Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;


Recommended Posts

εχω ενα οικοπεδο εντος οικισμου με τιτλους ιδιοκτησιας προ 2-7-1968

εχει διαστασεις περιπου 60Χ11 μ στην πλευρα των 60 μ τελειωνει δημοτικη οδος πλατους 2,50 μ δηλ εχει προσωπο μολις 2,50 μ

ειναι αρτιο και οικοδομησιμο το παραπανω οικοπεδο

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτό το ερώτημα το κάνεις σε έναν Τοπογράφο- Μηχανικο περνώντας απο το γραφείο του δεν νομίζω να σε χρεώση.Σε προτρέπω να πάς σε κάποιον κοντά σου να εξετάση το θέμα σου .Δεν εξαρτάται μόνο απο τους παράγοντες που μας αναφέρες ποιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

πολύ σωστά mastorakos-δηλαδή εν μερει σωστα.

διότι οχι μονο πρέπει να παει σε Τοπογράφο αλλά και να αναθεσει την δουλειά σε Τοπογράφο και φυσικά να τον πληρώσει γιαυτο.

Η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα ενος οικοπέδου εξαρτάτε απο ενα σωρό παράγοντες

αλλα και λεπτομέρειες,και το να αποφανθής γιαυτό ειναι κατι πολύ υπευθυνο ,καθόσον

στις περιπτωσεις της αγοραπωλησίας ο αγοραστής διαθετει τους κόπους μιας ζωής.

Και αρκετά πια ,με τους "επισκέπτες" του επαγγέλματος.Δηλαδη αρκετά πια να εχουμε σαν επάγγελμα ΕΔΕ ,οπως δηλώνει ο varxo,και το απογευματάκι αντε να πεταχτούμε να κανουμε στα αρπαχτά ενα τοπογραφικό,να χαρτζηλικωθούμε,και οποιον παρει ο Χαρος.

Η πληρης εξειδίκευση και διαρκής ενασχόληση με ενα επάγγελμα ειναι αυτή που

εξασφαλίζει ενα ποιοτικό αποτελεσμα.Γιαυτό varxo ασχοληθείτε με το επάγγελμα σας που ειναι ΕΔΕ ,και αναθεστε το τοπογραφικό σε καποιον Τοπογραφο της περιοχής σας,που ειναι η δουλεια του και εχει και το δικαιωμα υπογραφης.μην τα θέλετε ολα δικά σας

Link to comment
Share on other sites

"varxo",

πρέπει να είσαι μάλλον σε παραδοσιακό οικισμό (γιατί η ημ/νία αυτή εκεί παραπέμπει) αλλά επειδή υπάρχουν ΠΑΝΤΑ ψιλοαυθαιρεσίες κάθε είδους (από τον σωστό έλεγχο τίτλων, από παραπάνω μ2 δόμησης, από μη νόμιμα κτίσματα κτλ ) που μετά όλα αυτά "βγαίνουν" σαν προβλήματα στις συστάσεις κάθετων και οροζόντιων ιδιοκτησιών καλύτερα είναι να το αναθέσεις σε συνάδελφο.εξάλλου υπάρχουν λεπτομέρειες που μάλλον δε γνωρίζεις.είναι πχ εντος συνεκτικού, εκτός?? όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι απαιτούν σοβαρή δουλεία και οι συνάδελφοι πιο πάνω έχουν δίκιο.ελπίζω να βοήθησα στα πλαίσια των γενικών κατευθύνσεων.καλή χρονιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

 

έχω αγροτεμάχιο 1.200,26 τ.μ. εκτός οικισμού αλλά εφαπτόμενο σε αυτόν. Πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό της Άνδρου.

 

Η παρ.ββ/άρθρο1 του 270Δ/85 αναφέρει οτι μπορεί να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο με ελάχιστο εμβαδό 1.200 τ.μ., που υφίσταται κατά την 12.9.1964 ημέρα διμοσίευσης του από 21.7.1964/ΦΕΚ141 Δ, το οποίο ΦΕΚ δεν βρίσκω πουθενά!

 

Γνωρζει κανείς τι αφορά ή αν μπορώ να το κατεβάσω από κάπου, ωστε να καταλάβω αν το αγροτεμάχιο μου είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αυτη η παρεκκλιση ειναι για αγροτεμαχια που εχουν προσωπο σε Εθνικες-Επαρχιακες-Κοινοτικες οδους. Εμπιπτεις σε αυτη την κατηγορια;

Αν ναι, αρκει να εχεις συμβολαιο πριν απο 12-9-64 και τα ελαχιστα σε προσωπο-βαθος-εμβαδον που ειναι 20-35-1200 αντιστοιχα και προσοχη στους περιορισμους του αρθρου 5 ως προς τη θεση του κτιριου.

Ισως υπαρχει στη Νομοτελεια, στη Δομικη δεν το βρηκα.

Link to comment
Share on other sites

όχι τώραδεν έχω πρόσωπο - υπαρχει εγκεκριμένος επαρχιακός υπό διάνοιξη.

 

Επιπλέον το αγροτεμάχιο αυτό δεν υπηρχε προ του 64 ως αυτοτελές, αλλά ως μεγαλύτερο τμημα με τα εντός οικισμού.

 

Προφανώς είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Ωστόσο θα επαληθέυσω και θα επανέλθω

αν χρειαστεί.

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

η παρέκλίση σε επαρχικό δρόμο ισχύει (πέρα άπό την ημερομηνία δημιουργίας του ακινήτου το πρόσωπο , το βάθος και εμβαδόν) και οταν εχει πρόσωπο σε υπάρχοντα χαρακτηρισμένο δημοτικό ή επαρχιακό δρόμο (με απόφαση Νομάρχη) και όχι όταν ανοιγεται τώρα ο επαρχιακός δρόμος Η παρέκλιση ισχύει μόνο όταν είχε το αγρόκτημα πρόσωπο σε δημοτικό - επαρχιακό δρόμο και αυτός διανοίχθηκε εκ νέου και εξακολουθεί το γήπεδο να έχει πρόσωπο βάθος και εμβαδόν που του επιτρέπει την παρέκλιση (συν τον χρόνο δημιουργίας του)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λοιπόν... οικόπεδο 139τ.μ. εντος σχεδιου... οι ιδιοκτητες μου λενε οτι ειναι αρτιο και οικοδομισιμο... εγω βρηκα οτι ειναι κατα παρεκκλιση εαν ειναι πριν το 62... γιατι τοτε εχουμε ελαχιστο εμβαδο 80τ.μ. (κατα κανονα θέλουμε 200)... πως θα βρω αν ειναι το οικοπεδο του 49 οπως ισχυριζονται οι ιδιοκτητες...? (πρεπει να ζητήσω συμβόλαια?)

 

Επίσης μπορώ να πάρω βεβαίωση από την πολεοδομία οτι το οικόπεδο ειναι αρτιο και οικοδομησιμο?

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και πρέπει να ζητήσεις συμβόλαια συνάδελφε!! Είναι το βασικότερο στην προκειμένη περίπτωση!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.