Μετάβαση στο περιεχόμενο
 • Novatron
 • Engineer

  Στα 1.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού

  Δημοσιεύθηκε η με αριθμ. ΔΕΑΦ 1128500 ΕΞ 2018 απόφαση με θέμα «Τροποποίηση της 45231/20-04-2017 (Β΄ 1445) κοινής υπουργικής απόφασης «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016 (Α΄ 240)»».

  Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση:

  • Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους της παραγράφου 1 του άρθρου 1 (της απόφασης 45231/20-4-2017) διοικητικό πρόστιμο ύψους χίλια (1000) ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού κατ’ εφαρμογή των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 5α (της απόφασης 45231/20-4-2017), νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου.
  • Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται στις παραγράφους 1 και 7 του άρθρου 5α επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.
  • Τα πρόστιμα της παρούσας παραγράφου επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α΄ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90).


  Σχόλια Μελών
  Τώρα κάλεσα στο 213-1621000 . τσέκαραν με τον αφμ μου ότι βγαίνει το εν λόγω μήνυμα Η δυνατότητα εισαγωγής ΕΛ για τον ΑΦΜ σας θα ενεργοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

  και μου είπαν μην αγχώνεστε θα έχετε περιθώριο 3 μηνών, καλέστε ξανά από Δευτέρα , και ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί η δυνατότητα εισαγωγής λογαριασμού μπαίνει σταδιακά και ανά ΚΑΔ, οπότε θα ολοκληρωθεί σιγά σιγάαααααα

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  16 minutes ago, pirsogiannis said:

  Τώρα κάλεσα στο 213-1621000 . τσέκαραν με τον αφμ μου ότι βγαίνει το εν λόγω μήνυμα Η δυνατότητα εισαγωγής ΕΛ για τον ΑΦΜ σας θα ενεργοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα

  και μου είπαν μην αγχώνεστε θα έχετε περιθώριο 3 μηνών, καλέστε ξανά από Δευτέρα , και ότι το πρόβλημα αυτό δημιουργήθηκε γιατί η δυνατότητα εισαγωγής λογαριασμού μπαίνει σταδιακά και ανά ΚΑΔ, οπότε θα ολοκληρωθεί σιγά σιγάαααααα

  Οπότε βλέπω να πηγαίνουμε από Δευτέρα σε Δευτέρα μέχρι εξαντλήσεώς τους τον Δεκέμβρη.

  Το ίδιο βγάζει και σε 'μένα. Έχω μόνο τον 71120000 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

  Ποιόν (-ους) ΚΑΔ έχεις ?

  Edited by georgegaleos

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  71121200 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Κύρια 01/12/2008  
  71121601 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΥΔΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ) Δευτερεύουσα 15/12/2010  
  71114103 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
  71121104 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΕΝΙΚΑ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
  71114100 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΟΥ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
  70223003 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ Δευτερεύουσα 15/12/2010  
  71114102 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Δευτερεύουσα 15/12/2010
  • Thanks 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Eπιβεβαιώνω και γώ.

  Κυρία έχω τον κλασικό 71120000 Δραστηριοτητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες τεχνικών συμβούλων

   

  Edited by laxanos

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Επιβεβαιώνω και εγώ.

  Το πρόβλημα υπάρχει από πέρυσι που βγήκε  η Κ.Υ.Α ΔΕΑΦ 1167412 ΕΞ 2017 
  Και τότε προσπάθησα να δηλώσω τον επαγγελματικό μου λογαριασμό αλλά πάλι τα ίδια. Εδώ και ένα χρόνο δηλαδή, προσπαθούν να το φτιάξουν αλλά δεν τα καταφέρνουν. Παρ΄όλα αυτά νομοθετούν κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί .

  Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο!!!!!!
   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  δεν γνωρίζω αν έχει σχεση το ότι πρόσθεσα νέους ΚΑΔ (43...) αλλά πλέον μπόρεσα και συμπλήρωσα λογαρισμό. Μέχρι πρότεινως μου έβγαζε και εμένα το γνωσό μήνυμα.

   

  Επ' ευκαρίας έχει τελικά αποσαφηνιστεί ποιος θεωρείτε επαγγελματικός λογαριασμός, τι χρήση επιτρέπεται, αν είναι υποχρεωτικές όλες οι πληρωμές μέσω αυτού (ή αυτών) μόνο κλπ?

