Jump to content
 • Novatron
 • Engineer
  Engineer

  Έρχεται το ΤΜΕΔΕ, νέο ταμείο για τους μηχανικούς

  Sign in to follow this  

  Στη σύσταση ενός νέου Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που θα ονομάζεται Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ), περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

   

  Το συγκεκριμένο Ταμείο, θα έχει ως αντικείμενο την Εγγυοδοσία και Πιστοδοσία των ασφαλισμένων στον τομέα ΤΣΜΕΔΕ του τ. ΕΤΑΑ και την 1/1/2017 ορίζεται η έναρξη λειτουργίας του. Θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με βάση την οποία θα καθορίζονται με ακρίβεια η διάρθρωση του ΤΜΕΔΕ, οι αρμοδιότητες των οργανικών του μονάδων, οι κλάδοι από τους οποίους προέρχονται οι προϊστάμενοι αυτών, καθώς και κάθε άλλη σχετική με τη λειτουργία του λεπτομέρεια.

   

  Το ΤΜΕΔΕ θα διοικείται από πενταμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του ΤΕΕ, δύο εκπροσώπους που θα προτείνονται από τον ΣΑΤΕ, την ΠΕΣΕΔΕ, την ΠΕΔΜΕΔΕ, την ΠΕΔΜΗΕΔΕ και τον ΣΕΓΜ από κοινού και έναν υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας. Πρόεδρος ορίζεται ένα από τα παραπάνω μέλη. Η θητεία του προέδρου και της διοικούσας επιτροπής είναι τετραετής και δεν επιτρέπεται η εκλογή ή ο διορισμός τους για περισσότερες από τρεις συνεχείς θητείες. Σε περίπτωση λήξης της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής, αυτή παρατείνεται αυτοδίκαια μέχρι του διορισμού νέων μελών, όχι όμως περισσότερο από τρίμηνο από τη λήξη της.

   

  Η υφιστάμενη κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ. διοικεί το ΤΜΕΔΕ μέχρι τη λήξη της προβλεπόμενης θητείας της. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πόροι του ΤΜΕΔΕ αποτελούν οι πρόσοδοι από τις εν γένει δραστηριότητες Εγγυοδοσίας – Πιστοδοσίας αρμοδιότητας της τέως Διεύθυνσης Δ΄ Εγγυοδοσίας και Πιστοδοσίας του τέως τομέα ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

   

  Επισημαίνεται ότι τμήμα της περιουσίας του τέως τομέα ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να μεταβιβαστεί στο ΤΜΕΔΕ με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν οικονομικής μελέτης. Η περιουσία περιέρχεται στο ΤΜΕΔΕ από την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του ως καθολικού διαδόχου του τέως τομέα ΤΣΜΕΔΕ, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου, Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων προσώπων. Το προσωπικό που υπηρετεί στη Διεύθυνση Δ΄ Εγγυοδοσίας και Πιστοδοσίας του τομέα ΤΣΜΕΔΕ του ΕΤΑΑ αποτελεί από την 1.1.2017 προσωπικό του ΤΜΕΔΕ, διατηρώντας το σύνολο των δικαιωμάτων της προηγούμενης υπηρεσιακής τους κατάστασης.

   

  Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δύναται να μεταφέρεται σε αυτό προσωπικό από τον ΕΦΚΑ με συνεκτίμηση της αίτησης προτίμησης των υπαλλήλων. Με όμοια απόφαση δύναται να μεταφέρεται προσωπικό του ΤΜΕΔΕ στον ΕΦΚΑ.

   

  Πηγή:


  Sign in to follow this  


  User Feedback
  ευκαιρια να διοριστουν καμια 50αρια κηφηνες για γραφειοκρατικες δουλειες ... που μετα μπορει να μπει και καμια συνδρομη στους βαρατε με και ας κλαιω μηχανικους ...

  • Upvote 9

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  ''Επισημαίνεται ότι τμήμα της περιουσίας του τέως τομέα ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να μεταβιβαστεί στο ΤΜΕΔΕ με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατόπιν οικονομικής μελέτης''

   

  Δεν γίνεται για 50-60 κηφήνες συνάδελφε, υπάρχει μεγαλύτερο βραβείο...

  • Upvote 6

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  'Επισημαίνεται ότι τμήμα της περιουσίας του τέως τομέα ΤΣΜΕΔΕ....."

   

  Η υπόλοιπη περιουσία τι θα γίνει ??

  • Upvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Εγκώ εκι ταμείο ΤΜΕΔΕ... Προσαρμοσμένο στην ισλαμοποιηση της χώρας...

   

   

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 2
  • Downvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

   

  Η υπόλοιπη περιουσία τι θα γίνει ??

   

  Αυτός είναι και ο λόγος για τη δημιουργία του νέου ταμείου ... υπήρχε πρόβλημα με την εγγυοδοσία του ΤΣΜΕΔΕ στους εργολήπτες-μελετητές.

  Τώρα θα αποφασίσει ο υπουργός πόσο μικρό θα είναι το μέγεθος που θα παραχωρηθεί ( περί το 10% ; ) και το υπόλοιπο ... θα πάει σε καλή μεριά ...

  Edited by kan62
  • Upvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Εγώ λέω να μας επιστρέψουν όσα δώσαμε στο ΤΣΜΕΔΕ μέχρι τώρα και να πάμε σε όποιο ταμείο θέλουμε.....

  • Upvote 3

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Τυχαίο που αφαίρεσαν το Σ (Συντάξεως) από την νέα ονομασία....??? Είναι και αυτό μήπως απ' τις δήθεν λεκτικές "γκάφες" της τωρινής κυβέρνησης ??   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.