Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειοδότηση προκατ isobox


stef82

Recommended Posts

θέλω να τοποθετήσω προσωρινά isobox σε κοινοχρηστο χωρο(μπροστα απο το οικοπεδο του εργου).γνωριζει κάποιος τι πρεπει να κανω για να παρω αδεια? (δημος ή πολεοδομια?) ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα.

 

Θέλω να βγάλω άδεια για προκάτ isobox σε οικόπεδο για επαγγελματική χρήση (γραφείο σε έκθεση αυτοκινήτων). Τί διαδικασία ακολουθώ?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στους ακάλυπτους χώρους των οικοπέδων επιτρέπονται µόνο οι κατασκευές και οι χρήσεις που αναφέρονται στο Αρθ-17 του ΓΟΚ/85 µεταξύ των οποίων δεν συµπεριλαµβάνεται η χρήση που ζητάτε και εποµένως θα πρέπει να ερευνηθεί εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την τοποθέτηση σε οικοδοµήσιµο τµήµα του γηπέδου, µετά από έκδοση σχετικής οικοδοµικής άδειας απο το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο.

 

Για προσωρινές εργοταξιακές κατασκευές σύμφωνα με την Εγκύκλιο 84 του ΥΠΕΧΩΔΕ (2/11/1989) απαιτείται οικ. άδεια χωρίς να υπολογίζονται στον Συντ. Δόμησης και στο ποσοστό κάλυψης όταν πρόκειται περί μικρών οικημάτων αναγκαίων για την εξυπηρέτηση των σκοπών που αναφέρονται στο αρθ. 109 (χώροι αλλαγής ενδυμασίας, χώροι υγιεινής κ.λ.π.) του Π.Δ. 1073/1981 (ΦΕΚ 260/Α/81 ).

Σημειώνεται ότι τα εργοταξιακά οικήματα θα πρέπει να προβλέπονται στις μελέτες (Τοπογρ. Διαγ. κάλυψης κ.λπ.) που υποβάλλονται για την έκδοση αδείας κατασκευής του κυρίου έργου για το οποίο τα προσωρινά αυτά οικήματα είναι απαραίτητα.

Κατά την τελική θεώρηση της οικ. αδείας για την σύνδεση με τα δίκτυα ΔΕΗ κ.λ.π. θα πρέπει να διαπιστώνεται και η απομάκρυνσή τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Με τον συνδυασμό των άρθρο 2 παρ. 74

"74. Προσωρινή κατασκευή είναι η κατασκευή που αποτελείται εξ ολοκλήρου από ξηρή δόμηση και εγκαθίσταται σε ελαφρά βάση ή με σημειακή θεμελίωση επί του εδάφους, τοποθετείται και απομακρύνεται σε λυόμενα μέρη, δεν απαιτεί εκτεταμένη υποδομή ώστε να αλλοιώνει σοβαρά το φυσικό έδαφος και δεν απαιτεί μόνιμη εγκατάσταση συλλογής αποβλήτων. Τοποθετείται για συγκεκριμένο σκοπό και διάρκεια σε οικοδομήσιμο ή μη χώρο"

και άρθρο 4 παρ. 2στ. (δεν επηρεάστηκε από τις τροποποιήσεις στον Ν. 4178/2013) του ΝΟΚ

"2. Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, απαιτείται για τις ακόλουθες εργασίες σε κτίρια που υφίστανται νόμιμα: στ. Εγκατάσταση προσωρινών κατασκευών που συνοδεύεται με πιστοποιητικό στατικής επάρκειας",

φαίνεται να αρκεί, σε κάποιες περιπτώσεις, η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

 

Εκτός αν θεωρούμε πως δεν ικανοποιούνται οι απαιτήσεις της 74 για το isobox.

Edited by patches
Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι μετά από επίσκεψη σε Πολεοδομία για σχετικό θέμα, όπου και με πιάσανε άδιάβαστο, αφού τα σχετικά με προσωρινές κατασκευές του ΝΟΚ, έχουν εφαρμογή μόνο σε "ιδιωτικούς χώρους παραχωρημένους σε δημόσια κοινή χρήση όπως ορίζεται στο άρθρο 10 και σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υπαίθριους ή στεγασμένους", όπως ξεκαθαρίζεται στο ανωτέρω απόσπασμα του σχετικού άρθρου 21 του ΝΟΚ.

 

Αντίστοιχες απαιτήσεις προδιαγράφει και η από 03.10.2013 υπουργική απόφαση "Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας" στο άρθρο 2 παρ. στ) για τα ειδικά δικαιολογητικά στοιχεία.

 

Συνοψίζοντας, η τοποθέτηση isobox (όχι εργοταξιακού αλλά για γραφείο σε έκθεση π.χ.) δεν περιλαμβάνεται στις εργασίες που μπορούν να γίνουν με μικρής κλίμακας και θέλει άδεια δόμησης.

Edited by patches
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αυτο που αναφερεις ειναι για τοποθετηση isobox σε Δημοσιο κοινοχρηστο χωρο σωστα?

Αν θελω να το τοποθετησω σε δικο μου χωρο τι συμβαινει?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.