Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aλλαγή ιδιοκτήτη


panmyr

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά!

 

Έχω μια άδεια, την οποία ο πελάτης μου θέλει να την καταθέσουμε επιγόντος τώρα πριν την αλλαγή του έτους. Το πρόβλημα είναι ότι, αρχικά θέλει η άδεια να κατατεθεί στο ονομά του (το συμβόλαιο του οικοπέδου είναι στο όνομα του) και μετά, λόγω του ότι θέλει να μεταβιβάσει το οικόπεδο στο γιο του, να αλλάξω τα συμβόλαια και το όνομα, και η άδεια να βγει στο όνομα του γιού του, έτσι ώστε να μην πληρώσει για την μεταβίβαση.

 

Αυτό γίνεται, έτσι απλά;

 

Και αν γίνεται, θα γίνει στο στάδιο πριν βγει η άδεια, κάνοντας ενημέρωση ή αναθεώρησης της αδείας;

 

Αυτό έχει κάποια αμοιβη για μένα ή θα τρέχω επειδή του ιδιοκτήτη έτσι του γούσταρε;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά σκέψου πως την αίτηση για άδεια την καταθέτη ο τωρινός ιδιοκτήτης. Αν βγει η άδεια νομίζω πως μπορεί να μεταβιβαστεί. Στην διάρκεια που βρίσκεται στην πολεοδομία δε νομίζω να μπορεί να γίνει αλλαγή

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ

 

Oπότε, πιστεύεις, ότι μπορεί να γίνει αλλαγή ιδιοκτήτη, μόνο αφού βγεί η άδεια. Αυτό αν γνωρίζεις, θα γίνει σαν αναθεώρηση ή σαν ενημέρωση του φακέλου ;

 

Ξέρεις και από κόστος τι παίζει;

Link to comment
Share on other sites

@panmyr

Αλλαγή ονόματος μπορεί να γίνει ακόμα και πριν βγει η άδεια. Αρκεί μία αίτηση και η προσκόμιση του συμβολαίου μεταβίβασης του οικοπέδου στον νέο ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Από την εμπειρία μου και την κοινή λογική:

Αν όταν εκδίδεται η άδεια (την ημερομηνία της τελικής υπογραφής δηλαδή) έχει επέλθει μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου, υπάρχει πρόβλημα, κάτι σαν ψευδής δήλωση του πρώην ιδιοκτήτη ας πούμε. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι η υποβολή νέας αίτησης στην Πολεοδομία με την οποία θα συνυποβάλλονται τα νέα πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και θα διατυπώνεται η παραχώρηση των συνταχθέντων μελετών και των καταβληθέντων αμοιβών στο νέο ιδιοκτήτη καθώς το αίτημα για έκδοση της άδειας στο νέο ιδιοκτήτη.

Αν η μεταβολή του ιδιοκτησιακού γίνει μετά την έκδοση της άδειας τότε χρειάζεται αναθεώρηση ως προς τον ιδιοκτήτη.

Μου έχουν τύχει και οι δύο περιπτώσεις αρκετές φορές και τις αντιμετώπισα όπως παραπάνω.

Αμοιβή υποχρεωτική δεν προβλέπεται σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, οπότε χρεώνεις αναλόγως του χρόνου που θα ξοδέψεις. Κατά τη γνώμη μου στην πρώτη περίπτωση δεν προκύπτει επιπλέον εργασία αφού η διεκπεραίωση θα γίνει παράλληλα με της άδειας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να ασχοληθείς "επιτούτου" με την αναθεώρηση άρα χρεώνεις κάποια αμοιβή.

Όσο για τον πελάτη και το γούστο του ξέρεις φαντάζομαι τι λένε για τον πελάτη και το δίκιο του... (φτάνει να θέλει να πληρώσει βέβαια!)

Link to comment
Share on other sites

ούτως ή άλλως δεν γίνεται έλεγχος συμβολαίων από την πολεοδομία...? Στη Λάρισα πολλές φορές ελέγχονται τα συμβόλαια και σίγουρα πριν την τελική υπογραφή του φύλλου της άδειας. Πως θα αλλάξει χωρίς να το καταλάβει κανένας?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.