Jump to content
 • Novatron
 • Similar Content

  • By een6gk
   Καλησπέρα σε όλους,
                                  θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής πρόβλημα που έχω ....
   Έχω ένα σπίτι στην επαρχία (συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή - Τσοτύλι Κοζάνης) το οποίο το ανακατασκευάζω και τώρα έχω φτάσει να θέλω να φτιάξω τα εσωτερικά πατώματα.
   Η κατάσταση έχει ως εξής .... τα πατώματα είναι ξύλινα και οι τάβλες έχουν "πετσικάρει" με αποτέλεσμα να χρειάζονται αντικατάσταση .... το ξύλινο πάτωμα είναι πολύ παλαιό και αποτελείτε από τάβλες πάχους περίπου 2 εκατοστών και από δοκάρια (γριδιές) από δρυ ή καραγάτσι τα οποία έχουν διάμετρο μέχρι και 10 εκατοστά. Όπως ανέφερα ήδη οι τάβλες έχουν πετσικάρει θέλουν αλλαγή οπωσδήποτε.
   Έχω βρει να αγοράσω ξύλο ραμποτέ από πεύκο (15 ευρώ/m2) ή από δρύ (13 ερώ/m2) πιο από τα δυο προτείνετε εσείς ;;;;
   Εγώ λέω να βάλω Πεύκο καθώς είναι πιο σκληρό από τον δρυ και συνεπώς θα είναι πιο μεγάλης αντοχής.
   Επίσης εφ όσον θα ξηλώσω το πάτωμα και θα έχω τα δοκάρια εκτεθειμένα θέλω να τα περάσω κάποιο μυκητοκτόνο – σκοροκτόνο  καθώς είναι πολύ παλιά και σίγουρα έχουν υποστεί κάποιες φθορές τις οποίες θέλω πλέον να περιορίσω και να εξαφανίσω εάν μπορώ τον παράγοντα που τις προκαλεί.
   Έχω βρει στην αγορά ότι υπάρχουν πάρα πολλά διαθέσιμα βερνίκια ξύλου τα οποία είναι και μυκητοκτόνα – σκοροκτόνα αλλά θα ήθελα για καλύτερη προστασία να περάσω πρώτα κάποιο καθαρό μυκητοκτόνο - σκοροκτόνο και μετά να περάσω κάποιο βερνίκι ξύλου το οποίο θα είναι και μυκητοκτόνο – σκοροκτόνο. Ποια η γνώμη σας για αυτό υπάρχει λόγος να το κάνω ή είναι υπερβολή ;;;;
   Βρήκα για παράδειγμα το DUROSTICK DUROWOOD KILLER αλλά αυτό είναι σε ενέσιμη μορφή εγώ θα ήθελα κάτι το οποίο να μπορώ να το περάσω με πινέλο ή ρολάκι … έχετε να προτείνετε κάποια μάρκα για την συγκεκριμένη δουλειά ;;;;
   Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
   Γιώργος
   ΥΣ : Το αναφερόμενο (DUROSTICK DUROWOOD KILLER)  είναι όντως τόσο καλό ώστε να αξίζει να το πάρω και να το αραιώσω ώστε να το εφαρμόσω με πινέλο ;;;;;
    
  • By mpirmpili
   Καλησπέρα σας! Θα ήθελα γνώμες για την παρακάτω περίπτωση: στο χώρο σαλονιού έχει κατασκευαστεί ανισόπεδη πλάκα με διαφορά 80cm. Δεν έχω ιδέα γιατί ο αρχιτέκτονας ήθελε να το κάνει έτσι, πάντως τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει ξύλινο πάτωμα. Το πρόβλημα είναι πως θα στηριχθεί αυτό στο χαμηλότερο τμήμα για να γίνει ενιαίο το πάτωμα σε όλο το σαλόνι. Οι διαστάσεις του σαλονιού είναι 5.50χ3.50.
  • By basgoud
   Η διπλωματική εργασία συναδέλφου που έχει καταγράψει τα προϊόντα ξύλου στην ελληνική αγορά,
   τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά
    
   1. Αντικολλητή ξυλεία (Plywood)
   2. Μοριόπλακες (Particleboards)
   3. Ξυλεία προσανατολισμένων ξυλοτεμαχιδίων (OSB)
   4. Μοριόπλακες συγκολλημένες με τσιμέντο (CB-PB)
   5. Ινόπλακες (Fibreboards)
   6. Ξυλεία επικολλημένων ξυλόφυλλων (LVL).
  • By Engineer
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα και την Ουγγαρία να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της εμπορίας ξυλείας που αποτελεί προϊόν λαθραίας υλοτόμησης.
   Ο κανονισμός της ΕΕ για την ξυλεία [κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 995/2010], ο οποίος άρχισε να ισχύει στις 3 Μαρτίου 2013, απαγορεύει τη διάθεση λαθραία υλοτομημένης ξυλείας στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ο κανονισμός περί δημιουργίας εθελοντικού συστήματος αδειών FLEGT [κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2173/2005 του Συμβουλίου], που εφαρμόζεται από το 2005, θεσπίζει ένα σύστημα χορήγησης αδειών για την επαλήθευση της νομιμότητας των εισαγωγών ξυλείας στην ΕΕ από χώρες με συμφωνίες εταιρικής σχέσης βάσει του συστήματος.
    
   Η Επιτροπή εξέφρασε αρχικά την ανησυχία της για την εφαρμογή και των δύο κανονισμών στην Ελλάδα με επίσημη προειδοποιητική επιστολή τον Μάιο του 2015.
    
   Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της Ελλάδας, παρά το ότι το εν λόγω κράτος μέλος έχει λάβει σειρά μέτρων για τη συμμόρφωσή του με τους δύο κανονισμούς, οι ελληνικές αρχές δεν έχουν ακόμη θεσπίσει τα νομοθετικά μέτρα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που υπέχουν βάσει των δύο κανονισμών.
    
   Η Επιτροπή εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες της στην Ουγγαρία σχετικά με την εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την ξυλεία σε επίσημη προειδοποιητική επιστολή τον Μάιο του 2015.
    
   Παρά την κάποια πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε, πρέπει ακόμη να θεσπίσει σειρά μέτρων για να καλύψει τα κενά συμμόρφωσής της.
    
   Η Ουγγαρία δεν έχει ακόμη καθορίσει τις κανονιστικές και θεσμικές συνθήκες για το σύστημα ελέγχων με σκοπό την αντιμετώπιση της εμπορίας λαθραίας ξυλείας, ενώ απαιτείται πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για να καθοριστούν οι ποινές για τις παραβιάσεις του κανονισμού.
    
   Κατά συνέπεια, η Επιτροπή αποστέλλει αιτιολογημένη γνώμη στην Ελλάδα και την Ουγγαρία και, εάν τα δύο κράτη μέλη δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.
    
   Πηγή: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=16974
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.