Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φορολογία Τοπογράφων


Recommended Posts

με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες για λογιστικό προσδιορισμό της φορολογίας εισοδήματος γιατους μηχανικούς και επομένως και για τους τοπογράφους

δεν βλέπω καμμία δραστηριοποίηση απο πλευράς ΠΣΔΑΤΜ

αλλά και το ΤΕΕ έχει περιορισθεί σε μία απλή ανακοίνωση τύπου

τι κάνουμε????

έχουμε συνειδητοποιήσει ότι στο εξής θα έχουμε συνέταιρο το κράτος με 20%-30%-40%-50%????

Link to comment
Share on other sites

Θα είναι τρομερή η διαφορά στη φορολόγηση των εισοδημάτων μας και τυχεροί οι παλαιότεροι συνάδελφοι που επωφελούνταν με το παλαιό καθεστώς.

 

Οι αμοιβές μας επειδή δηλώνονται στο ακέραιο είναι εύκολος στόχος για να αντληθεί χρήμα για την παραπαίουσα οικονομία μας. Όσοι δεν πληρώνουν - δεν δηλώνουν μια χαρά θα τη βγάλουν. Το αυτό θα συμβεί και στα αποθεματικά του ταμείου μας το οποίο με τις νέες συνενώσεις θα γίνει προβληματικό και αυτό.

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι αν μπορεί να κάνει κάτι το ΤΕΕ (που πολύ αμφιβάλω)

πάντως έχει και τα θετικά του-δηλαδή θα λειτουργήσει πολύ υπερ των νέων ,των άνεργων και ειδικά οσων μόλις αποφοιτούν (θα υπάρξει τρομερή ζήτηση για εικονικά

ΤΠΥ των μολις που θά εχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος-εναντι ποσοστου βεβαια-οπότε

οι αρτι αποφοιτήσαντες θα "χαρτζηλικόνωντε" πολυ καλά.Οι μεγάλες εταιρείες σιγουρα

θα βρούν κάτι να την βγάλουν καθαρή,οπότε σιγουρα θα την πληρώσουν οι μεσαίοι.Aπο την άλλη πλευρα ,επειδή θα μετράνε τα εξοδα,θα συμφέρει να γίνονται προσλήψεις-οπότε ωφελούντε και οι νεοι ανεργοι.

Eπισης συμβάλει στον περιορισμο της διαφθοράς.Ολοι ξέρουμε τι γινετε σε πολεοδομίες δημους κλπ-το έχουν κάνει μαγαζάκι τους.Αντε να κοπή εικονικό τιμολόγιο για χάρη τους οταν αυτος που το κόβει ξερει ότι θα φορολογηθεί.

Και επίσης οι μεγάλοι όταν ξερουν ότι θα φορολογηθουν πολύ δεν θα το κυνηγάνε τοσο-θα αφήνουν καμιά δουλειά για τους μικρους.

Link to comment
Share on other sites

Πάρη αν καταργηθεί ο τεκμαρτός τρόπος υπολογισμού κερδών τότε τους νέους μηχανικούς δεν τους συμφέρει όπως παλιά γιατί αυτοί είναι που δεν μπορούν να δείξουν καθόλου έξοδα οπότε θα είναι πιο εύκολο να ξεπεράσουν το αφορολόγητο, να πληρώσουν φόρο άρα και να χάσουν ποσοστό από την επιστροφή. Πάλι θα κερδίζουν κάτι αλλά όχι όπως παλιά συν το γεγονός ότι έχουν άνω όριο στο συνολικό ποσό που θα κόψουν.

Όσον αφορά τις εταιρείες έτσι και αλλιώς τα κέρδη τους προσδιορίζονται λογιστικά οπότε δεν αλλάζει κάτι για αυτές.

Link to comment
Share on other sites

καταρχας η συζήτηση ειναι θεωρητική καθοσον δεν εξαρτάτε απο μας το τι θα γίνει.

Στην συνέχεια επισημαίνω οτι δεν τοποθετήθηκα υπερ της καταργησης των συντελεστων φορολόγησης,απλα ειπα ωρισμένα θετικά (για παρηγοριά ισως) του νεου τροπου φορολόγησης.

Ποια ειναι τα θετικά λοιπον γιατι ουδεν κακον αμιγες καλου

1.οι άρτι αποφοιτήσαντες θα "χαρτζηλικώνοντε"

2.οι νεοι και οι μικροί και οι μή εχοντες προσβάσεις τους συμφέρει με την ενοια ότι μαλλον

οι μεγάλοι και δικτυωμένοι δεν θα το κυνηγάνε οπως σήμερα που δεν αφήνουν ουτε ψίχουλο και ετσι καποια ψίχουλα θα τα αφήνουν για τους μικρούς προκειμένου να τα παρει η εφορία.

3.Σιγουρα θα συμφέρει να κάνεις προσλήψεις-εγω το εξετάζω πολυ σοβαρά-γιατι θα μπαινουν στα εξοδα-αν είναι να τα πάρει η εφορία ας τα πάρει κανένας νεαρος η νεα,και θα με ξεκουράσει και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα-συμφέρει λοιπον να προσλάβει καποιος.Ετσι σίγουρα θα χτυπηθη η ανεργία εστω σε ενα βαθμο.

4.Αν υπήρχε γενικότερα κοινωνικο κρατος και δεν υπήρχε διαφθορα-προσωπικα θα ημουν

υπερ-εστω και αν με πλητει και δεν με συμφερει.Ομως δεν το βλέπω να χτυπιεται η διαφθορα οποτε τα λεφτα που θα μου παρει η εφορία σιγουρα θα καταλήξουν στις τσεπες

καποιου λαμογιου.

5.Το κράτος που παίρνει λεφτά απο την φορολόγηση μου σαν Τοπογραφο ,με προστατεύει σαν Τοπογράφο?η οταν καποιος καραγκιόζης φτιάχνει ενα τοπογραφικό και το καταθέτει σε υπηρεσια του Κρατους (πχ Κτηματολόγιο) και εγω ρωτάω εγγράφως γιατι κύριοι δεχθήκατε το τοπογραφικο αυτο απο τον κ καραγκιόζη ,το κράτος αγρόν ηγόρασε?τοτε προς τί η φορολόγηση?

Link to comment
Share on other sites

καταρχας η συζήτηση ειναι θεωρητική καθοσον δεν εξαρτάτε απο μας το τι θα γίνει.

 

αυτό πως προκύπτει ?

Link to comment
Share on other sites

το δήλωσε ο Υπ Οικονομικών στην τηλ,ότι το θέμα της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν το θέτει στο τραπέζι της συζήτησης.Υπήρχαν φήμες και περισυ απο την προηγ κυβέρνηση οτι θα κάνει αυτα που κάνει η τώρα.Πιθανον να είναι εντολή των Βρυξελών.

Link to comment
Share on other sites

συγχώρα με συνάδελφε, αλλά στο φιλοσοφικό το πήγαινα. Δεν το διατύπωσα έτσι, ώστε να το καταλάβεις.

 

Ποιος είναι δλδ και με ποια δικαιοδοσία θα αποφασίζει έτσι?

 

Μπορεί κανείς να μου θυμήσει πόσα δημοψηφίσματα πανελλαδικής ισχύος έχουν γίνει μεταπολιτευτικά ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.