Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eπισκευή υγρομόνωσης οροφής σε υφιστάμενη κατασκευή


Creator

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι ζητώ τα φώτα σας....

Έχω κλιθεί να επιλύσω πρόβλημα υγρασιάς σε νέα οικοδομή.

Υπάρχει σοβαρή εισχόρηση υγρασίας στην πλάκα της οροφής κάτι που φαίνεται στον απο κάτω όροφο...-Υπάρχουν υγρασίες στο ταβάνι΄.. και τρέχουν νερά σε αδύναμα σημεία που ξετρυπίσανε την πλάκα ''μαστορες '' για να τραβήξουν τις σωληνώσεις του κλιματισμού - εξαερισμοί κτλπ.

Κατα τον τρόπο κατασκευής έγιναν κάποια λάθη...Παραθέτω τον τρόπο κατασκευής της εν λόγω οροφής:

**Εν αρχή η Φέρουσα πλάκα η οποία ειχε 6 οπές 40χ40 εκ σε διάφορα σημεία της επιφάνειας της προκειμένου να περάσουν σωληνώσεις οι των κλιματιστικών.

**Αφού περάσαν οι σωληνώσεις όπου υπήρχε οπή στη πλάκα απλα έβαλαν ένα καλούπι απο κάτω και γεμίσαν με απλό σκυρόδεμα....τιποτε παραπανω...

**Στη συνέχεια τοποθετήσαν πάνω στη πλάκα πλάκες πολυστερίνης για θερμομόνωση και απο΄πάνω κάναν σκριτ 15 εκ απο σκυροδεμα C20....χωρίς ρίσεις

**Στη συνέχεια κάναν επάλυψη με ασφαλτική βαφή η οποία αποδείχθηκε μάπα διότι δεν κρατά τίποτε.....

**Και πάνω απο εκεί βάλαν κεραμικά με κόλα και περίπου 5-6 εκ πυλο(αμμο μπετο)---με 3εκ πότισμα κακής ποιότητας που λόγω του λίγου πλάτους του αρμού δέν μπόρεσε να εισχορίσει και έιναι επιφανειακό και φευγει είτε απο μόνο του είτε΄εύκολα με μιά σπάτουλα..και οι ρίσεις γίναν πα΄νω στα κεραμικά.

Δυστηχώς για 100+ 1 λογους δεν μπορώ να αφαιρέσω τα κεραμικά και να κάνω την διαδικασία απο την αρχή όπως πρέπει (υπερυψωση σκυροδέματος όπου έχει οπή,,μόνωση ,,σκριτ με ρίσεις ,μόνωση, και κεραμικό με γόμα μόνο,,)

Στο δια τάυτα τώρα....το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να βγάλω το περιμετρικό σοβατεπί...

Επειτα έχισα μεσα στα κενα που διαπιστωσα κατω απο τα σοβατεπί γαλακτωμα ρητίνης ....για να διαπιστώσω στη συνέχεια οτι απο εκεί που έσταζε νερό οι σταγώνες πήραν το χρώμα του γαλακτώματος-- Άρα σίγουρα περνει νερο απο εκεί..(και απο εκει )

Επειτα δοκίμασα του αρμούς...διαπίστωσα οτι όλοι είναι κούφιοι...

Ετσι συμπέρανα το εξής...Το νερο εισχωρεί ανενόχλητο στη πρωτη ζωνη προστασίας...στα κεραμικα...μετα ταξιδέυει μέσα στα κανάλια -κουφάλες κάτω απο τα κεραμικά και λιμνάζει...Επειδη ο πυλός κάτω απο τα κεραμικά είναι σαθρός το νερό συνεχίζει την πορεία του προς τα κάτω....όπου βρισκει την μονωτική επαληψη η οποια δεν λειτουργει...οπότε περνά στην φέρουσα πλάκα...και βγαίνει απο τα αδύναμα της σημεία -οπως οι κλεισμένες οπές απο τις υπηρεσίες....

Αυτό που κάνω αυτη τη στιγμή είναι¨:΄αφαιρώ απο τους αρμούς το παλιό κακό επιφανειακό πότισμα...και χίνω μέσα στα κενα διάλυμα απο τσιμέντο-γαλάκτωμα οικοδομικης ρητίνης-λίγη άμμο-και νέρό.Το αποτέλεσμα είναι ένα αρκετα αραιό διάλυμα. Το σκεπτικό μου είναι οτι θέλω να πάει αυτό το διάλυμα ακριβώς όπου παέι και το νερό ...αλλα να μείνει εκέι και να στεγνώσει..και να κλέισει έτσι την δίοδο...Αυτό δυσηχώς όμως είναι πατέντα με πολλά αλλά...και πολλές ενστάσεις όσο αφορά στη αντοχή του στο χρόνο...έφ όσον και εαν μου δώσει λύση..

ΟΠΟΤΕ...ΡΩΤΩ...έχει κανείς υπόψη του κάποιο υλικό που να είναι ειδικό για αυτή τη χρύση...?? δηλαδή που να εισχωρεί μέσα στη περιοχή του προβλήματος ..και κατόπιν να κρυσταλοποιείται-στεγνώνει και να κλείνει με αυτόν τον τρόπο τη μικρορωγμή???

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας και ζητω συγνώμη για το μέγεθος της ανάρτησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

 Δυστυχώς με σειρά πού εκτελέστηκαν εργασίες είναι λανθασμένει. Ανεξάρτητος αν η εργασία εκτελείται μέσα η έξω η σειρά πρέπει να είναι ακολούθως. 1.Μπετόν 2.υπόστρωμα από Rivenex 3. ελαφρομπετον 4.υπόστρωμα cemento μονώσεις με γαλάκτωμα που εφαρμόζεται Με βούρτσα  δεύτερη στρώση τσιμέντο μόνωσης εφαρμόζεται Με Μυστρά πάνω από δίχτυ και Τρίτη στρώση ξανά με βούρτσα 5.οι γωνίες σφραγίζονται με σιλικόνη βιομηχανικής χρήσης. μόνο σε αυτή την περίπτωση αποφεύγουμε τυχόν προβλήματα. Αν οι εργασίες εκτελούνται σε χώρο που δεν είναι καλυμμένος και βρίσκεται έξω η κόλλα πλακιδίων που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι ενισχυμένη και τα πλακιδιά πρέπει να είναι είδους πορσελάνη και όχι είδος Κεραμεικού έπειτα ο αρμός που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι αδιάβροχος μόνο σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε τριπλή ζώνη στεγανόποιήσεις.  σε συγκεκριμένη περίπτωση που ανέφερε ο συνάδελφος οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι εξής θα  αφιερωθούν τα κεραμικά πάνω από πηλό πρέπει να εφαρμοστεί τσιμέντο μόνωση με τον τρόπο που έχω γράψει πάνω να σφραγιστούν οι γωνίες με σιλικόνη βιομηχανικής χρήσης και έπειτα μπορεί να τοποθετηθούν  το πλακίδια και οπωσδήποτε αδιάβροχος αρμός. Την ίδια σειρά ακολουθούμε στο χώρο αποχωρητηρίων και μπάνιου. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.