Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος Τρίτση και Κατανομή Χιλιοστών


kchatzim

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω για ένα διαμέρισμα εντός σχεδίου πόλεως, το οποίο έχει εξαιρεθεί από κατεδάφιση, υπαγώμενο στο νόμο Τρίτση και στα συμβόλαια φαίνεται να έχει χιλιοστά στο οικόπεδο, όπως και τα εξ αρχής νόμιμα διαμερίσματα. Η οικοδομή (οριζόντια ιδιοκτησία) αποτελείται από τρεις ιδιοκτησίες η κάθε μία με διαφορετικό ιδιοκτήτη. Είναι νόμιμη η κατανομή ή μπορεί κάποιος από τους άλλους ιδιοκτήτες σε περίπτωση κατεδάφισης να αμφισβητίσει νομικά την κατανομή των χιλιοστών;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Τα στοιχεία που περιγράφεις δεν είναι πλήρη γιατί, για να έχει χιλιοστά η ιδιοκτησία που εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση πρέπει να είχε α) ένα τμήμα νόμιμο (δηλαδή αυτό που έχει τα χιλιοστά) και β) άλλο τμήμα αυθαίρετο (αυτό που εξαιρέθηκε από την κατεδάφιση, και, λογικά, δεν πρέπει να έχει χιλιοστά).

 

Είναι έτσι τα πράγματα;

Link to comment
Share on other sites

Η νόμιμη οικοδομική άδεια έχει ημιυπόγειο, ισόγειο κατάστημα και Α' όροφος κατοικία (με προσάρτημα το μισό ημιυπόγειο). Η παράνομη προσθήκη αφορά κατοικία στον Β' όροφο με προσάρτημα το μισό υπόγειο.

 

Να διευκρινήσω ότι η οριζόντια ιδιοκτησία συστάθηκε μετά την εξαίρεση κατεδάφισης.

Link to comment
Share on other sites

Εάν η σύσταση έγινε μετά την εξαίρεση και περιλαμβάνονται όλες οι οριζόντιες ιδιοκτησίες, λογικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, εκτός εάν η πραγματοποιηθείσα συνολική δόμηση, με την αυθαίρετη κατασκευή, υπερβαίνει την επιτρεπόμενη.

Link to comment
Share on other sites

Οικοδομήθηκε από τον αποθανόντα δωρητή, ο οποίος συνέταξε περιουσιακή παροχή οριζοντίου ιδιοκτησίας το 1980 και παραχώρησε το αυθαίρετο στον δωρεοδόχο, ο οποίος με τη σειρά του προέβη στις απαραίτητες ενέργειες και εξαίρεσαι από κατεδάφιση το διαμέρισμα το 1985.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ΜΑΚΑΡ αυτό είναι το θέμα ότι το σύνολο της εξαιρεθήσας ιδιοκτησίας είναι καθ' υπέρβαση του Σ.Δ.

 

Το πρόβλημα, για μένα, εντοπίζεται στην προβληματική (παράτυπη) σύσταση, δεδομένου ότι, για να την συντάξει ο συμβ/φος, έπρεπε να έχει τοπογραφικό διάγραμμα με βεβαίωση μηχανικού για την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα του οικοπέδου, τους ισχύοντες όρους δόμησης, την πραγματοποιηθείσα κάλυψη, τον πραγματοποιηθέντα συντελεστή δόμησης, τις κατόψεις των ορόφων, και τον πίνακα κατανομής χιλιοστών. Επομένως, σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας και συγκεκριμένα είτε από τον μηχανικό είτε από τον συμβ/φο έγινε το λάθος να συμπεριληφθεί στον πίνακα και η επιφάνεια, που υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο σδ.

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.