Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας


Κ.Π.Στ.

Recommended Posts

κανενα απολυτως μπερδεμα...

οπως ειπα απο την αρχη...

θα κανεις τον πινακα σου....

θα τον παραδωσεις....

δεν θα τον υπογραψεις...

Τελικά δεν κατάλαβα αν είναι νόμιμο ή όχι να γίνεται η κατανομή κατά βούληση του ιδιοκτήτη ή όχι. Με μπερδεύει αυτό το "δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα αλλά μην υπογράψεις"! Χωρίς υπογραφή μπορώ να δώσω και μια αφίσα του ΕΟΤ με κάποιο παραθαλάσσιο τοπίο και να βάλω τίτλο "πίνακας αναλογιών". :smile: Το ζήτημα είναι με υπογραφή τι γίνεται? Υποχρεούμαστε να τηρήσουμε οπωσδήποτε αναλογία όγκων, επιφανειών ή δεν είναι απαραίτητο εφόσον ο ιδιοκτήτης θέλει να μοιράσει άνισα την πίτα? :confused:

 

Δεν έχω εμπειρία από συστάσεις. Διάβασα το τόπικ επειδή χθες μου ανατέθηκε μία για πρώτη φορά και ψάχνομαι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 640
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

letom

το ερωτημα του than eye ηταν για εναν παππου που ηθελε να κανει συσταση με την διαθηκη και να τα μοιρασει στα παιδια του...

αλλα "ηθελε" να δωσει σε ενα διαμερισμα 91% και στα αλλα 3 απο 3% !!!

Κι αφου του εξηγηθεί οτι "δεν ειναι ετσι το σωστο", να μην επιμεινει....γιατι ειναι λαθος...

..αλλά εάν επεμενε, θα εκανε τον πινακα ο than , αλλά δεν θα τον υπεγραφε αφου δεν ειναι αυτος ο "ορθος" "επιστημονικος" τρόπος.

 

Εσυ εχεις να συνταξεις "κανονικο" πινακα, που θα προσαρτηθει σε συσταση ΟΙ ή και σε κανονισμό οικοδομης.και θα αφορά τις σχεσεις των ενοικων της οικοδομης .....

Προφανως θα τον συνταξεις με τον ενδεδειγμενο τροπο

δλδ με βαση την αντικειμενικη αξια καθε χωρου [ή την ογκομετρηση οπως ειπες...] -εγω νομιζω με βαση την αξια τεσπα...-

θα αποδωσεις τα αντιστοιχα χιλιοστα και την συμμετοχη καθε χωρου ως προς τις δαπανες της συνιδιοκτησιας, οπου συμμετεχουν ολοι [υπογεια, καταστήματα και όροφοι],.τις λειτουργικες δαπανες πχ. .την θερμανση...το ασσανσερ, την καθαριότητα [οπου συμμετεχουν οι "εντος" της οικοδομης] κλπκλπ...

Και βεβαια θα υπογραψεις τον σχετικο πινακα..και θα πληρωθείς βεβαιως..βεβαιως...

καλο απογευμα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Οκ Dimitris, ευχαριστώ! Ευτυχώς εμένα μου έφεραν έναν πίνακα αναλογιών του 2006 (άλλου μηχανικού) που απ' ό,τι φαίνεται δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και έχω έναν μπούσουλα. Εντύπωση μου κάνει όμως το εξής: ισόγειο και πρώτος έγιναν το 86. Προσθήκη δεύτερου ορόφου έγινε το 2005. Ο πίνακας αναλογιών που μου δόθηκε έγινε το 2006 όμως στις παρατηρήσεις αναφέρει ότι συντάχθηκε με βάση την άδεια του 86. Εγώ προφανώς θα το κάνω με βάση την τωρινή πραγματική κατάσταση όμως ο προηγούμενος τι νόημα έχει που το έκανε με βάση την αρχική άδεια 20 χρόνια πριν? Το αγνοώ και κάνω τη δουλειά μου όπως ξέρω ή να προβληματιστώ για κάτι (τι όμως)?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα!Αυτό το πρότυπο στο οποίο αναφέρεστε οτι υπάρχει στα downloads για τη σύνταξη του πίνακα αναλογισμού, μήπως μπορείτε να μου δώσετε ενα link ή ένα ακριβή τίτλο?Δε μου το εμφανίζει..

