Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ-Στρατός


xalkiths

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Σε ένα μήνα μπαίνω φαντάρος και περίπου τότε γίνονται και οι εξετάσεις για το ΤΕΕ και θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

 

1) ισχύει ότι μπορώ να γραφτώ μόνο στο ΤΕΕ χωρίς να γραφτώ και να είμαι

υποχρεωμένος να πληρώνω τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ? Αν ναι, πώς

γίνεται αυτό?

 

2) ισχύει οτί επειδή θα είμαι φαντάρος, αν γραφτώ και σε ΤΕΕ και σε ΤΣΜΕΔΕ

δεν θα πληρώνω εισφορές για αυτούς τους μήνες?

 

Ας απαντήσουν οι μηχανικοί που γνωρίζουν! Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν περάσεις τις εξετάσεις του ΤΕΕ, σε 1 μήνα σε γράφουν στο ΤΣΜΕΔΕ και αρχίζεις να πληρώνεις. Απλά γλιτώνεις τον κλάδο υγείας επειδή είσαι στο στρατό.

 

Να γραφτείς όταν τελειώνεις τον στρατό, όπως εκανά εγώ.

 

Όταν γραφτείς στο ΤΕΕ, στέλνουν τα χαρτιά σου αυτόματα στο ΤΣΜΕΔΕ, οπότε αρχίζεις να πληρώνεις. Αν είσαι στρατό δεν απαλλάζεσαι από τις εισφορές. Η μόνη διευκόλυνση που σου δίνουν, είναι να πληρώσεις άτοκα σε δόσεις αφού απολυθείς από το στρατό.

 

Αλλά γιατί να γραφτείς στο ΤΕΕ? Για να πάρεις πιο γρήγορα σύνταξη? (σιγά μην πάρουμε ποτέ) Για να πληρώσεις τις αυξημένες εισφορές 5ετίας και 10ετίας πιο γρήγορα? Για να αρχίσεις την σταδιοδρομία σου και να χρωστάς 2000 ευρώ στο ΤΣΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικός λόγος για να γραφτείς στο ΤΕΕ είναι το γεγονός ότι η εμπειρία για να γραφτείς σε μελετητικό ή κατασκευαστικό μητρώο μετριέται χρονικά από την εγγραφή στο ΤΕΕ και όχι από την απόκτηση του πτυχίου. Αν γραφτείς τώρα, θα αποκτήσεις δικαίωμα εγγραφής στα μητρώα αυτά 9 μήνες νωρίτερα (τόσο δεν είναι η θητεία τώρα;). Ζύγισέ τα και αποφάσισε.

Link to comment
Share on other sites

Για το κατασκευαστικό ισχύει απο εγγραφή στο ΤΕΕ. Για το μελετητικό ισχύει από κτήση πτυχίου. Οπότε αν ενδιαφέρεσαι για μελετητικό δεν υπαρχει κανένας λόγος να βιαστείς.

Link to comment
Share on other sites

Οι μόνες διευκολύνσεις που γίνονται είναι να μη πληρώσεις τις εισφορές ιατρικής κάλυψης, γιατί παρέχονται από το στρατό, αλλα είναι μικρό νούμερο σχετικά, δεν είμαι σίγουρος τώρα.κάνε ένα τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω οτι εισφορες αρχιζεις να πληρωνεις απο ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ της ημερας εξετασης στο τεε. Ασχετα αν τους παρει κανα μηνα να σου στειλουν τα χαρτια σου απο το τσμεδε. Πληρωνεις 2 φορες το χρονο. Οκτωβρη και Απριλιο. Για νεους γυρω στα 900 ευρω τη φορα αν δεν κανω λαθος.

Οπως αναφερθηκε πιο πανω δεν πληρωνεις ΚΥΤ, κλαδο υγειας δηλ οσο εισαι στρατο. Επειδη προσφατα απολυθηκα ειναι 707 ευρω το εξαμηνο. Προσκομιζεις βεβαιωση οτι υπηρετεις και σε διαγραφουν απο τον κλαδο υγειας. Οταν απολυθεις τους πας το απολυτηριο και σε ξαναβαζουν μεσα. Πληρωνεις και τυχων διαφορα γιατι δεν απολυεσαι 31/12 ακριβως.

 

Εχεις μεχρι τις 25/1 καιρο να το σκεφτεις.

Link to comment
Share on other sites

Γράφτηκα στο ΤΕΕ τώρα τον Οκτώβριο-Νοέμβριο ενώ υπηρετώ την θητεία μου,

απολυόμαι στις 12/1,

τι γίνεται ακριβώς με την Υγειονομική Κάλυψη, με έχουν γράψει στο ΤΣΜΕΔΕ κανονικά;

πρέπει να κάνω κάτι;

ήξερα ότι θα μου στείλουν από το ΤΣΜΕΔΕ τα απαραίτητα χαρτιά που θα μου εξηγούν τι να κάνω και δεν το έψαξα περισσότερο

 

βρήκα αυτό στο tee.gr

 

Αν ασφαλιστεί μόνο ο Μηχανικός στον ΚΥ πρέπει να φέρει τα εξής:

1. Δύο φωτογραφίες

2. Α.Φ.Μ.

3. Αστυνομική ταυτότητα

4. Αν υπηρετεί τη θητεία του, βεβαίωση από το στρατό, όπου θα φαίνεται πότε κατατάχθηκε.

