Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά ιδιωτών


zavi@tee.gr

Recommended Posts

77.jpg

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο της έκτακτης εισφοράς, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος σε εισόδημα του 2007 αφού το Σύνταγμα απαγορεύει την αναδρομική επιβολή οποιουδήποτε φόρου ή οικονομικού βάρους...

 

 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση είναι η πρώτη που εκδίδεται για αγωγές που έχουν κατατεθεί από φορολογούμενους στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας. Τη συγκεκριμένη προσφυγή είχε καταθέσει φορολογούμενος ο οποίος είχε κληθεί από τη ΔΟΥ Ψυχικού να καταβάλλει έκτακτη εισφορά ύψους 5.000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομικά υπόψιν ότι αν δε γίνει νομοθετική ρύθμιση (κατά τον υπουργό σε τηλεοπτική συνέντευξη το ανέφερε ως πολιτική αποφαση και δεν απάντησε σαφώς αν θα γινει ή όχι εφόσον το θέμα τελεσιδικήσει) δικαίωμα επιστροφής θα έχουν όσοι εμπρόθεσμα υπέβαλαν προσφυγή.....

Link to comment
Share on other sites

ss_sk αχαχαχαχαχαχα.....μακάρι να ήταν έτσι.

 

Εγώ απλά χαίρομαι για τα χαστούκια που τρώει η κυβέρνηση για τις αηδίες που προσπαθούν να περάσουν.:P

Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος διαπρέπει... Ψηφίζει έναν νόμο που βγάζει μάτια ότι είναι αντισυνταγματικός (υπάρχουν 4 παραβιάσεις του συντάγματος σ' αυτό το νόμο), εισπράττει τις έκτακτες εισφορές από 130,000πολίτες και όταν αποφανθεί το δικαστήριο ότι κακώς έγινε νόμος του κράτους, το κράτος θα επιστρέψει τις εισφορές μόνο στους 10,000 που έκαναν προσφυγή.

Συμπέρασμα: Αυτός που είχε εισόδημα 60,000 ευρώ και πλήρωσε εισφορά 1000ευρώ, και προφανώς δεν έκανε προσφυγή (γιατί δεν έχει νόημα να πληρώσεις 600 ευρώ σε έναν δικηγόρο για να διεκδικήσεις 1000) θα είναι το κορόιδο. Από την άλλη αυτός που είχε εισόδημα 500,000 ευρώ και πλήρωσε εισφορά 25,000 ευρώ και προφανώς έκανε προσφυγή θα πάρει τα λεφτά του πίσω.

 

Με τις υγείες μας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.