Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μάντρας οικοδομικών υλικών - υπαίθριας αποθήκευσης


THEODORE

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας για την υπαίθρια αποθήκευση και χονδρική πώληση τούβλων και κεραμυδιών σε γήπεδο εκτός σχεδίου?

 

Επίσης, από άποψη χρήσης, αυτή η συγκεκριμένη δραστηριότητα θεωρείται ως μάντρα οικοδομικών υλικών ή ως γενική αποθήκη εκτός εργοστασίου σύμφωνα με τον νόμο 3325/05. Για την τελευταία χρήση θα εγκατασταθεί πέρα των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα εκδοθεί οικοδομική Αδεια από την πολεοδομία, και κλαρκ φόρτωσης των υλικών. Τα κλάρκ θεωρούνται ως μόνιμος μηχανολογικός εξοπλισμός?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αφού αναφέρεις ότι θα κάνει πώληση, δεν είναι μάντρα οικοδομικών υλικών(δηλαδή κατάστημα); Λογικά είναι μάντρα και όχι αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές μάντρες διαθέτουν έναν ημιαυτόματο μηχανισμό, υπαίθριας λειτουργίας, για συσκευασία αδρανών (άμμος, μαρμαρόσκονη κλπ), ώστε να τα εμπορεύονται συσκευασμένα σε τσουβαλάκια, εκτός από χύδην. Η ύπαρξη και μόνο αυτού του μηχανισμού θεωρείται "μεταποίηση"; Οπότε σε αυτή την περίπτωση η άδεια λειτουργίας εκδίδεται από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης;

Συνοπτικά η ερώτηση μου είναι: Μια μάντρα οικοδομικών υλικών, με υπαίθρια αποθήκευση αδρανών, αν απλά τα εμπορεύεται θεωρείται κατάστημα και παίρνει άδεια λειτουργίας από το Δήμο (.;.) ενώ αν ταυτόχρονα συσκευάζει ένα μικρό μέρος των υλικών της θεωρείται βιοτεχνία και παίρνει άδεια από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τελικά η μάντρα υλικών οικοδομής, δηλαδή η πώληση χονδρική/λιανική, χρειάζεται άδεια λειτουργείας και απο ποιόν φορέα; Και αν μαζί με τα υλικά οικοδομής εμπορεύεται και σίδερα/πλεγματα τότε τι γίνεται? Κάποιο ΦΕΚ θα βοηθούσε πολύ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η μάνδρα υλικών επιτρέπεται στους όρους δόμησης για εκτός σχεδίου περιοχές σύμφωνα με το 270Δ/85 ως κατάστημα, έτσι ώστε να τακτοποιηθεί με τον 4014

Edited by Giorgos Georgiou
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εχει κτίσμα μέσα?

Ναι, βρίσκεται σε περιοχή εντός της ΖΟΕ Μεσογείων, αλλά το κτίσμα έχει κατασκευαστεί πριν τη δημιουργία της ΖΟΕ, όταν ίσχυε το 270/85

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα κ απο εμένα! 

 

Στην αναζήτηση δε βρήκα κάτι πιο σχετικό στο παρακάτω θέμα:

 

Εχω περίπτωση υφιστάμενης μάντρας υλικών οικοδομών όπου υπάρχει το γενικό εμπόριο υλικών, ξυλείας, σίδερα κτλ κτλ αλλά και μεταποιηση δλδ κοψιμο κ πλαναρισμα ξυλείας, γερανογεφυρα κ στραντζες για τα σιδερα, σιλό για συσκευασία άμμου κ κατασκευή υδρορροών απο λαμαρίνα...

Ο χώρος είναι σε γήπεδο (εκτός σχεδίου) 8,5 περίπου στρεμμάτων κ η χρήση γης επιτρέπεται απο το γπσ. Ειχε εκδοθεί οικοδομική άδεια που δυστυχως δεν εφαρμόστηκε κ τώρα προσπαθώ να τα βάλω σε μια σειρά (ένταξη αυθαιρετων στον 4178, νομιμοποιήσεις αν γίνονται, αδειοδοτήσεις αν χρειάζονται) ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στο μέλλον!

 

Εγώ ειμαι πολιτικός μηχανικός κ πρόκειται για την επιχείρηση του πατέρα μου, οπότε οποιαδήποτε κατευθυνση απο συναδέλφους θα ήταν πολύτιμη!!!

 

Γνωρίζει κάποιος καποια νομοθεσία για την αδειοδότηση αυτού? με ποιούς όρους δόμησης θα το ελεγξω? κατάστημα, μεταποίηση? ΠΠΔ?

Πρέπει να πάρω εγκριση απο κάποιο φορέα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Edited by So_Simple
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.