Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμβατότητα Leica FlexLine με το λογισμικό XRTC


tsenteme

Recommended Posts

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Έχω ένα πρόβλημα όσον αφορά το κατέβασμα των δεδομένων από το όργανο που έχω, ένα Leica TS02 της σειράς FlexLine. Το επίσημο format της Leica είναι το .gsi.

Έχω επίσης το λογισμικό τοπογραφίας XRTC, το οποίο είναι συμβατό με τα μοντέλα της Leica μέσω ενός παλιότερου format, του .idx.

Εδώ και λίγο καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το εξής format, το οποίο δεν κατεβαίνει ολόκληρο, σε αντίθεση με το .gsi, οπότε δε μπορώ να δουλέψω τις μετρήσεις στο λογισμικό.

 

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει συναντήσει το ίδιο πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε,στην δική μου περίπτωση που το λογισμικό (ΤΑΧΥΜΜΕΤΡΙΑ) δεν δεχόταν το αρχείο του οργάνου (Leica TCR805) απευθύνθηκα στον προμηθευτή του λογισμικού και έδωσε άμεσα λύση, ήταν απλούστατο (για να καταλάβεις, απλά άλλαξα την προέκταση του αρχείου). Είναι απλούστερο για αυτούς να παραμετροποιήσουν το πρόγραμμα, στείλε στον προγραμματιστή ένα αρχείο του οργάνου σου, για να στο φέρει στα μέτρα σου.

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε είσαι τυχερός. εγώ απευθύνθηκα στον προγραμματιστή και δε δέχθηκε από τη στιγμή που υπάρχει ήδη ένα format, ας είναι και παλιό

Link to comment
Share on other sites

πολύ κακώς-να το έχουμε υποψιν.και εγώ παληά οταν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα,ο προγραματιστής (ΑΠΟΔΟΣΗ)

το ελυσε-εφτιαξε κατι συμπληρωματικο.

αλοίμονο αν δεν παρέχει υποστήριξη ο προγραματιστής στους πελάτες του.

Link to comment
Share on other sites

να προσθέσω ότι δεν έχω καταφέρει να κάνω τα Vista μου να επιτρέψουν συνεργασία XRTC - AutoCAD...ο προγραμματιστής δεν παρείχε λύση. ΕΛΛΑΝΤΑ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

είναι καλό μέσα απο το φόρουμ να καταγράφονται συμπεριφορές εταιρειών τεχνικού λογισμικού

η εξυπηρέτηση και η προσαρμογή των λογισμικών σε νέες απαιτήσεις είναι απο τα βασικά,σε ενδεχόμενη επιλογή

τα όργανα είναι πολλά και επίσης πολλά τα formats αλλά αυτό συμβαίνει παντού, ο καθένας όμως πρέπει να κάνει την δουλειά του

Γνώμη μου είναι ότι κάθε οίκος θα πρέπει να δίνει με την αγορά εξοπλισμού και ένα απλό-στοιχειώδες λογισμικό επίλυσης με βάση τα format καταγραφής,το κόστος δεν είναι μεγάλο,έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συντεταγμένες και να συνεχίζουμε την δουλειά μας σε όποιο σχεδιαστικό θέλουμε

Τα ενσωματωμένα λογισμικά των σύγχρονων γεωδαιτικών σταθμών βοηθούν σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση και αναγκαστικά όσοι υστερούν θα ακολουθήσουν

Η βασική πάντως αντιμετώπιση τοπογραφικών εργασιών απο το γενικό στο ειδικό οδηγεί στο να δουλεύουμε με συντεταγμένες,πρακτική που κατα κανόνα ακολουθούν στο εξωτερικό, σήμερα άλλωστε οι μετασχηματισμοί είναι απλή διαδικασία

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

τελικά βρήκα τη λύση, αφού μίλησα ξανά με τον προγραμματιστή, μου έδωσε δύο επιλογές:

1. ένα παλιότερο λογισμικό της Leica, το Geo Office, έκανε μετατροπή το .gsi σε .idx, βέβαια ρώτησα στο service της Leica και δεν ήξεραν αν γίνεται στο καινούριο Flex Office.

