Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΙ ηλεκτρονικής


konst

Recommended Posts

Γεια σας.Είμαι σπουδαστής στο τει ηλεκτρονικής Θεσσαλονίκης.Γνωρίζω πως το τμημα όπου σπουδάζω έχει θετίκο αντίκρισμα από την κοινωνία παρ΄ολα αυτα δεν με κάνει άμμεσα μηχανικό.Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν μετά την λήψη του πτυχίου μου παρακολουθήσω κάποιο master θα μπορώ να αναγνωριστώ σαν μηχανικός ή ο μόνος τροπος είναι οι κατατακτήριες σε κάποια πολυτεχνική σχολή?Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δες το πτυχίο που δίνει η σχολή σου τι λέει ???

Από ποιόν περιμένεις να αναγνωριστείς ως Μηχανικός ? Πρώτα να το πιστέψεις εσύ ο ίδιος ότι είσαι και ότι αξίζεις να φέρεις τον τίτλο. Ασε τους άλλους να έχουν ότι γνώμη θέλουν.

Το master είναι πάντα χρήσιμο εάν μπορούμε να το κάνουμε, στο προτείνω μόνο καλά έχει να κερδίσεις.

Για τις κατατακτήριες, όπως είχε πει κι ένας συνάδελφος παλαιότερα, να πας για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου εάν το θέλεις, όχι όμως για να αποκτήσεις επ. δικαιώματα ή να ονομαστείς μηχανικός όπως λές.

Καλή χρονιά

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νιώθω μηχανικός άλλωστε ηταν και όνειρο ζωής.Οταν μου λες απο ποιον περιμένω να αναγνωριστώ σαν μηχανικός τι εννοείς?Αν δηλαδη μόλις παρω το πτυχίο μου και παω στο ΤΕΕ τι περιμένεις να μου πούνε?οτι με αναγνωρίζουν σαν μηχανικό!

Link to comment
Share on other sites

χαχα, από το ΤΕΕ περιμένεις να αναγνωριστείς ?? καλάααα

Η αναγνώριση του Μηχανικού έρχετε από την ποιότητα της δουλειάς του και από την ανθρώπινη συμπεριφορά του και όχι από τα πτυχία.

Η ίδια η ζωή σε αναγνωρίζει ή σε απορρίπτει...

Link to comment
Share on other sites

konst,

 

Ο ηλεκτρονικός είναι ήδη αναγνωρισμένος εκεί που χρειάζεται...

 

π.χ. Μπορείς να γίνεις Τεχνικός διευθυντής σε τηλεοπτικό σταθμό να υπογράψεις την μελέτη εκπομπής κτλ...

 

Ο ηλεκτρολόγος είναι στην ουσία ηλεκτρονικός αυτοματισμού, ο ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ είναι ολίγο από όλα... αλλά ο ηλεκτρονικός του ΤΕΙ είναι περισσότερο ηλεκτρονικός από τον ηλεκτρολόγο του ΕΜΠ... τουλάχιστον στην πράξη.

 

Σαν ηλεκτρονικός ΤΕΙ μπορείς να χρησιμοποιείς το όρο Ηλεκτρονικός Τεχνολόγος Μηχανικός... Το ΤΕΕ δεν γνωρίζει από ηλεκτρονικά... με την έννοια ότι ο ηλεκτρονικός είναι καλός όταν ξέρει τι κάνει και όταν παράγει... κατά τα άλλα δεν έχει ανάγκη από κάποια παραπάνω πιστοποίηση κατά την γνώμη μου... δεν υπογράφει και τίποτα... σαν τον ηλεκτρολόγο δηλαδή (εκτός από την ραδιοτηλεόραση όπου είναι ήδη κατοχυρωμένος) δεν έχει αξία η υπογραφή του... παρά μόνο οι γνώσεις του... Ηλεκτρονικά είναι γνώσεις, ικανότητα εφαρμογής, εφευρετικότητα και διάβασμα, πολύ διάβασμα...! Βλέπεις το ψωμί σου δεν προβλεφθεί να βγαίνει μόνο από υπογραφές...

 

Μπορείς βεβαίως να πάρεις ένα Master για να ενισχύσεις την εικόνα σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος για να γίνει κάποιος ηλεκτρονικός μηχανικός από πολυτεχνείο διαλέγει απλά κατεύθυνση ηλεκτρονικής έτσι δεν είναι??πόσα παραπάνω εργασιακά δικαιώματα έχει από έναν ηλεκτρονικό μηχανικό τε??Συγνώμη για τις πολλαπλές ερωτήσεις μου και αν σας κουράζω...απλά θέλω να ξεκαθαρίσω το θολό τοπίο που έχω μπροστά μου..πολλοί μου λένε ότι με αυτό που σπουδάζω θα μπορώ να επισκευάζω μόνο τηλεοράσεις!!!δεν πιστεύω πως σκοπός του τμήματος μου είναι να παράγει άτομα ικανά μόνο για επισκευές!!!

