να πάρω την επιστροφή χωρίς να με εντάξουν σε "έσοδα -έξοδα"?

 

Νομίζω ότι η ετεροχρονισμένη σύμβαση (έστω και με πρόστιμο) ίσως είναι η καλύτερη λύση για την υπάρχουσα κατάσταση (?)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Έχω νέα από την υπόθεση...

 

Αφού πήγα στην εφορεία και έδειξα κάποιες συμβάσεις έργου, στις οποίες υπήρχαν καταγεγραμμένα κάποια τεχνικά έργα, η απάντηση του έφορου ήταν η ακόλουθη:

 

Δεν μπορείτε να φορολογηθείτε με συντελεστή, γιατί οι μελέτες που έχετε γράψει στην Σύμβαση δεν είναι μελέτες που περνάνε από Δημόσιες Υπηρεσίες (πχ πολεοδομία, κλπ) και ως εκ τούτου θα πρέπει να κάνετε επανυποβολή φορολογικής δήλωσης για να μπείτε στην κατηγορία υπολογισμού του φόρου με "έσπδα-έξοδα". Όταν αντέδρασα και είπα ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών μελέτες, η απάντησή του ήταν ότι θα κάνει ερώτηση στο Υπουργείο και θα με καλέσει για έλεγχο στο σύνολο των ετών που έχω το Δελτίο παροχής. Επίσης μου έδειξε και μια έγγραφη απάντηση σε κάποιο ερώτημα σχετικό με φορολόγηση Μηχανικών.Όποιος το χρειάζεται μπορώ να το στείλω με e-mail. Επίσης μου είπε ότι πολλοί Μηχανικοί υπέβαλαν ξανά δηλώσεις λόγω του ιδίου προβλήματος.

 

Στην περίπτωση που γίνει έλεγχος και αποδειχθεί ότι πράγματι δεν είχα το δικαίωμα να φορολογούμαι με συντελεστή, είναι πιθανόν να κληθώ να καταβάλω το σύνολο του ποσού που έλεβα ως επιστροφή τα τελευταία χρόνια?

Link to comment
Share on other sites

κατ'αρχάς σκάνρε το έντυπο και βάλε το εδω να το έχουμε όλοι μας υπ'όψιν

 

2ον ποιες μελέτες αμφισβητεί;;;;; καλό είναι να είσαι ενημερωμένος

διότι αυτό με τις μελέτες που περνούν από δημόσιες υπηρεσίες είναι ΑΤΟΠΟ

Link to comment
Share on other sites

basilis2 στα λέει λάθος.:-x

 

1000%.

 

Τύπωσε τους νόμους και πήγαινε τρίψτου τα στη μούρη.

 

Αν παρεξηγηθεί και θέλει να ελέγξει τα πάντα για να σε εκδικηθεί ξάψ' τον και εσύ, ξεκινώντας από τα σχέδια του σπιτιού του και καταγγελία επώνυμη στην πολεοδομία.

 

Σου έχω και άλλα ωραία για πιο μετά......8-)

 

Στόπ με την ανικανότητα και τα ψευτονταιλίκια.-

Link to comment
Share on other sites

Το αρχείο είναι pdf 2.7 Μb και δεν μπορώ να το στείλω...Αν θέλει κάποιος ας μου στείλει το e-mail του να του το στείλω και να το βάλει σε URL.

Όσο για τα "τεχνικά έργα" που αμφισβητεί, ισχυρίστηκε ότι δεν εμπίπτουν στον ορισμό του τεχνικού έργου , σύμφωνα με τους νόμους 1418/1984, 2229/1994, πδ 1123/1980.

Οι μελέτες που παρουσίασα είναι μεταξύ άλλων:Μελέτες επικινδυνότητας, εκπόνηση & εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας, τροποποιήσεις Λογισμικών Μηχανημάτων, μελέτες επέκτασης & εγκατάστασης Μηχανημάτων, εκπόνηση τεχνικών διαδικασιών χειρισμού και λειτουργίας, μελέτες διακρίβωσης μηχανημάτων, μελέτες προδιαγραφών, κλπ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.