  Edited by maneni

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αυτός ο ΚΑΔ ενέχει την εμπορική ιδιότητα (οπότε αν ενέπιπτες στην  περ. στ' παρ.2 αρ.12 ν.4172/13 πιθανόν να σου δημιουργήσει θέμα στην φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2018). 

  Ίσως αυτό είναι και η αιτία που έφυγε το μήνυμα. Ίσως να γράφω και βλακείες. Δηλαδή να έχουν ενεργοποιήσει στην εφαρμογή μέχρι στιγμής τους ΚΑΔ που έχουν καθαρά εμπορική ιδιότητα.

  Η ουσία είναι ότι τον χαρακτηρισμό-ορισμό ως επαγγελματικό λογαριασμό τον κάνει η τράπεζα εφόσον αποδεχθεί την άιτησή σου για τέτοιου τύπου λογαριασμό και τα δικαιολογητικά για άνοιγμα τέτοιου. π.χ. ως ιδιώτης δεν ανοίγεις επαγγελματικό λογαριασμό, διότι δεν έχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά...αυτονόητο. Αν πας να δηλώσεις στην εφαρμογή μη χαρακτηρισμένο ως επαγγελματικό λογαριασμό από την τράπεζα (π.χ. ταμιευτηρίου) θα φάει πόρτα. Αυτό γιατί ο λογαριασμός επιβεβαιώνεται από τον εκδότη-τράπεζα, ότι είναι χαρακτηρισμένος ως επαγγελματικός και σε αντίθετη περίπτωση εμφανίζεται απόρριψη  στην εφαρμογή.
  Οπότε θεωρητικά και πρακτικά η ΑΑΔΕ σου λέει ότι οι συναλλαγές που κάνεις μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου και πρακτικά από εκεί θα αντλώ την πληροφορία για τα έσοδά σου, ενώ καταθέσεις από επαγγελματική δραστηριότητα π.χ. σε ταμιευτηρίου μπορούν να τα αντιμετωπίσω κάααπως !!!! διαφορεεεετικααααα !!!!

  Από τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΑΔΕ
  "Εισαγωγή
  Στη Δ.ΗΛΕ.Δ. υλοποιήθηκε web based εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Λογαριασμών (Ε.Λ.). Η επιχείρηση (υπόχρεος) δηλώνει στη Φορολογική Διοίκηση τον/τους Ε.Λ., όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
  [...]"

  Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ.

  • Upvote 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites  Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

  Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

  Δημιουργία λογαριασμού

  Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

  Εγγραφή νέου λογαριασμού

  Σύνδεση

  Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα

 • Παρόμοιο Περιεχόμενο

  • Από adkonst
   Συνάδελφοι καλημέρα.
   Σε μια δήλωση του 4495 έχω κάνει αίτηση για μεταφορά της δήλωσης σε υπαγωγή (ενώ ήταν σε οριστική υπαγωγή) και πράγματι έπειτα από την πληρωμή των 10 ευρό όντως συνέβει. Τροποποιήθηκαν μερικά στοιχεία  και το πρόστιμο είχε μεταβολή > 20%  οπότε χρειάζεται να επισυναφθεί στα αρχεία και Έγκριση από αρμόδια επιτροπή για μεταβολή >20%.
   Σύμφωνα με το αρθ. 2, παρ2 α,β της ΚΥΑ 27454/2631 την έγκριση την δίνει το αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ.  Παρόλα αυτά όμως στην φόρμα που υποβάλουμε  τα επισυναπτόμενα  αρχεία δεν έχει καν τσεκαρισμένο το κουτάκι της έγκρισης (Δηλαδή δεν απαιτείται με λίγα λόγια  για την πληρότητα).
   Έχει συμβεί σε κάποιον συνάδελφο αυτό. Και αν ναι: 
   με ποιο τρόπο το αντιμετώπισε. Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να πάρουμε την Έγκριση από το ΣΥΠΟΘΑ και να την υποβάλουμε στο σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. 
  • Από Engineer
   Σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ αναφέρει:
   Η ΔΕΗ, καλεί τους πελάτες της στην επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού λογαριασμού.
   Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της.
   Παράλληλα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης της με τις τάσεις της εποχής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.
   Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των διαφημιστικών πρωτοβουλιών σχεδιάζει την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στα καταστήματά της, και γενικά σε κάθε επαφή προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να τους χρησιμοποιούν αντί των έγχαρτων.
   Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι έγχαρτοι λογαριασμοί θα επιβαρύνονται με 1€ όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους.
   Η ΔΕΗ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για τους όλους τους πελάτες της. Επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος όπως η
   δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, και πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.
   Τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την 01.12.2018. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31.12.2018 και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί
   στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.

