Jump to content
 • Novatron
 • ilias
  ilias

  Άνοιγμα σχολίων στις Ειδήσεις

  Αγαπητά μέλη,

   

  σας ενημερώνουμε ότι επαναφέρουμε τη δυνατότητα ανάρτησης σχολίων στις Ειδήσεις, εφαρμόζοντας όμως αυστηρό συντονισμό, στηριζόμενοι στην εφαρμογή των Κανόνων Συμμετοχής, τους οποίους σας καλούμε να διαβάσετε μία ακόμη φορά, ώστε να μας βοηθήσετε στο έργο μας.

   

  Σας κάνουμε εξαρχής γνωστό ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε συμπεριφορές που προσβάλουν, δημιουργούν εντάσεις και δυναμιτίζουν το κλίμα, ως εκ τούτου βοηθήστε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

   

  Θα παρακολουθήσουμε την αποτελεσματικότητα της εν λόγω απόφασης για περίπου ένα μήνα και εφόσον καταστεί αναγκαίο, η επόμενη απόφαση για κλείσιμο των σχολίων θα είναι οριστική.

   

  Τέλος καταργείται η δυνατότητα απόδοσης Φήμης, τόσο θετικής όσο και αρνητικής, ενώ ορίζεται ως βασικός συντονιστής στις Ειδήσεις ο Γιάννης, οπότε για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του.

   

  Εκ της ομάδας Συντονισμού
  User Feedback


  Όπως ενημερώνει παραπάνω ο Ηλίας, λαμβάνοντας υπόψιν και την γνώμη της πλειοψηφίας των μελών αλλά και τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν σχετικά με τις "Ειδήσεις", προσωπικά θέλω να ζητήσω:

  1) Βοήθεια όλων των μελών στην τήρηση των κανόνων συμμετοχής

  2) Σχολιασμοί πάντα εντός θέματος

  3) Για οποιαδήποτε προέκταση μπορεί/θέλει κάποιος να δώσει στο θέμα υπάρχει πάντα η ενότητα "χαλαρή κουβέντα"

  4) Για οποιαδήποτε διαφωνία σχετικά με ενέργειες της ομάδας συντονισμού μην διαστάζετε να επικοινωνείτε μέσω πμ αλλά παρακαλώ αποφύγετε τις δημόσιες διαφωνίες

  Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  και να ΜΗ μπαίνουν ως ειδήσεις κάτι σαν αυτό.

  Δεν εγκρίνονται φυσικά και γεμίζουν άσκοπα τον χρόνο του συντονισμού να τα ελέγχει.

   

  eidisi.png

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Αγαπητοί συνάδελφοι 

  θα ήθελα απλά να θυμηθούμε την περσινή συζήτησή μας σχετικά με την ενότητα "Ειδήσεις" και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν μετά από ευρεία συζήτηση στην συντονιστική ομάδα αλλά και σε όλο το φόρουμ.

   

  Η συντονιστική αποφάσισε τον Ιούνιο του 2016 να κλείσει τα σχόλια στις Ειδήσεις για τους λόγους που αναφέρθηκαν. Μετά από την σχετική συζήτηση ξαναάνοιξε η δυνατότητα σχολίων στις ειδήσεις, καταργήθηκε η δυνατότητα φήμης (διότι διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί ως "like" τύπου κοινωνικών δικτύων και προκαλεί σχόλια εντυπωσιασμού που ξεφεύγουν όμως από το θέμα) και αποφασίστηκε ο αυστηρότερος συντονισμός στα σχόλια των ειδήσεων με την λογική ότι αντανακλά όλη την εικόνα του φόρουμ ανοιχτά στο διαδίκτυο και ότι για χαλαρή κουβέντα "περί ανέμων και υδάτων" υπάρχει η σχετική ενότητα του φόρουμ. Η έννοια του αυστηρότερου συντονισμού δεν εμπεριέχει την έννοια της λογοκρισίας με κάποιας μορφής πολιτικά, κοινωνικά ή τεχνικά κριτήρια (πράγμα το οποίο εγώ προσωπικά δεν θα ανεχόμουν να αποδεχτώ) αλλά ξεκάθαρους κανόνες τυπικότητας όπως για παράδειγμα:

  - Θα διαγράφονται τα σχόλια που είναι εκτός θέματος

  - Θα διαγράφονται τα σχόλια που χρησιμοποιούν ειρωνική ή υβριστική γλώσσα

  - Θα διαγράφονται τα σχόλια που προκαλούν αντιδικία με άλλους συνομιλητές παρεκτρέποντας την κουβέντα εκτός θέματος

   

  Για όλη αυτή την δουλειά υπεύθυνος δεν μπορεί να είμαι μόνο εγώ και ο engineer ως αρμόδιοι συντονιστές της ενότητας. Επιβάλλεται να βοηθήσουν όλα τα μέλη καταρχήν με την τήρηση των κανόνων και δεύτερον με την υπόδειξη (μέσω της αναφοράς) στην συντονιστική ομάδα μηνυμάτων που είναι έξω από τους κανόνες ή αντιθέτως μηνυμάτων που κατά την γνώμη τους σβήστηκαν κατά λάθος.

   

  Κριτική (καλοπροαίρετη πάντα) για τις ενέργειες συντονισμού είναι επιθυμητή μέσω πμ. Να σημειώσω άλλωστε ότι με βάση την ευρεία συζήτηση των ενεργών μελών στο θέμα που αναφέρεται παρακάτω πάρθηκε η απόφαση σχετικά με τον σχολιασμό των Ειδήσεων.

   

  Για ένα γρήγορο "review" μπορείτε να δείτε τα παρακάτω θέματα:

  Κατάργηση δυνατότητας σχολίων στις Ειδήσεις

  Κατάργηση δυνατότητας σχολίων στις Ειδήσεις

  και φυσικά τους Κανόνες Συμμετοχής του φόρουμ

  Ευχαριστώ, Γιάννης

  Edited by Γιάννης

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.