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Link:

http://www.michanikos.gr/files/file/385-%CE%A0%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD/

 

Ενημερωτικά, η διαδρομή είναι Downloads-->Αρχιτεκτονικά-Σχεδιαστικά-->Μελέτες-Βοηθήματα

Link to comment
Share on other sites

................. για τη σύνταξη του πίνακα αναλογισμού, .........

Χμμμ, πίνακας αναλογισμού είναι μάλλον αδόκιμος όρος, καλύτερα πίνακας κατανομής ποσοστών συνιδιοκτησίας.

Το "πίνακας αναλογισμού" παραπέμπει σε άλλες πολεοδομικές καταστάσεις (Πράξη αναλογισμού).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι καλή χρονιά με υγεία και ευτυχισμένος ο νέος οικοδομικός κανονισμός!

Έχω την εξής απορία σε μια σύσταση οριζ. ιδιοκτησίας που έχω αναλάβει. Είναι οικοδομή με ισόγειο κατάστημα, α' όροφο κατοικία και β' όροφο κατοικία. Οι όροφοι θα μεταβιβαστούν στα παιδιά του ιδιοκτήτη και το κατάστημα θα ενοικιαστεί. Στον ακάλυπτο έχει κατασκευαστεί Η/Χ (πέργκολα σκεπασμένη και τοίχοι στις 3 πλευρές) που τακτοποιήθηκε με 4014. Στον πίνακα χιλιοστών έβαλα την επιφάνεια αυτού του χώρου στους βοηθητικούς χώρους και κατά συνέπεια δεν του απέδωσα όγκο αναλογούντων κοινοχρήστων. Το πρόβλημα είναι τι να κάνω με τις ψήφους. Πάιρνει ψήφους αυτός ο χώρος ή όχι? Δεδομένου ότι βρίσκεται σε κοινόχρηστο έδαφος (ακάλυπτος) ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι θέλει τον χώρο αυτό να τον χρησιμοποιεί ο ίδιος και τα παιδιά του και όχι ο εκάστοτε ενοικιαστής του καταστήματος. Αυτό σημαίνει κάτι ως προς το αν πρέπει να πάρει ψήφους ή όχι? Ή και χωρίς ψήφους μπορεί στα συμβόλαια που θα συνταχθούν να οριστεί ότι τον Η/Χ στον ακάλυπτο θα τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι τάδε?

Link to comment
Share on other sites

Το τελευταίο γίνεται σίγουρα. Στο σχέδιο του ν.4014 που θα δώσεις στην συμβολαιογράφο οριοθέτησε τον χώρο και γράψε αποκλειστικής χρήσης του τάδε.

 

Για τους ψήφους μάλλον παίρνει σαν βοηθητικός χώρος. Δες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα. θα ήθελα να ρωτήσω κάτι γενικό για τις Συστάσεις Ο.Ι.

Κατά τη σύσταση του συμβολαίου τί δικαιολογητικά είναι υποχρεωμένος να ζητήσει ο συμβολαιογάφος βάσει νόμου?

βλέπω πολλά συμβόλαια που βασίζονται μονο σε ένα σχέδιο μηχανικού με τον σχετικό πίνακα ποσοστών και κατόψεων...υποχρεούται να ελέγξει τα σχέδια της οικοδομικής αδείας? με άλλα λόγια με ένα συβόλαιο ΣΟΙ είναι κανείς σίγουρος ια τη νομιμότητα του ακινήου (με αναφορές περί αριθμού αδείας επί του συμβολαίου κτλ) (χλωμό το βρίσκω αλλά ρωτάω τί ισχύει..)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

κανονικα

πρεπει να συγκρινει τις κατοψεις των διαμερισμάτων της ΟΑ με τις κατοψεις των συμβολαιων.....θελει και την ΟΑ και τοπογραφικο με τον 651...

και δες τα ΠΜ σου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.