Αν απολύθηκε από το στρατό μετά την εγγραφή του στο ΤΕΕ, πιστοποιητικό τύπου Α.

 

επειδή οπως είπα, απολύομαι σε 3 ημέρες και δεν θα ήθελα να χρειαστεί να επιστρέψω στον Έβρο για να πάρω κάποιο χαρτί που θα έπρεπε να έχω,

 

πρέπει να ζητήσω από τη Μονάδα μου να μου δώσουν αυτό το πιστοποιητικό τύπου Α;

τι ακριβώς είναι;

 

δεν μπορώ να πάρω τα απαραίτητα χαρτιά ότι απολύθηκα μετά από την εγγράφη μου στο ΤΕΕ από το στρατολογικό γραφείο της πόλης μου;

 

αυτοι οι 2 μήνες που είμαι στο στρατό αφού γράφτηκα στο ΤΕΕ πώς επηρεάζουν την ασφάλιση μου στο ΤΣΜΕΔΕ;

 

έχω να με απασχολεί η επαγγελματική αποκατάσταση και τώρα στο τέλος της θητείας μαθαίνω ότι θα έχω προβλήματα και με την γραφειοκρατεία, οποιαδήποτε διευκρίνιση θα ήταν ευπρόσδεκτη

Link to comment
Share on other sites

πιστοποιητικό τύπου α, στη δικιά μου μονάδα δεν ήξεραν καν τι είναι στη στρατολογία, νομίζω ότι με φωτοτυπία του απολυτηρίου θα είσαι εντάξει,

 

αυτοί απλά θέλουν κάποιο χαρτί που να πιστοποιεί πότε μπήκες και πότε απολύθηκες ώστε να δουν πόση μείωση στις εισφορες δικαιούσαι.οτι δε θα πληρώσεις κλάδο υγείας από πχ "19/10(ημερομηνία εξετάσεων)" έως 12/1 που ήσουν φαντάρος και απολύθηκες.

 

εγω στη θέση σου θα ανησυχούσα για τη πληρωμή των εισφορών καθότι γραμμένος απο 19/10, πρέπει να πληρώσεις τις εισφορες μέχρι 31/12, και μετά ανά εξάμηνο, οι οποίες ήταν 384e. κοιτώντας τις αποδείξεις μου, μάλλον η δικιά σου θα είναι περίπου 280...μείον δλδ το ΚΥΤ.

για σιγουριά ρώτα τους αν ξερουν τι ειναι το πιστοποιητικό να στο δώσουν μη πεσεις σε κανα περιεργο υπάλληλο.και κανε ενα τηλεφωνο στο τεε ή τσμεδε που υπαγεσαι και ρωτα.

 

ολα τα αλλα γραφειοκρατικα λογικα τα εχουν κανει μονοι τους, ίσως σου εχει ερθει ηδη απο τσμεδε ο αριθμος μητρώου ασφαλισης, αλλα και να περασεις απο χωρις να ειναι ετοιμα θα στα προωθήσουν.μην ανησυχεις δεν υπαρχει τρελη γραφειοκρατεια, θα ξεμπερδεψεις.

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να ζητήσω από τη Μονάδα μου να μου δώσουν αυτό το πιστοποιητικό τύπου Α;

τι ακριβώς είναι;

 

Πιστοποιητικό τύπου Α παίρνεις από το στρατολογικό γραφείο που ανήκεις δηλ. που είσαι γραμμένος. Το στρατολογικό γραφείο που ανήκεις "φαίνεται" από τα 3 πρώτα νούμερα του ΑΣΜ και είναι το στρατολογικό γραφείο στο οποίο κατέθεσες πρώτη φορά Δελτίο Απογραφής (πέρασες περιοδεύων) όταν ήσουν 18 χρονών (Γ΄λυκείου στο σχολείο).

 

Μπορείς να κάνεις και αίτηση ηλεκτρονικά από το http://www.stratologia.gr και συγκεκριμένα από το link http://www.stratologia.gr/AIT_PISTOP.HTM ή μέσω ΚΕΠ (ή βέβαια να πας ο ίδιος στο στρατολογικό γραφείο).

 

Πιστοποιητικό τύπου Α μπορούν να πάρουν όσοι έχουν συμπληρώσει Δελτίο Απογραφής (δηλ. έχουν περάσει περιοδεύοντες που έλεγαν παλιά) γιατί από τη στιγμή εκείνη αποκτάς ΑΣΜ και γράφεσαι στα μητρώα του στρατού, άσχετα αν πας στο στρατό μετά από 4-5 χρόνια π.χ. λόγω αναβολής για σπουδές.

 

υγ: το "απολυτήριο στρατού" (αυτό που επίσημη η ονομασία του είναι "Ειδικό Φύλλο Πορείας" και για άλλους είναι πράσινο, για άλλους άσπρο κλπ) είναι δημόσιο έγγραφο με διαβάθμιση απόρρητου εγγράφου δηλ. δεν το δείχνουμε πουθενά.

Αντ' αυτού δείχνουμε τη βεβαίωση εκπλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων που πήραμε μαζί με το Ειδικό Φύλλο Πορείας αλλά αφού λέει ξεκάθαρα πιστοποιητικό τύπου Α θα πρέπει να πας αυτό και όχι κάποιο από τα παραπάνω δύο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.