   View full είδηση
  • Από Engineer
   Σε σχετική ανακοίνωση η ΔΕΗ αναφέρει:
   Η ΔΕΗ, καλεί τους πελάτες της στην επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού λογαριασμού.
   Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της.
   Παράλληλα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης της με τις τάσεις της εποχής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.
   Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των διαφημιστικών πρωτοβουλιών σχεδιάζει την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στα καταστήματά της, και γενικά σε κάθε επαφή προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να τους χρησιμοποιούν αντί των έγχαρτων.
   Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι έγχαρτοι λογαριασμοί θα επιβαρύνονται με 1€ όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους.
   Η ΔΕΗ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για τους όλους τους πελάτες της. Επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος όπως η
   δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, και πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.
   Τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την 01.12.2018. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31.12.2018 και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί
   στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.
  • Από nsceauth
   Καλησπέρα,
   σαν νέος εργολάβος χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες. Προκειμένου να εισπράξω έναν λογαριασμό δημοσίου έργου μου ζητάνε εκτός των άλλων κρατήσεις υπέρ ΤΥΔΚ, ΤΠΕΔΕ, ΕΜΠ. Από κάποιους συναδέλφους που ρώτησα μου είπαν ότι αυτές οι κρατήσεις έχουν καταργηθεί πλέον. Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να με κατατοπίσει αναφορικά με το ποιές ακριβώς κρατήσεις πρέπει να αποδώσω προκειμένου να πληρωθώ; Και αν είναι δυνατόν να μου δώσει και αριθμούς κατάθεσης ή κωδικούς πληρωμής για την κάθε κράτηση; Το έργο χρηματοδοτείται απο ανταποδοτικούς πόρους. 
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  • Από Engineer
   Στις 12 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν όσοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS και να δέχονται πληρωμές σε ηλεκτρονικό χρήμα για να δηλώσουν στην ΑΑΔΕ τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.
   Όσοι δεν έχουν καλύψει την συγκεκριμένη υποχρέωση θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ στις εκπρόθεσμες δηλώσεις επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ.
   Οι επιτηδευματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές κατά τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού καθώς σε περίπτωση λάθους υπάρχει κίνδυνος ακόμη και «απενεργοποίησης» του λογαριασμού.
   Κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην ηλεκτρονική εφαρμογή μητρώου Επαγγελματικών Τραπεζικών Λογαριασμών (ΕΤΛ) τον/τους επαγγελματικούς λογαριασμούς σε μορφή IBAN όπου δέχεται τις εισπράξεις της μέσω ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, όπως πληρωμές με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.
   Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Τραπεζικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.
   Να σημειωθεί ότι ο επαγγελματικός λογαριασμός χρησιμεύει προκειμένου να υπολογίζονται οι δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι προκειμένου να τους χορηγείται το αφορολόγητο όριο αλλά και λαχνοί για τη φορολοταρία. Επίσης χρησιμοποιείται και για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων.
   Οι κλάδοι
   Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα δηλώσουν ως επαγγελματικούς, οι φορολογούμενοι που ανήκουν στις 143 κατηγορίες του πίνακα, οφείλουν να συγκεντρώνουν όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν, είτε μέσω POS, ηλεκτρονικής τραπεζικής ή άλλων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών, είτε με μετρητά
   Αναλυτικά, οι 143 επαγγελματικοί κλάδοι είναι οι εξής:
   ΚΑΔ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
   1. 33.12 Επισκευή μηχανημάτων
   2. 33.13 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού
   3. 33.14 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού
   4. 35.11 Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
   5. 35.12 Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος
   6. 35.13 Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος
   7. 35.14 Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος
   8. 35.21 Παραγωγή φυσικού αερίου
   9. 35.22 Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
   10. 35.23 Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
   11. 36.00 Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού
   12. 43.21 Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
   13. 43.22 Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης
   14. 45.11 Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
   15. 45.19 Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων
   16. 45.20 Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων
   17. 45.32 Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
   18. 45.40 Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους
   19. 47.21 Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   20. 47.22 Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος σε εξειδικευμένα καταστήματα
   21. 47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
   22. 47.24 Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα
   23. 47.25 Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   24. 47.26 Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξειδικευμένα καταστήματα
   25. 47.30 Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα
   26. 47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
   27. 47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
   28. 47.43 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
   29. 47.52 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   30. 47.54 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   31. 47.59 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα
   32. 47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
   33. 47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
   34. 47.65 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
   35. 47.71 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
   36. 47.72 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   37. 47.73 Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία)
   38. 47.74 Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   39. 47.75 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
   40. 47.77 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα \
   41. 55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
   42. 55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
   43. 55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα
   44. 55.90 Άλλα καταλύματα
   45. 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
   46. 56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών
   47. 59.14 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών
   48. 61.10 Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
   49. 61.20 Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
   50. 61.30 Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
   51. 69.10 Νομικές δραστηριότητες
   52. 69.20 Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου• παροχή φορολογικών συμβουλών
   53. 71.11 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων
   54. 71.12 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
   55. 75.00 Κτηνιατρικές δραστηριότητες
   56. 77.11 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
   57. 77.12 Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών
   58. 77.21 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
   59. 77.22 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων
   60. 77.29 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης
   61. 79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
   62. 79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών
   63. 85.20 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
   64. 85.31 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
   65. 85.32 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
   66. 85.41 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση
   67. 85.51 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση
   68. 85.53 Δραστηριότητες σχολών οδηγών
   69. 85.59 Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.
   70. 86.10 Νοσοκομειακές δραστηριότητες
   71. 86.21 Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων
   72. 86.22 Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων
   73. 86.23 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων
   74. 86.90 Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας
   75. 87.10 Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος
   76. 87.20 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών
   77. 87.30 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
   78. 87.90 Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος
   79. 88.91 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
   80. 92.00 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα
   81. 93.13 Εγκαταστάσεις γυμναστικής
   82. 93.21 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
   83. 93.29 Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
   84. 95.11 Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
   85. 96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής
   86. 33.20 Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού
   87. 41.10 Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων
   88. 41.20 Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη
   89. 43.29 Αλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις
   90. 43.31 Επιχρίσεις κονιαμάτων
   91. 43.32 Ξυλουργικές εργασίες
   92. 43.33 Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων
   93. 43.34 Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων
   94. 43.39 Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος
   95. 43.91 Δραστηριότητες κατασκευής στεγών
   96. 43.99 Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.
   97. 47.51 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα
   98. 47.53 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα
   99. 47.62 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
   100. 47.63 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
   101. 47.76 Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   102. 47.78 Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
   103. 47.79 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα
   104. 47.91 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτυου
   105. 49.10 Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
   106. 49.31 Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών
   107. 49.39 Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.
   108. 49.42 Υπηρεσίες μετακόμισης
   109. 50.10 Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών
   110. 50.30 Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών
   111. 51.10 Αεροπορικές μεταφορές επιβατών
   112. 52.21 Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές
   113. 52.22 Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές
   114. 52.23 Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές
   115. 52.24 Διακίνηση φορτίων
   116. 52.29 Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες
   117. 56.21 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
   118. 56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης (Εξαιρείται η υποκατηγορία του ΚΑΔ «56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)»)
   119. 62.01 Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
   120. 65.12 Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής
   121. 68.20 Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων
   122. 68.31 Μεσιτικά γραφεία ακινήτων
   123. 68.32 Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης
   124. 74.20 Φωτογραφικές δραστηριότητες
   125. 79.90 Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
   126. 80.30 Δραστηριότητες έρευνας
   127. 81.21 Γενικός καθαρισμός κτιρίων
   128. 81.22 Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού
   129. 81.29 Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού
   130. 88.10 Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
   131. 91.02 Δραστηριότητες μουσείων
   132. 91.03 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
   133. 93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
   134. 93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
   135. 93.19 Άλλες αθλητικές δραστηριότητες
   136. 95.12 Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
   137. 95.21 Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
   138. 95.22 Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου
   139. 95.24 Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης
   140. 95.25 Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων
   141. 96.01 Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων
   142. 96.03 Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες
   143. 96.04 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

   View full είδηση
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.