2. να δημιουργήσω ένα format τύπου .frt, το οποίο θα είναι στα μέτρα του XRTC και δε θα χρειάζεται μετατροπή. το κατάφερα βέβαια και δούλεψε, χωρίς όμως να δίνει τις μετρήσεις από τις στάσεις στο μηδενισμό τους.

 

Όσο για το δεύτερο, από τα κεντρικά της Leica μου είπαν ότι έπρεπε να στείλω στην Αθήνα το όργανο, για να βάλουν αυτοί ένα format μέσα στο όργανο.

 

Τελικά, συνάδελφοι δίνουμε τόσα λεφτά, για εξοπλισμό και λογισμικά, και όταν έχουμε πρόβλημα η εξυπηρέτηση δεν είναι η αναμενόμενη

Link to comment
Share on other sites

κακως,απο την XRTC επρεπε να το αντιμετωπισουν,αφού στο μέλον θα το κάνουν.καλά που το ανέφερες να το εχουμε στα υπόψιν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι, εμένα πάντως τα παιδιά από την xrtc προθυμότατα με εξυπηρέτησαν και άμεσα (topcon 211d)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους,

επειδή πολλά ακούγονται και περισσότερα γράφονται, ας απαντήσω και εγω με τη σειρά μου σε ορισμένα θέματα:

 

1. Φίλε tsenteme: Το γεγονός οτι το όργανό σου (Leica) είχε κάποιο θέμα επικοινωνίας, δεν αποτελεί πρόβλημα του οποιοδήποτε λογισμικού μετατροπής. Το ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4 δε, όταν το προμηθευτήκατε, σας ενημερώσανε ότι υπάρχει συμβόλαιο (προεραιτικό), το οποίο ΑΝ κάνατε, θα μπορούσατε να "απαιτείτε" και ορισμένες "προσθήκες". Εσείς δεν επιλλέξατε το παραπάνω. Σας υπενθυμίζω δε, ότι το επίσημο φορμάτ δεν ειναι το gsi. Τόσο το IDX όσο και το gsi αποτελούν εναλλακτικά φορματ. Μάλλον ένα update στο firmware του οργάνου θα έλυνε το πρόβλημα. Όσν αφορά τη δημιουργία frt, το αν το κάνετε σωστά ή όχι, δεν γνωρίζουμε. Πολλοί πελάτες που το κάνουνε σωστά, χρησιμοποιούν μόνο αυτό.

 

2. Φίλε DOOM: Τα Vista είναι ένα O/S στο οποίο παρέχεται πλήρη υποστήριξη και συνεργασία AutoCAD - ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4. To 80% των πελατών μας χρησιμοποιεί τα Vista ως O/S χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν δεν τα εγκαταστήσατε σωστά ώστε να μπορείτε να τα διαχειριστείτε πλήρως, δεν είναι δικό μας θέμα. Αν είχατε το ίδιο θέμα με το AutoCAD, δεν νομίζω να σας το έλυνε η AutoDesk, ούτε καν να σας απαντούσε. Εμείς εδώ απαντάμε.

 

Τα σχόλια καλώς τα γράφετε, πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αναγνωρίζεται τα δικά σας λάθη πρώτα, πρίν προτρέξτε να τα φορτώσετε σε άλλους. Αγοράζοντας την άδεια χρήσης ενός λογισμικού, πρέπει να συμφωνείτε καταρχάς με τους όρους της και τις δεσμεύσεις. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας προγραμματιστής να αλλάξει ένα λογισμικό βάσει αναγκών ενός πελάτη. Και τα δύο παραπάνω θέματα ΔΕΝ αφορούν το λογισμικό ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4.

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας,

εκ μέρους της προγραμματιστικής ομάδας του ΕΞΑΡΤΗΣΗ 4

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.