Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φωταγωγός & shaft


paradeisenia

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν οι διαστάσεις 1,20 * 1,20 που αναγράφεται στον κτιριοδομικό κανονισμό εφαρμόζονται και σε τριγωνικό φωταγωγό.

Link to comment
Share on other sites

@kalexan

Τολμηρό σε βρίσκω! Αν ήμουν υπάλληλος θα δεχόμουν τριγωνικό φωταγωγό αρκεί τα (εσωτερικά) ύψη του τριγώνου να είναι τουλάχιστον 1,20 - νομίζω αυτό είναι το νόημα της min απόστασης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση,

η αμφιβολία μου είναι μήπως για να διατηρηθεί το 1,20 ως ελάχιστη διάσταση να πρέπει να εγγράψω στο τρίγωνο κύκλο διαμέτρου 1,20. Αυτό φοβάμαι....

:???:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω μια διόροφη οικοδομή, με δύο ξεχωριστές κατοικίες του ίδιου ιδιοκτήτη. Το κλιμακοστάσιο σε αυτή την περίπτωση θεωρείται κοινόχρηστο? Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν πρέπει να έχει άμεσο φωτισμό.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει μόνο μία σκάλα μέχρι τον Α' όροφο αρκεί ο φωτισμός της εισόδου του ισογείου.

Αν η σκάλα ανεβαίνει και στο δώμα τότε χρειάζεται.

Αν υπάρχει πρόβλεψη ορόφου (-ων) άσχετα με το που καταλήγει τώρα η σκάλα πάλι απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Η διώροφη αυτή οικοδομή υπάρχει ήδη με πρόβλεψη για προσθήκη τρίτου ορόφου και μετά στέγη. Όμως, ο συντελεστής δόμησης θα εξαντληθεί τελικά σε προσθήκη κατ' επέκταση και όχι καθ' ύψος και η προσθήκη θα κλεισει το ήδη υπάρχον παράθυρο της σκάλας που ενώνει το ισόγειο με τον πρώτο όροφο.Μπορώ να κάνω τροποποίηση της αρχικής αδείας κ να δείξω ότι η εισοδος για τον πρώτο όροφο γίνεται στο ισόγειο, ώστε η σκάλα να είναι πλέον ιδιόκτητη κ όχι κοινόχρηστη; Η αρκεί το γεγονός οτι πλέον θα υπάρχουν μόνο ισόγειο και πρώτος όροφος και δε χρειάζεται άμεσος φωτισμός:Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Θέτω για πρώτη φορά ερώτημα οπότε παρακαλώ συγχωρέστε μου τυχόν λάθη......:) Σχεδιάζω νέα οικοδομή και για τον επαρκή φωτισμό και αερισμό κλιμακοστασίου έχω σχεδιάσει φωταγωγό διαστάσεων 4.60*4.60(16 μέτρα ύψος οικοδομής). Ο φωταγωγός ξεκινάει όμως από τον 1ο όροφο λόγω απαιραίτητων διαμορφώσεων της κάτοψης ισογείου. Στο ισόγειο (4 μέτρα ύψος )λοιπόν δεν υπάρχει άμεσος φωτισμός και αερισμός του κλιμακοστασίου. Πολεοδομικά μπορώ να υποστηρίξω ότι καλύπτονται οι ανάγκες σε φωτισμό και αερισμό του κλιμακοστασίου και στο επίπεδο του ισογείου?

Link to comment
Share on other sites

...

...

Πολεοδομικά μπορώ να υποστηρίξω ότι καλύπτονται οι ανάγκες σε φωτισμό και αερισμό του κλιμακοστασίου και στο επίπεδο του ισογείου?

 

από που θα έχει φυσικό φωτισμό το ισόγειο για να το υποστηρίξεις?

 

σχέδιο με κάτοψη μπορείς να βάλεις ?

Link to comment
Share on other sites

Από τους υπόλοιπους ορόφους......Καθώς και από την είσοδο της πολυκατοικίας. Η είσοδος είναι πλάτους 1.20 με βάθος 5 μέτρα μέχρι να φτάσεις σε κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Το πλάτος είναι 1.20 μόνο διότι στην πρόσοψη υπάρχει κατάστημα και ράμπα για το υπόγειο. Μπορώ την είσοδο να τη μεγαλώσω λίγο ακόμη αλλά οι πελάτες θέλουν να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν το κατάστημα..........να επισυνάψω καλύτερα κάτοψη μήπως?η έγινα σαφής?

 

προσπαθώ να επισυνάψω κάτοψη....είμαι νέα χρήστης συγνώμη για την καθυστέρηση!!:)

 

Νομίζω τα κατάφερα να επισυνάψω....[ATTACH]4718[/ATTACH]

 

Καμία απάντηση για το θέμα μου?εχω κάνει κάτι λάθος ή έχει μεταφερθεί κάπου αλλού μήπως?παρακαλώ βοήθεια :)

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις να σου φύγουν οι έννοιες του φωτισμού βάλε ένα παράθυρο 0,5μ2 στη μέση της σκάλας προς το φωταγωγό και τελείωσες.Αν τώρα αρχιτεκτονικά δε θες να το κάνεις μπορείς με το ίδιο σχέδιο να συνεννοηθείς (για πιο σίγουρα) με την πολεοδομία σου ( η πόρτα της εισόδου στις όψεις θα φαίνεται σαν μασίφ, χωρίς τζάμια?)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.