Link to comment
Share on other sites

δεν πιστεύω πως σκοπός του τμήματος μου είναι να παράγει άτομα ικανά μόνο για επισκευές!!!

 

Μάλλον κάποιος από το ΤΕΕ σου το είπε αυτό...

 

Σαν ηλεκτρονικός συνήθως επισκευάζεις διάφορα πράγματα... αλλά αυτό είναι το ελάχιστο...

 

Εγώ πάντως στην καριέρα μου περισσότερο κατασκευάζω παρά επισκευάζω...

 

Είναι πάντως γενικά δύσκολο το electronic design αν δεν έχεις κάποιο στόχο.

 

Γενικά δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας για ηλεκτρονικούς μηχανικούς που πραγματικά ασκούν το επάγγελμα τους...

 

Η δουλειά του ηλεκτρολόγου σε μελέτες και εγκαταστάσεις οικιών, όπου είναι και το 80% της δουλειάς των ηλεκτρολόγων, είναι σχετικά απλή εργασία αλλά η υπογραφή της έχει αξία. Δυστυχώς δεν είναι απαραίτητη η υπογραφή ενός ηλεκτρονικού για π.χ. ένα βιομηχανικό αυτοματισμό όπου είναι σαφώς πιο απαιτητική δουλειά...

 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνουν την δουλειά του ηλεκτρονικού όλοι όσοι απλώς διαθέτουν τις γνώσεις για να φέρουν εις πέρας επιτυχώς το έργο...

 

Στον ηλεκτρονικό δεν είναι απλός απαραίτητη η αποφοίτηση από ένα σχολείο με δυνατό πτυχίο αλλά είναι απείρως πιο σημαντικό η προσωπική ενασχόληση και η συνεχείς διεύρυνση των γνώσεων του με το αντικείμενο. Στην ειδίκευση που θα επιλέξει φυσικά.

 

Αλλά καλό είναι να έχουμε και άλλες απαντήσεις από Ηλεκτρονικούς του Πολυτεχνείου αν υπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνετε και του λέτε ότι το διάβασμα και η αξιοπιστία της δουλειάς του είναι που θα τον κάνουν καλό μηχανικό. Είμαι μαζί σας.

 

Αλλά το παλικάρι άλλο ρωτάει (δυστυχώς).

 

Η αλήθεια είναι ότι και το ΤΕΕ και η 'κοινωνία' που αναφέρει βλέπει με πολύ διαφορετικό μάτι τον πτυχιούχο ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου.

 

Αν εισαι του πολυτεχνείου έχεις δικαίωμα υπογραφής για τα πάντα. Αν εισαι του ΤΕΙ για τίποτα. Είναι ενα απο τα κακα της Ελλαδάρας, εχει φτιάξει σχολές και δεν εχει φροντίσει να τους δώσει επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Αν ήσουν ΤΕΙ ηλεκτρολογίας κάτι θα γινόταν. Με τα χρόνια και τις δουλειές σου θα ανέβαινες 'κατηγορία΄ και θα μπορούσες να παρεις μεγαλύτερες σε KW δουλειές, αλλά όντας Ηλεκτρονικός....ζορικα τα πράγματα.

 

Γνώμη μου. Αν δεν σε πειράζει να περάσεις επιπλέον χρόνια στα θρανία και δεν υπάρχει θέμα χρημάτων, δώσε κατατακτήριες για πολυτεχνείο, αφού λες είναι και το όνειρό σου το μηχανιλίκι.

 

Για την Αγγλία αν κάνεις Master, τότε πτυχίο ΤΕΙ + Μαστερ θα μπορείς να γραφτείς στο ΤΕΕ. Πρέπει βέβαια να το ψάξεις ώστε το πανεπιστήμιο που θα πας να είναι αναγνωρισμένο και να μην έχεις στο τέλος εκπλήξεις. Προσπάθησε να ρωτήσεις και να διευκρινίσεις ολα τα θέματα στο ΔΙΚΑΤΣΑ (δεν ξέρω πως το λένε το ρημαδι τώρα...)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!πραγματικά με βοηθάτε πάρα πολύ..Οντως πιστεύω και γω το ίδιο ότι τα πάντα τα πετυχαίνουμε με κόπο και προσπάθεια..θέληση να υπάρχει μόνο(από μένα σίγουρα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.